"Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi"nde temel atıldı

Proje kapsamında katlar yükselirken, Başkan Sekmen, bu bölgedeki vatandaşlara da müjdeyi verdi.

"Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi"nde temel atıldı
08 Kasım 2022 - 23:18 - Güncelleme: 08 Kasım 2022 - 23:48
alo25 - "Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi" Keresteciler Sitesi'nin alt kısmında yükselen binalarla start aldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, proje kapsamında düzenlenen temel atma töreninde, bölgede iskan eden vatandaşlara adeta müjde vererek, kentsel dönüşümün yeni modern binalarla Hilalkent'e kadar devam edeceğini söyledi.


Binalarda ilkbahar aylarında iskana başlanacağını bildiren Sekmen, şöyle konuştu: "Konutlarımız sırayla yükselecek. Yollarımızı çok daha geniş yapacağız. Park bahçelerimizi yapacağız. Sosyal donatı alanlarımızı, camilerimizi, okullarımızı daha belirgin hale getireceğiz, tamir edeceğiz. Yaşanan güzel bir mahalle olacak. İnşallah şehrimizdeki insanlar bu konutlardan istifade edecekler. Şimdiden hayırlı olsun."



Erzurum Valisi Okay Memiş de konuşmasında, belediyenin çalışmalarına övgüler yağdırarak, bu konuda Türkiye'ye ders verecek belediyenin Erzurum Büyükşehir Belediyesi olduğunu ifade etti.
Vali Memiş, şunları söyledi: "Gördüğünüz gibi hiç kolay bir şey değil aslında; Özel mülkiyet alanına müdahale ediyorsunuz,  son derece güzel, son derece şık, daha modern, daha çağdaş, daha yaşanabilir şehirler, binalar yaratıyoruz. Bir şehirde yapılan tek bir bina bile o şehire değer katar ya da değerinin yitmesine sebep olabilir. Ama görüyorsunuz. Hayırlı uğurlu olsun, Gurur duyuyoruz Büyükşehir Belediyemiz ile diğer ilçe belediyelerimizle. Bu kamu hizmetlerinin sizlere ulaşmasında bizlere destek olan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, STK'larımıza, Muhtarlarımıza çok çok teşekkür ediyoruz."

Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar da, konuşmasında Yakutiye Belediyesi sınırlarında uygulanan bu projelerin vatandaşlar kadar kendilerini de ziyadesiyle mutlu ettiğini belirterek, töreni kenardan (masum masum) izleyen Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar'a "kıskanıyorlar ama..." göndermesi protokolde gülücüklere yol açtı.


Törende daha sonra, ilk etapta yapılmakta olan 6'şar katlı 7 bina için temel atıldı.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum