O kanun meclisten geçti

Çalışan emeklilerin beklediği teklif TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

O kanun meclisten geçti
26 Aralık 2023 - 23:51 - Güncelleme: 26 Aralık 2023 - 23:58
Çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye verilmesini öngören kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ikramiyenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından en kısa sürede çalışan emeklilere ödeneceğini söyledi.

Bu kapsamda gerekli tüm bankalarla hazırlıklar tamamlandı. 28-29 Aralık tarihlerinde 5 milyona yakın çalışan emekli, 5 bin TL'lik ikramiyelerini almış olacak.

Hükümet ilk başta sadece çalışmayan emeklilere 5 bin lira ikramiye ödemesi yapma kararı almıştı. Daha sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söylemişti: "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla geçen ay bir defaya mahsus 5 bin liralık ilave ödeme kararı almıştık. Bununla ilgili kanun teklifimiz meclisimizin onayından geçti ve 10 milyon 430 bin çalışmayan emeklimizin hesabına 5 bin liralık ödemeleri yatırıldı.

Açıkçası emeklilerimizin bir kısmının dışarıda bırakılması şahsen bizim de içimize sinmeyen, bizim de hakkaniyetli bulmadığımız bir durumdu. Dahası bunun çiftçi ve esnaf emeklilerimizin içinde yer aldığı diğer tüm emeklilerimizde bir gönül kırgınlığına sebep olduğunu üzüntüyle müşahede ettik."

BAKAN IŞIKHAN'DAN EMEKLİ İKRAMİYESİ ÖDEME TARİHİ AÇIKLAMASI 

Çalışan emekliye ikramiye tarihi konusunda konuşan Bakan Işıkhan, yasa teklifinin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından 2 gün içinde yatırılması konusunda çalışmaları tamamladıklarını söyledi.

Bakan Işıkhan şu ifadeleri kullandı: EYT kapsamında düzenlemeden faydalanan kişi sayısı bugün itibarı ile yaklaşık 2 milyon. Çalışmayan emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yaptık.

Çalışan emeklilerimiz için de kanun teklifi Meclis'te kabul edilip, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra ödemeleri 2 gün içinde yapacak şekilde hazırlıklarımızı tamamladık.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK? 

Bir yandan emekli ikramiyesi düzenlemesi için Meclis süreci devam ederken bir yandan da Bakan Işıkhan'ın SGK'ya verdiği talimatla hummalı çalışma tamamlandı. Düzenleme Meclis'ten geçip Resmi Gazete'de yayımlanır yayımlanmaz SGK harekete geçecek10 [Çalışan emeklilere 5 bin lira hesaba yatacak İşte 4A, 4B, 4C ödeme takvimi]

Meclis çalışma takvimi dikkate alındığında çalışan emekliye ikramiye düzenlemesi 2023 yılı içerisinde yasalaşacak.

Torba yasanın 26-27 Aralık tarihinde yasalaşması bekleniyor. Gerekli hazırlıklar yapılıyor.

ÇALIŞAN EMEKLİLERE İKRAMİYE 29 ARALIK'TA 

Torba yasanın 27 Aralık Çarşamba günü Meclis'ten geçip yasalaşması, 28 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanması ve SSK, Bağ-Kur, emekli sandığı (4A-4B-4C) ödemelerinin 29 Aralık'ta yapılması bekleniyor.

HERHANGİ BİR İŞLEME GEREK YOK, BANKAYA OTOMATİK YATACAK 

Emekli ikramiyesi vatandaşların maaş aldıkları banka hesaplarına otomatik olarak yatırılıyor. Bunun için bir başvuru ya da belgeye ihtiyaç duyulmuyor

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum