Ganire Paşayeva'nın adını Iğdır'da yaşatalım

Ganire Paşayeva'nın adını Iğdır'da yaşatalım
19 Ekim 2023 - 23:33
Iğdır Azerbaycan Evi Derneği başkanı Serdar Ünsal, vefatıyla Türk Dünyası’nı yasa boğan Ganire Paşayeva’nın isminin Iğdır’da yaşatılması için yetkililere seslendi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Serdar Ünsal, “Türk Dünyasının 21.YY'daki Tomris’i olarak değerlendirilen, ömrünü; Türk Dünyasının bağımsızlığı, refahı ve kardeşliği için adamış Ganire Paşayeva’nın isminin Iğdır’da anlamlı bir yere ,caddeye,sokağa ,okula kütüphaneye verilmesinin önemli bir vefa göstergesi olacağının vurgusunu yaparak, bu kahraman Türk Kızının isminin üç ülkeye sınır Iğdır’da yaşatılmasının çok anlamlı olacağını belirtti.
Ünsal,Iğdır’a defalarca gelmiş Iğdırlılar'ın gönlünde taht kurmuş günümüzün Nene Hatun’u bu yiğit Türk kızının ebediyen Türk Dünyası’nın hafızasında yaşayacağının altını çizerek, iki devlet bir millet olgusunun yüceltilmesinde önemli gayretleri olan ve tüm hayatını Türk Dünyasına adamış olan Ganire Paşayeva’ya Allahtan rahmet dileyerek onun isminin Turan Ülkesinde hep yaşayacağını belirtti.
Ünsal, "Hayatını Türklük davasına adayan ve Türk Dünyasına yaptığı hizmetlerle gönüllerde taht kuran Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva’yı Iğdırlılar olarak hiçbir zaman unutmayacaklarını söyleyerek, Sayın Valimizi dernek olarak bu teklifimiz değerlendireceğini umuyoruz. ” şeklinde konuştu.

GANİRE PAŞAYEVA

Ganire Paşayeva 24 Mart 1975’te Azerbaycan’ın Tovuz şehrinde doğdu.

Azerbaycan Tıp Üniversitesi Pediatri Bölümü ile Bakü Devlet Üniversitesi Uluslararası Hukuk Bölümü’nden mezun olan Paşayeva, 1998’de televizyonculuğa başladı.

Paşayeva, 2005’te Haydar Aliyev Fonu’nun Halkla İlişkiler Departmanının başına geçti.

Kısa bir süre sonra 6 Kasım 2005’te yapılan parlamento seçiminde Tovuz Milletvekili seçilen Paşayeva, mecliste farklı görevlerde bulundu.

Paşayeva, son olarak Milli Meclisin Kültür Komisyonu başkanlığını da yürütüyordu.

Paşayeva, Türkiye’de sayısız etkinliklere katıldı.

Türk dünyası üzerine çok sayıda yazı ve konuşmaları bulunan Paşayeva, “Türkiye’nin güçlü olmasının Türk dünyasının güçlü olması” anlamına geldiğini savunuyordu.

Bekar olan Paşayeva İngilizce ve Rusça biliyordu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum