Prof. Dr. Görür, Bingöl-Yedisu fay hattı ve Erzurum'un Olur'a uzanan Dumanlı fay zonuna dikkat çekti

Bingöl-Yedisu'ya dikkat!

Prof. Dr. Görür, Bingöl-Yedisu fay hattı ve Erzurum'un Olur'a uzanan Dumanlı fay zonuna dikkat çekti
20 Aralık 2023 - 00:08
Marmara, akabinde Gümüşhane ve Erzincan'daki depremler sonrası Bingöl-Yedisu ile Erzurum'un Olur'a uzanan Dumanlı Fay Zonuna dikkat çekildi.

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gümüşhane'de 4.3, Erzincan'da ise 3.7 büyüklüğündeki depremlere ilişkin yaptığı açıklamada, "Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebilir" ifadelerini kullandı.

Gümüşhane ve Erzincan’da önceki gün beş dakika arayla peş peşe depremler meydana geldi.

AFAD’dan yapılan açıklamada, merkez üssü Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi olan 4,1 büyüklüğünde Erzincan’da ise 3,7 büyüklüğünde 5 dakika arayla iki depremin meydana geldiğini açıklamıştı.

Yaşanan deprem sonrası X hesabından bilgi paylaşan Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Erzincan-Bingöl arasında deprem beklediğimiz Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebilir” ifadelerine yer verdi.


Görür, şu bilgileri paylaştı:

"Arkadaşlarım Gümüşhane’de olan depremleri merak ediyorlar. Biri dün gece öbürü bu akşam oldu. Dün olanı Yeşilyurt-Kelkit’te (4,3), bu akşamki ise Cemalli-Kelkit’te oldu (4,0). Her iki deprem de Kuzey Anadolu Fayından Yeşilyurt- Olur arasında uzanan Dumanlı Fay Zonu içerisinde. Depremler küçük ama Erzincan-Bingöl arasında deprem beklediğimiz Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebilir, sevgiyle."

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum