Sahte müdür yakayı ele verdi

Sahte müdür yakayı ele verdi
01 Eylül 2023 - 23:54
Kars'tan Erzurum'a gelerek kendini müdür tanıtan suç makinesi sonunda yakalandı.
Erzurum'da polis merkezine gelen ihbarlar ekipleri harekete geçirdi.
Yakutiye Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, 5 kişiyi dolandıran Mikail M.’nin kimliğini tespit etti.
Edinilen bilgiye göre, Mikail M.'nin özellikle taksi ve nakliye şoförlerini seçtiği belirlendi.
Arabalara binerek adeta senaryo yazan şahıs, sürücüleri belli bir yere kadar götürdükten sonra herhangi bir dükkândan alışveriş yaparak geri geleceğini söyledi. Arabaya tekrar gelen Mikail M., şoförlere binlerce lira tutan alışveriş yaptığını, kartla ödeme almadıkları için hemen ödemek üzere mağdurlardan binlerce lira para istedi. Mağdurlar, yolculuk boyunca anlattıklarıyla güven sağlayan Mikail M.’ye çeşitli tutarlarda nakit para verdi. Kimisinden ise hemen ödemek şartıyla banka kartını alarak para çekti. Alışveriş yaptıktan sonra araca geleceğini, parayı dönüşte işyerine uğrayarak hemen ödeyeceğini söyleyen Mikail M., sözde alışveriş yaptığı yere girdikten sonra başka kapılardan çıkarak ortadan kayboldu.

Mikail M., mağdurlardan Serdar K.’yi 7245 TL, Suat T.’yi 3000 TL, Behçet D.’yi 8000 TL, Halis K.’yı 10 bin 800 TL, Zülküf Ç.’yi ise 1100 TL dolandırdı. Mikail M., aldığı nakit paraların yanı sıra taksimetre ücretlerini de ödemedi. 
Şüpheli şahsa ulaşamayan mağdur vatandaşlar, dolandırıldıklarını anlayınca polis ekiplerine başvurdu. Olayla ilgili soruşturma başlatan Yakutiye Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 200 saatlik kamera kaydını incelemeye aldı. Kamera kayıtlarından şahsın kimliğini tespit eden ekipler, Mikail M.’yi kaldığı evin yakınlarında gözaltına aldı. Mikail M., ‘güveni kötüye kullanma’ suçundan adliyede savcı karşısına çıktı.

Benzer hikâyelerle bir hafta içinde 5 kişinin güvenini sağladıktan sonra on binlerce lira dolandıran Mikail M. ifadesinde suçlamaları kabul ederek pişman olduğunu söyledi. Yaklaşık bir senedir Erzurum’da yaşadığı pelvis kırığı nedeniyle tedavi gördüğünü, bu sürede maddi zorluk çektiği için böyle bir yola başvurduğunu söyleyen şüpheli Mikail M., paraları ise tedavisine harcadığını ifade etti.

Şahsın dolandırıcılık ve güveni kötüye kullanma suçlarından ise toplamda 12 ayrı suç kaydı olduğu öğrenildi. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum