Maket Sanatçısı, Ressam İlham Durmaz Kovide Yenik Düştü

Erzurum bir değerini daha kaybetti

Maket Sanatçısı, Ressam İlham Durmaz Kovide Yenik Düştü
18 Şubat 2021 - 22:08
alo25 - Erzurumlu maket sanatçısı, ressam İlham Durmaz yakalandığı Covid-19 hastalığına yenik düşerek vefat etti.
Bir süredir hastanede tedavi gören İlham Durmaz, entübe kaldığı yoğun bakımdan çıkamadı.
Durmaz'ın cenazesi bugün Tortum'un Derekapı Mahallesi'nde aile kabristanlığında topraga verildi.
 68 yaşında vefat eden 2 çocuk babası İlham Durmaz'ın sosyal medya hesabındaki son iki paylaşımı dikkatimizi çekti:



Başsağlığı: Yegenimiz Necihan Karaoğlu'nun kayınbabası İlham Durmaz'a bu mübarek gecede Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz (Muhammet İspirli)

-İlham Durmaz'ın Sanatçı Kimliği ve Kişiliği-

Mütevazi kişiliği, alçak gönüllülüğü ile sanat camiasının ayrıca sevgisini kazanan İlham Durmaz, son yıllarda özellikle eski Erzurum evlerini maket çalışmalarıyla dikkat çekti.

-Dertleri "Erzurum" olan bir avuç dertli adamdan biriydi-







3 Mayıs 2010 günü Tarihi Türk Evleri Haftası münasebetiyle, Erzurum Kültür Merkezi'nde -ÇIĞLIK- isimli Tarihi Erzurum Evleri Fotoğraf Sergisi açılmış, Erzurum tarihine isimlerini altın harflerle yazdıran nev-i şahsına münhasır sanatçılarımız sayın Doğan Hattatoğlu ve sayın Ilham Durmaz ise tarihî Erzurum evlerini yaşatmaya çalıştıkları birbirinden değerli maketleriyle Çığlık Sergisi'ne iştirak etmişlerdi.

Dertleri Erzurum olan bir avuç dertli adamın tamamen amatör bir ruhla, büyük bir samimiyetle ve fedakârlıklarla gerçekleştirdikleri bu sergi, Prof. Dr. Mehmet Kaplan'ın "Vatan sadece topraktan ibaret değildir. Bir milletin asıl vatanı yarattığı kültür eserleridir. Zira onun ruhu, tarihi hatırası, zevki, yaratma gücü, tabiata ait olan çıplak topraktan değil, onun üzerinde yarattığı eserlerde görülür." sözünden hareketle "Erzurum Evleri" üzerinden yaptıkları bir vatan savunmasından başka bir şey değildi aslında...
Çığlık Sergisi açıldığına henüz Gavurboğan Mahallesi, Sultan Melik Mahallesi, Hacı Cuma Mahallesi, Cami-i Kebir Mahallesi duruyordu.

-İlham Durmaz'ın Objektifi'nden Bir Erzurum Kadrajı-



-İlham Durmaz'ın Son Çalışmalarından-






FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum