Sağlık Harcamalarınızı Nasıl Optimize Edebilirsiniz?

Sağlık Harcamalarınızı Nasıl Optimize Edebilirsiniz?
21 Mart 2024 - 15:32 - Güncelleme: 21 Mart 2024 - 15:38
Tamamlayıcı sağlık sigortası, sağlık harcamalarınızı belirli teminatlar kapsamında güvence altına almanıza yardımcı olur. Bununla beraber Özel Sağlık Sigortası’ndan farklı olarak Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırabilmek için SGK’lı olmanız gerekir. TSS, SGK ile anlaşmalı olan özel hastanelerde alabileceğiniz tedavi hizmetlerini karşılar. SGK, her özel hastanede yapılabilecek sağlık masraflarını karşılama noktasında yetersiz kalabilir. Bununla beraber Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırarak daha kapsamlı bir hizmet alabilirsiniz. Temel olarak TSS, SGK’nın karşıladığı tutarların ya da hizmetlerin üzerini tamamlayan bir sigorta türü olarak nitelendirilebilir. Böylece ek maliyetleri azaltarak beklenmedik durumlara karşı önleminizi alabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları, SGK ile anlaşmalı olan özel hastanelerde geçerlidir. SGK tarafından karşılanmayan yüksek maliyetli cerrahi işlemleri ya da özel odada yatış gibi masrafları kapsayabildiği için sağlık harcamalarının optimize edilmesini mümkün kılar. Genel olarak ayakta ve yatakta tedavi teminatlarına sahiptir. Ayrıca eğer hastanede yatarak ameliyat olmanız gerekirse TSS bunu da karşılar. Bununla beraber her sağlık sigortasında olduğu gibi TSS de sonradan ortaya çıkan hastalıkları teminat kapsamına alır. Mesela sigorta yaptırmadan önce bilinen bir hastalığınız varsa onun tedavileri Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamına girmez.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları birçok farklı noktada poliçe sahiplerine geniş bir kapsama alanı sunar. TSS’nin genel olarak kapsadığı tedavilerin bazıları şu şekildedir:
  • Eğer hastanede 24 saat ya da daha uzun bir süre boyunca yatarak tedavi görmeniz gerekiyorsa TSS bunu teminat altına alır. Ameliyat ücretleri ve ameliyat öncesi/sonrası kontrolleri, kemoterapi tedavileri ve radyoterapi; Tamamlayıcı Sağlık Sigortası tarafından karşılanır.
  • Ayakta tedavi hizmetlerinde de TSS’nin sunduğu geniş kapsama alanından yararlanabilirsiniz. Röntgen, MR, tomografi, muayene ya da laboratuvar tetkiklerini Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sayesinde anlaşmalı hastanelerde ücretsiz bir şekilde karşılayabilirsiniz.
  • Ayakta tedaviyi evde devam ettireceğiniz durumlarda bakım giderleri ya da suni uzuv ya da tıbbi malzemeler belirli limitlerle sınırlandırılmıştır. Bundan dolayı poliçe satın alırken bu limitlerin ne olduğunu incelemeniz önerilir.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sayesinde SGK kapsamını genişletebilir, ek teminatlarla anlaşmalı özel hastanelerdeki tedavi masraflarını kolaylıkla teminat altına alabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Poliçelerinin Avantajları

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası sunduğu avantajlardan dolayı pek çok kişi tarafından tercih edilir. Aşağıdaki maddeleri inceleyerek TSS ve sunduğu avantajlar hakkında fikir edinebilirsiniz:
  • Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, Özel Sağlık Sigortası ile karşılaştırıldığında daha uygun fiyatlıdır. SGK’ya ek bir sigorta türü olduğu için poliçe sahiplerine maliyet bakımından fırsatlar sunar.
  • TSS, SGK tarafından karşılanmayan hizmetleri de teminat altına almanıza imkân tanır. Örneğin yüksek maliyetli diş tedavileri ya da fizik tedavi gibi hizmetler, TSS sayesinde teminat altına alınabilir.
  • Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda radyoloji gibi özel tetkiklerin karşılanması bazı hastalıkların tespitini maliyet etkin bir şekilde bulmanıza yardımcı olur.
  • TSS’yi SGK’lı ya da Bağ-Kur’lu olanlar ve kamu çalışanları yaptırabilir. Böylece SGK’nın karşılamadığı durumlarda TSS sayesinde masraflarınızın karşılanmasını sağlayabilirsiniz.
  • Tamamlayıcı Sağlık Sigortası farklı teminat seçeneklerine sahiptir. Böylece alternatifler içerisinden sizin için uygun olanı bulabilirsiniz.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırmadan önce farklı sigorta şirketlerinin tekliflerini inceleyip ona göre kararınızı verebilirsiniz. Her şirketin sunduğu teminat kapsamları değişiklik gösterebileceği için poliçe detaylarını inceleyerek sizin için uygun olanı belirleyebilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Tekliflerine Nereden Ulaşılır?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası kapsamları ve ek teminatları, her sigorta şirketinde farklı olabilir. Bundan dolayı TSS yaptırmaya karar verdiyseniz birden fazla teklifi inceleyerek alternatifler içerisinden sizin için uygun olanı bulmalısınız. Aşağıdaki maddeleri inceleyerek TSS fiyatları ve tekliflerine nasıl ulaşabileceğinizi öğrenebilirsiniz:
  • Farklı teklifleri inceleyebilir, internet aracılığıyla poliçeleri birbiriyle kıyaslayabilirsiniz.
  • T.C. kimlik numaranızı ve sizinle iletişim kurulabilmesi için cep telefonunuzu girdikten sonra tekliflere göz atmaya başlayabilirsiniz. Ayrıca şehir, yaş aralığı, erkek ve kadın gibi faktörlere göre verilen çeşitli teklifleri inceleyebilir, Tamamlayıcı Sağlık Sigortası fiyatları hakkında fikir edinebilirsiniz.
TSS tekliflerini dakikalar içinde alabilir, farklı sigorta şirketlerinin sunduğu poliçeler arasından seçim yapabilirsiniz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum