MHP, göz dolduran iftar yemeğinde adaylarını tanıttı

MHP'nin milletvekili adayları 3 bin kişilik iftar programında görücüye çıktı

MHP, göz dolduran iftar yemeğinde adaylarını tanıttı
16 Nisan 2023 - 03:03
MHP, Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi'nde düzenlenen kalabalık katılımlı iftar programında adaylarını tanıttı.
Yaklaşık 3 bin kişinin iştirak ettiği iftar programına, özellikle gençlerin kortej yürüyüşüyle gelmesi dikkat çekti.
Fuar merkezinde illetvekili adayları, partililer ve vatandaşlar tarafından büyük coşkuyla karşılandı.

Adaylar Kamil Aydın, Muhammet Hanifi Macit, Ömer Haluk Pirimoğlu, Naim Karataş, Mehmet Musa Çakır ve Sinan Demircioğlu tanıtılırken, programa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de iştirak etti.

MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül, progaramda şunları söyledi:"Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizler, Başbuğumuz Alparslan Türkeş’in izinde, Bilge liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin emrinde, Tükiye’nin yeni yüzyılında milletin hizmetinde, vatanın daha müreffeh, daha güçlü bir geleceğe taşınması adına, ülkücü hareketin ve cumhur ittifakının neferleri olarak, bugün burada tek ses, tek nefes, dosta güven düşmana korku veren birlikteliğimiz ve duruşumuzla, yanyana ve kolkolayız. Biliyoruz ki, 14 Mayıs seçimi hak ile batılın mücadelesidir. Unutulmasın ki, 14 mayıs seçimi sadece Türkiye’yi değil, milletimizin ferasetini, birlikteliğini, duruşunu ve kudretini  hazmedemeyenleri de  ilgilendiren bir seçimdir.  Aynı zamanda Umudunu Türkiye’ye ve  Cumhur ittifakının zaferine adamış mazlum coğrafyaların kurtuluş mücadelesi ve bekasının da seçimidir" dedi. Yurdagül, "Hain terörsit başı imralı canisi  Aponun heykelini dikeceğiz diyen terörist Selahattin Demirtaş'ı, özgür bırakma arzusunda olanlara, buradan dadaşlar diyarından sesleniyorum; Selahattin Demirtaş şüphesiz ki hain bir teröristtir, alçaktır.  Dinimizle devletimizle derdi olanlara, zafer rüyası görüp her türlü fitne ile senaryo yazanlara, Fatih'in şahi topuyla Bizans surlarını dövdüğü gibi, siha’larımızın dağlarda teröristlerin başlarını ezdiği gibi, 14 Mayıs günü bizlerde gerekli cevabı evelallah sandıkta misli ile vereceğiz." 

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ise, Ülkemizin Cumhur İttifakına her zamankinden çok ihtiyacı var. Bizlerde gece-gündüz demeden çalışacağız. Yeni yatırımlar, yeni üretimler ve ekonomisi daha güçlü bir Türkiye için halkımızın da desteğiyle 15 Mayıs sabahına büyük bir zaferle uyanacağız''diye konuştu. 

Partinin birinci sıra adayı Prof. Dr. Kamil Aydın da konuşmasında, "dosta güven, düşmana endişe" vurgularıyla, "Güçlük de yaşasak zorluk da yaşasak iman gücüyle , birlik olma gücüyle bu bereket sofralarında buluştuk. Dadaşların huzurundayız. Çok şükür dosta güven düşmana endişe vereceğiz. Bütün arkadaşlara canı gönülden başarılar diliyorum. Allah'ın izniyle genel başkanımızın söylediği çok güzel bir şey var, "Endişe etmeyeceğiz,bu coğrafyada Türklük var olduğu sürece partimiz her zaman daim olacaktır'. Var olsun Milliyetçi Hareket Partisi, var olsun Ülkü Ocakları, var olsun Türk milliyetçiliği" diye konuştu.

Milletvekili adaylarından Prof. Dr. Muhammet Hanifi Macit ise, Ülkemiz, milli bekasının devamı noktasında çok kritik bir dönemden geçmektedir. 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri, bu açıdan bir kader seçimidir.  14 Mayıs seçimleri İstiklal İçin Birlik, İstikbal İçin Dirlik seçimidir'' diye konuştu.

MHP Erzurum 3. sıra Milletvekili Adayı Ömer Haluk Pirimoğlu ise, Herkesin üzerine düşen görevi yerine getirip bu kalan 1 aylık süreci çok iyi değerlendirmesi gerektiğini ifade ederek, '' Milliyetçi Hareket Partisi, siyasi bir parti olduğu kadar kutlu bir davanın da temsilcisidir. Kutlu davamızı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde en güçlü şekilde temsil etmeye kararlıyız'' şeklinde konuştu. 

Memmet Musa Çakır, '' Bizleri bugün burada bir araya getiren, kuşkusuz bu vatana, bu millete, bu devlete, ezana ve bayrağa olan bağlılığımız ve dahi tutkumuzdur… Zamanla birlikte makamlar da gelir geçer, ancak bilinmesi lazım gelir ki; milli yürekler asla değişmez, milli ve manevi değerler asla tükenmez! Ve biz biliyoruz ki, bu salonda bulunan kayıtsız-şartsız herkes, milli imanımızın birer kale burcudur, yıkılmaz surudur, çelik zırhlı duvarıdır… Dolayısıyla şundan adımız kadar eminiz ki; bu davanın bayrağı hiçbir zaman yere düşmeyecek ve Üç Hilal’in gölgesi aziz milletimizin üzerinden ilelebet eksik kalmayacaktır''dedi.


Bu arada İl Başkanı Adem Yurdagül'ün göreve geldiğinden bu yana Erzurum'da MHP'ye farklı bölgelerden toplamda 5 bin kişinin üye kaydı yapıldığı açıklandı.
Partiye Erzurum siyasetinde aktif rol oynamış isimlerin de katıldığı duyuruldu.
Aday tanıtım toplantısında bulunan İYİ Parti eski il başkanı İbrahim Dumlu ve Türkiye Değişim Partisi eski il başkanı Kemal Karakaş'a rozet takıldı.   
Dumlu ile beraberindeki yaklaşık 300 kişi, Karakaş ile ise beraberindeki 40 kişi MHP'ye katıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum