İşte 2024 bedelli askerlik ücreti

Bedelli askerlik ücreti yeni yılda ne kadar oldu?

İşte 2024 bedelli askerlik ücreti
04 Ocak 2024 - 13:00
Enflasyon rakamlarının açıklanması ile 2024 yılında geçerli olacak memur ve emekli maaşlarıyla birlikte Bedelli Askerlik parası da netleşti.

Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklileri yüzde 49,25 zam alacak. Bu oranla birlikte bedelli askerlik ücreti 122 bin 351 liradan 182 bin 608 TL'ye çıktı.

MSB Kaynaklarına göre;

"Bilindiği üzere bedelli Askerlik tutarı, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenmiş ve miktar konusundaki belirsizlik ortadan kaldırılmıştı. 2024 yılı ilk altı ayı için bedelli askerlik tutarına ilişkin bilgilendirme “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesinin yayımlanmasını müteakip yapılacaktır."

-Başvuru ve Ödeme-

Yükümlünün yoklaması yoksa, e-Devlet'ten veya askerlik şubesinden başvurusunu gerçekleştirecek. Ardından aile hekiminde sağlık muayenesi yaptırarak 'Askerliğe elverişli' sağlık raporunu alması gerekiyor.

Yükümlünün yoklaması varsa da e-Devlet ve askerlik şübesinden askerlik hizmet tercih başvurusunu yapabilecek. Aile hekiminde sağlık muayenesi yaptırarak 'Askerliğe elverişli' sağlık raporunu alacak.

Sonrasında e-Devlet veya askerlik şubesinden celp tercihini gerçekleştirecek ve ödeme işlemine geçecek. Ödeme, MSB'de belirtilen bankalardan yapılacak.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum