Taşmağazalar'daki kuyumcu hırsızları yakalandı

Taşmağazalar'da kuyumcuyu soyan Hırsızlar Gürcistan vatandaşı çıktı.

Taşmağazalar'daki kuyumcu hırsızları yakalandı
03 Mayıs 2023 - 11:38
Taşmağazalar Kuyumcular Çarşısı’nda bir kuyumcudan kilolarca altını çalan hırsızlar 338 saatlik güvenlik kamerası görüntüsü izlenerek bulundu. Hırsızlar Gürcistan vatandaşı çıktı.

Olay geçtiğimiz Ramazan Bayramında yaşanmıştı. Hırsızlar Gürbüz Payveren’e ait kuyumcu dükkanına yandaki üretim atölyesinin duvarını delerek girmiş, kilolarca altını çalmıştı.

338 saatlik kamera kaydı 

Erzurum Asayiş Şube Müdürlüğü hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri olayın ardından titiz çalışma başlattı. Olayla ilgili Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri de devreye girdi. 28 ayrı lokasyonda yer alan toplamda 338 saatlik güvenlik kamerası görüntüsü tek tek incelendi. Trabzon ve Antalya’da da yapılan detaylı ve koordineli çalışmalar neticesinde hırsızlar kıskıvrak yakalandı.

Gürcistan vatandaşı çıktılar 

Hırsızların Gürcistan vatandaşı 4 şahıs olduğu tespit edildi. Şüpheli şahıslardan Nikolozi F. ve Levani L.’nin duvarı delerek altınları çaldığı anlaşıldı. Altınlarla birlikte yaya olarak kaçtıkları, Aleksi B. isimli şahıs tarafından Trabzon’dan kiralanan araca bindikleri ve Zaal M. isimli şahıs tarafından da Antalya’nın Alanya ilçesinden kiralanan araçla Erzurum’un Aşkale ilçesinde buluştular.

Şahıslardan Levani L. ile Aleksi B’nin Trabzon’a giderek kiralık aracı teslim ettikleri, akabinde Sarp Sınır Kapısı üzerinden 23 Nisan 2023 tarihinde Gürcistan’a çıkış yaptıkları, diğer şüpheliler Zaal M. ile Nikolozi G’nin diğer kiralık araçla Antalya’nım Alanya ilçesine gittikleri tespit edildi.

Olayı çok yönlü ele alarak çalışmalarını derinleştiren Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, kurulan özel ekiple Antalya’nım Alanya ilçesine giderek suça karışan Zaal M. ve Nikolozi G. isimli şahısları, Antalya Emniyet Müdürlüğü görevlileri ile birlikte yapılan ortak operasyonla yakaladı.

Altınlar bulunamadı

Şahısların muhtemel barınabileceği ve bulanabileceği yerlerle çalınan altınların teminine yönelik iki farklı adreste ve araçlarında aramalar yapıldı ancak çalınan altınlar bulunamadı. Olayın diğer şüphelileri tarafından çalınan altınların yurtdışına çıkarılmış olabileceği değerlendiriliyor.

Ayrıca şüphelilerin telefonunda yapılan ön incelemede kuyumcu dükkanı sahibi Gürbüz Payveren’e ait olduğu değerlendirilen altın bileklik fotoğrafları çıktığı da öğrenildi.

23 değil 8 kilo altın 

Gürbüz Payveren emniyetteki ifadesinde olay günü hırsızlık olayının etkisi ve şeker hastası olması nedeni ile basın mensuplarına söylediği ve haberlerde çıkan çalınan 23 kilo altın miktarının gerçeği yansıtmadığını, dükkânında asıl altınlarını koyduğu kasayı şüphelilerin açamadıkları, sadece vitrininde bulunan günlük toplamadığı kolye, yüzük ve bilekliklerin çalındığını, çalınan altın miktarının ise yaklaşık 7-8 kilo civarında olduğunu söyledi. Yakalanan Zaal M. ve Nikolozi G. isimli şahıslar, çıkarıldıkları Adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum