Gazeteci Yıldırım'ın 'Efra' isimli öykü kitabı raflardaki yerini aldı

Gazeteci Yıldırım'ın 'Efra' isimli öykü kitabı raflardaki yerini aldı
05 Ocak 2024 - 16:42
Gazeteci- yazar Orhan Yıldırım’ın ‘ Efra’ isimli öykü kitabı raflardaki yerini aldı. Yaşanmış insan hikâyelerinin yanısıra kurgu eserlerin yer aldığı kitapta 13 kısa öykü yer alıyor. 
Gazeteci- yazar Yıldırım Erzurum Öyküleri üçlemesinde yer alan ‘Rüzgârı kızı’, ‘Dedemin evi’ ve ‘Tazegül’den sonra ‘Efra’yı okuyucularıyla buluşturdu. Toplumsal ve sosyal konuların traji komik olarak kaleme alındığı eserde çoğu olay örgüsü Erzurum’da gerçekleşiyor. Klaros Yayınları arasında yayımlanan eser Amazon, D&R, Kitapyurdu gibi web sitelerinde de satışa sunuldu.
 Kitap kapağına ismini veren ‘Efra’ isimli bilge karganın kadim insanlık tarihinden günümüze uzanan insan, çevre ve hayvan ilişkileri eleştirel bakış açısıyla ele alınmış. Ticari kaygıyla eserlerini kaleme almadığını belirten Yıldırım, öykülerini şehrin hafızasına emanet ettiğini dile getirdi. Kitabını pandemi döneminde covitten vefat eden bilim insanı patolog Prof. Dr. Ali Kurt’a atfen yazdığını ifade eden Yıldırım, ‘Merhum Ali Kurt, Erzurum’un mümtaz değerlerindendi. Şehrin hafızası, ‘Dadaş’ ve bilim insanı kimliğiyle çevresine örnek insan merhum Kurt’a vefa gereği kitabımı ithaf etmekten onur dudum’ dedi.
 Yıldırım, Erzurum’un beşeri sermayesini ve zenginliğini ele alan ve ismini sürpriz olarak sakladığı yeni eserinin yanısıra şiir kitabının da yıl içerisinde yayınlanacağı da sözlerine ekledi.
Kitapta sırasıyla şu kısa öyküler yer alıyor: Gümüş yüzük, Poşa, Beyaz Ehram, Çilingir sofrası, Mumbar, Milletvekili, Efra, Tezek, Harika kız, Kâbus, Ateş kırmızısı arabam, Kurt ve insan, Ayakkabı boyacısı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum