Memiş'ten 1 Mayıs kutlaması

Memiş'ten 1 Mayıs kutlaması
30 Nisan 2023 - 14:41
Erzurum Valisi Okay Memiş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladı.

Vali Memiş, 1 Mayıs Emek ve Dayanışmü Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Memiş, musajında şunlara yer verdi:
"Ülkelerin istikrar içinde gelişmesi ve kalkınmasında, ekonomilerinin yapılanmasında ve belirlenen hedeflere ulaşmasında işçi ve emekçi kardeşlerimizin katkısı büyüktür. Üretim ve hizmet sektörlerinde büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdüren işçi ve emekçi kardeşlerimiz, bir yandan evlerine helal lokma götürmeye çalışırken aynı zamanda ülkemizin kalkınması ve refahı için çok önemli bir rol üstlenmektedirler.
Emek, hiç şüphesiz alın teri ile çok daha kutsal hale gelir. Nitekim Peygamber Efendimiz, "İşçinin hakkını alın teri kurumadan ödeyiniz" emriyle, işçinin ücretinin vaktinde ödenmesini emretmekte. Bizler, millet olarak, emekçinin hakkını alın teri kurumadan vermenin hassasiyetine haiz ve bunu prensip edinen kültürün mensuplarıyız.

Emeğin ve dayanışmanın sembolü 1 Mayıs, elleri nasır tutan ustanın, sofralarımızı katıksız bırakmayan fırıncının, üretim yapan çiftçinin, sabahleyin sokakları pırıl pırıl yapan temizlik işçisinin, kamuoyuna doğru bilgiyi ulaştıran gazetecinin ve nice daha ismini sayamadığımız, emekçinin bayramıdır."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum