İddiaların odağındaki Zehra Taşkesenlioğlu, Nagehan Alçı ile 3 saat...

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya, hakkındaki iddialarla ilgili 3 saat konuşmuş.

İddiaların odağındaki Zehra Taşkesenlioğlu, Nagehan Alçı ile 3 saat...
29 Aralık 2022 - 13:18 - Güncelleme: 29 Aralık 2022 - 14:06
Gazeteci Yazar Nagehan Alçı, iddiaların odağındaki Zehra Taşkesenlioğlu ile yaptığı röportajı köşesine taşıdı.
Yayın yasağı ile birlikte hakkındaki iddialara uzun süredir detaylarıyla sessizliğini koruyan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşsenlioğlu, evliliğinden mal varlığına, ağabeyi Ali Fuat Taşkesenlioğlu'ndan Ünsal Ban ve onun kirli işlerine, yatlardan Yunanistan'daki mülklere pek çok konuya ilişkin bilgi ve yorumlar aktardı.

Röportaj, Pera Palas'ta bir arkadaşıyla randevulaşan Nagehan Alçı'nın restoranda otururken gözüne takılan Zehra Taşkesenlioğlu ile tesadüfen karşılaşmasıyla spontane gelişmiş.

Alçı, şöyle diyor: "Karşımda gazetecilik açısından büyük bir malzeme duruyor, ancak hiç tanımıyorum, nasıl tepki verir bilmiyorum. Önce arkadaşımdan izin istedim. Bir gazeteci olarak bu fırsatı kaçıramazdım. O da bana hak verdi. “Bu röportajı yapabilirsen büyük iş olur” dedi.

Bir süre çekingenlik ve cesaret arasında dolandım, en sonunda Zehra Hanım’ın yanına gittim, selamlaştık, kendisiyle sohbet etmek istediğimi söyledim.

Açıkçası konuşacağını düşünmemiştim ama ben üsteleyince “Peki, konuşalım Nagehan Hanım” dedi.

Masaya oturdum ve 3 saat durmaksızın Türkiye’yi sarsan ve Taşkesenlioğlu’nun kocası Ünsal Ban’ı cezaevine götüren süreci Zehra Taşkesenlioğlu’nun zaviyesinden dinledim."

"Evliliğinizden bahseder misiniz, diye girdiğimde başladı anlatmaya Taşkesenlioğlu…"

“Nagehan Hanım ben 45 yaşında evlendim ama aslında o evlenen kız 18 yaşındaydı. Ben hiç aşık olmamıştım hayatımda. Ünsal ile tanışınca, onu ailemin, arkadaşlarımın, kaybettiğim babamın, kısacası her şeyin yerine koydum. Bir de çocuk sahibi olmak istedim.”

Neden olmadığını sorduğumda off-the record konuştu, boşanma dosyası ile ilgili bilgileri gizlilik kararı nedeniyle paylaşamayacağını söyledi ama anlattıklarına bakılacak olursa çok zor şeyler yaşamış.

PEKİ NEDEN BUNCA ZAMAN BOŞANMAYI DÜŞÜNMEDİ?

“İlk kez Şubat 2022’de boşanma fikri aklımdan geçti Nagehan Hanım ama ne yapıp ediyor beni yine ikna ediyordu” dedi.

Tanışmalarına gelince…

Zehra Taşkesenlioğlu 1992’den beri siyasetin içinde bir isim olduğunu söylüyor. Refah Partisi Kadın Kollarında siyasete başlamış, Fazilet Partisi’nde İstanbul İl Başkan Yardımcılığı yapmış, sonra dil öğrenmek ve yüksek öğretimine devam etmek için ABD’ye gitmiş ve AK Parti kurulurken Türkiye’ye dönüp başından itibaren partide çalışmış, 2015’te milletvekili olana kadar il başkanlığında görev yapmış.

Erzurumlu, 4 kız, 2 erkek kardeşi var (biri vefat etmiş), babası medrese kökenli bir din alimi iken Marmara Üniversitesi’ne atanıyor ve aile 83’te İstanbul Fatih’e göçüyor.

Zehra Taşkesenlioğlu 2018’da ekonomi bakanlığında görevli iken bir danışman grubu kurulması fikri ortaya çıkmış, Ünsal Ban’ın ismini ilk olarak öyle gördüğünü söylüyor, yani bir CV’nin üzerinde. Birbirlerini Twitter’dan takibe almışlar ve ardından Ban’dan gelen kahve daveti ile arkadaşlık başlamış…

"BEN KADIN CİNAYETİNİN ALASINI YAŞADIM, DİRİ DİRİ ÖLDÜM"

Bunları anlatırken arada gözü dalıyor ve şöyle diyor Taşkesenlioğlu: Tek isteğim boşanmaktı Nagehan Hanım, tek suçum ondan ayrılmak istemekti. Boşanmak istediğim için tüm suçları ortaya çıkacak diye bunlar başıma geldi. Ben kadın cinayetinin alasını yaşadım, üçüncü sayfa haberlerine konu oldum ben diri diri öldüm! 30 sene önce ölmüş babamla ilgili bile iftiralar attılar, evimde elimde bıçaklı görüntülerim yayınlandı, çırılçıplak bırakıldım. Neden bu acıları ben yaşadım?”

Zehra Taşkesenliığlu’nun elinde bıçakla ve başı açık olarak evinde Ünsal Ban ile konuşmasını Ban internete servis etmişti. Orada “Lanet olsun size de kazandığınız paraya da’” diye bağırıyordu Taşkesenlioğlu. Borsa manipülasyonlarından kazanılan yasadışı paradan bahsediyordu.

‘Siz’den kastının abisi Ali Fuat Taşkesenlioğlu ve Ünsan Ban olduğu iddia edilmişti. Sordum.

“Orada Ünsal ve onun erkek kardeşine söylüyorum. O ikisi tüm kriminal işleri yaptılar. Kast ettiğim benim abim değildi, çarpıttılar” dedi.

Peki eline bıçak alma raddesine gelmiş bir kadın Sedat Peker’e konu olana kadar neden boşanmaz?

“Bana şantaj yapıyordu, çekindim” diyor.

O süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan ya da Emine Erdoğan’a gidip yaşadıklarınızı anlatmayı neden düşünmediniz? diye sordum.

“Şimdiki aklım olsa gider anlatırdım Nagehan Hanım ama evlenirken şahit yapmışım, bunları anlatmak olmaz gibi geldi, gitmedim” yanıtını veriyor.

ABİSİ ALİ FUAT TAŞKESENLİOĞLU BU EVLİLİĞE NASIL BAKMIŞ?

“Abim ilk zamanlar karşı çıktı bu evliliğe. Sonra aşık olduğumu gördü.”

Taşkesenlioğlu-Ban çifti 2019’da evlendiler, öncesinde Ban Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde rektörlük yapmış ve hakkında Türk Hava Kurumu şikayetçi olup birçok vahim yolsuzluk iddiası ortaya atmıştı. Bunlara rağmen neden evlendi? Ailesi itiraz etmedi mi?

“O iddiaları sözlendikten sonra öğrendim, zaten bir çoğunu sildirmişti, kayıtlarda yoktu, son süreçte yeniden dolaşıma girdi suçlamalar. Benim öğrendiğim üniversite bütçesinden hediye almak gibi birkaç şeydi, nişanlanırken vazgeçme noktasına geldim ama vazgeçemedim işte Nagehan Hanım, pişmanım.”

SPK Başkanlığı yapan abisinin ismi ile Ünsal Ban’ın borsada manipülasyon yaptığı ve Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile birlikte “içeriden öğrenenlerin ticareti” yöntemiyle büyük yasadışı paralar kazandığı iddiasını hatırlattım…

“Bakın Nagehan Hanım; abim Nisan 2021’de evimizi bastı, Ünsal’ın adını kullanarak insanlardan para aldığını duymuş. İsmimi masalara meze ediyormuşsun, dedi. Bir daha da konuşmadı Ünsal’la, annemin cenazesinde dahi konuşmadı. Abim ile Ünsal Ban, o kriminal borsa işlerinde ortak değil. İnanın bana”

Röportajın devamı için:  https://www.haberturk.com/yazarlar/nagehan-alci/3551248-iddialarin-odagindaki-zehra-taskesenlioglu-ile-3-saat

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum