İstanbulspor sahadan çekildi

İstanbulspor sahadan çekildi
19 Aralık 2023 - 23:00
İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu sahaya inerek takımı soyunma odasına gönderdi.

Trendyol Süper Lig'in 17. haftasında İstanbulspor sahasında Trabzonspor'u konuk etti. Mücadele 1-1 berabere devam ederken , Trabzonspor'un golü sonrası sarı siyahlı ekip oyuncuları maçın hakemi Ali Şansalan'a itirazda bulundu.

İstanbulspor cephesi, gol öncesi Mendy'nin Loshaj'a faul yaptığını ve golün geçersiz sayılmasını istese de VAR uyarısı sonrası Ali Şansalan orta noktayı gösterdi.

Yaşanan bir pozisyon sonrası İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu  takımı soyunma odasına gönderdi. 

Nasıl değerlendirilir?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun düzenlediği Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24. maddesine göre; 
Başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir.

Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilecek tazminatı ödemek zorundadır.

Ayrıca, bir sezon boyunca ikinci defa müsabakaya gelmeyen, müsabaka sahasına gelmekle beraber müsabakaya çıkmayan veya müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber, bu takım ligden çıkarılarak bir alt lige düşürülür ve bu müsabaka tarihinden itibaren bu takımla müsabakası olan diğer takımlar müsabakaları oynamaksızın hükmen galip gelmiş sayılırlar.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum