Erzurumspor FK'da son durum

Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal ve Teknik Direktör Hakan Kutlu, ramazan öncesi...

Erzurumspor FK'da son durum
22 Mart 2023 - 19:42 - Güncelleme: 23 Mart 2023 - 17:57
Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal ve Teknik Direktör Hakan Kutlu, ramazana bir gün kala Erzurum basını ile tanışma toplantısı gerçekleştirdi.
Hilton Garden Inn konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal ve Teknik Direktör Hakan Kutlu gazetecilerin sorularını cevapladı.

Toplantıda kulübün son durumu, Kazım Karabekir Stadyumu ve gündeme dair konulara yer verildi.

Kulüp Başkanı Ahmet Dal, Ankara Keçiörengücü maçını Rize’de oynanmasına müsaade eden Çaykur Rizespor Başkanı İbrahim Turgut’a teşekkür ederken, ilerleyen haftalardaki maçların nerede oynanacağının belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Başkan Dal, şöyle konuştu:

''  Çok büyük bir felaket yaşadık, depremin yaşandığı 11 ilin dışında bölge illere ve ülkemize faturası çok ağır oldu. Hem şehir olarak hem de kulüp olarak oldukça fazla etkilendiğimizi söyleyebilirim. Kazım Karabekir Stadyumu’nda incelemeler devam ediyor ve şu an için maç oynanması söz konusu değil, Spor Bakanlığımız ve Türkiye Futbol Federasyonu ile süreci ortak yürütüyoruz. İlk etapta 29. Hafta karşılaşacağımız Altay maçını İstanbul’da oynayabiliriz. Yüksek ihtimal Pendik Stadı olabilir. Her anlamda bizi çok yoran bir süreç, 10 gün boyunca İstanbul’da olabiliriz B planımız bu şekilde ve kesin olarak stadımızın durumu belli olduktan sonra kararımızı vereceğiz.
 
 
- Onursal Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Bey de açıkladı. Alt yapı tesislerimiz de deprem yönetmeliğine uygun değil. Burayı da kısa sürede boşaltacağız. Bunun içinde çalışmalarımızı yapıyoruz. Tabi orada devam eden ligler var kulübümüzün idari işleri yine o binada dolayısıyla hızlı bir şekilde yer değişikliği planlamasını yapıyoruz.
 
 
- Erzurum şehri için yeni bir stadyum artık kaçınılmaz olmuştur. Bu anlamda gerek Spor Bakanlığı ile gerek devletin ilgili kurumlarıyla gerekli görüşmeler yapılıyor. Onursal Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Bey’in de açıklamış olduğu gibi bu konuda çok ciddi anlamda mesafe kat edilmiş durumda ve inşallah en kısa sürede bu konuda tam anlamıyla bir müjde vereceğiz.
 
 
- Tabi Erzurum’a yaşayan bir stadyum yapılması maçların dışında da yaşam alanları olan, müze, kütüphane, sergi salonları, işletmeler, store hediyelik eşya mağazası, kafeler, insanların vakit geçirebileceği bir çok amaca uygun stadyum yapılması gerekiyor.
 
 
- Kulübümüz şirketleşme konusunda en önemli adımı kongrede atmış, delegelerimizin oylarına sunarak süreci başlatmıştık. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. Kulübümüzle ilgilenen bazı firmalar olduğu doğru. Onursal Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen Bey ile görüşenler olduğunu biliyorum. Tabi bu konularla ilgili de yine gelişmeler oldukça kamuoyu ile paylaşacağız.
 
 
- Hakan hocamla ilk görüşmemizde maddi konuları hiç konuşmadık. Kendisi camiamızın büyüklüğünü ve Erzurum’da çalışmak istediğini ifade etmesi bizi oldukça mutlu etti. Şu an iyi bir hava yakaladık. İnşallah çıkışımız sürecek, ben bu anlamda hocama da bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah hocamızla uzun yıllar çalışırız, bunu kendisine de ilettim."

Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu da sezonu en iyi yerde bitirip, gelecek sezon için hazırlıklara başlayacaklarını ifade etti.

Kutlu, şunları söyledi:
Öncelikle burada olmaktan sizlerle buluşmaktan ötürü oldukça mutluyum. Çok daha önce planlamıştık ancak yaşanan olaylardan ötürü bugün bir araya gelebildik. Tabi Erzurum şehri ve Erzurumspor camiası çok büyük bir camia. Dolayısıyla teklif geldiğinde hiç düşünmeden evet dedim. Daha önce 3 kez farklı zamanlarda temasımız olmuştu ama kısmet bu dönemeymiş.'' diye konuştu. Hakan Kutlu'nun açıklamalarının satırbaşlaı ise şöye 
 
 
- Tecrübeli bir takıma sahibiz. Futbolcularıma çok güveniyorum. Oynadığımız iki maçta oyun ve mücadele anlamında istediklerimi sahaya yansıttılar. Erzurumspor çok büyük bir camia yeri kesinlikle bulunduğu konum değil bunun bilincindeyiz ve bu sezon elimizden geleni yapıp takımımızı iyi bir noktaya getirdikten sonra inşallah uzun vadeli planlarımızda var, alt yapımızla orda ki oyuncu kardeşlerimizle ilgili belirlediğimiz şeyler var bunları başkanımızla da görüşüyoruz konuşuyoruz.
 
 
- Özellikle birkaç sene önce Giresunspor’la Erzurum’a deplasmana geldik, o zaman ki ambiyans beni oldukça etkilediğini söyleyebilirim. O dönemde yardımcılarımla da konuşmuştuk Erzurumspor taraftarıyla birlikte çok büyük camia diye. Tabi yine taraftarımız önünde mücadele etmeyi çok arzuluyoruz ancak bir stat konusu var can sıkan bir durum ama bunu için başkanımız ve yönetimimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Gelen bilgiler doğrultusunda ben futbolcularımı burada oynamayacakmışız gibi hazırlıyorum. Sonuç olarak belirlenen prosedüre göre mücadelemizi vereceğiz.
 
 
- Geldiğimiz günden beri gerek taraftarımızın gerek camianın yoğun desteğini gördük buda bizi oldukça motive etti. Buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah arzuladıkları Erzurumspor’u izlettireceğimizi belirtmek istiyorum. "

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum