Uçar'dan gençlere dil kursu ve yılda 5 bin lira nakdi eğitim desteği sözü

Uçar'dan gençlere dil kursu ve yılda 5 bin lira nakdi eğitim desteği sözü
07 Mart 2024 - 13:39 - Güncelleme: 07 Mart 2024 - 13:45
İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar,  başarılı ve dar gelirli öğrencilere teşvik vereceklerini söyledi. Gençlerin kariyer planlamasında destek olacağı sözünü veren Uçar, “Kuracağımız komisyonlar ile gençlerin fikir ve projelerini ortaya çıkaracakları destek sistemleri oluşturacağız” dedi.
 
Fatma Canan Uçar, gençlerle buluşup sorunlarını dinledi, geleceğe dönük planlamaları üzerine istişare etti.
Gençlik buluşmaları kapsamında Kuveyt İşitme Engelliler Milli Takımı ile de bir araya gelen Uçar’a Teknik Direktörü Khaled Hussain özel bir rozet hediye ederek Kuveyt’e davet etti. 

Gençlerle oldukça samimi bir ortamda sohbet edip dertlerini anlamaya çalıştıklarını dile getiren Uçar, “Gençler büyük bir memnuniyetle karşıladı bizi. Gerçekleştirilen güzel sohbet, gençler ile aramızda olumlu bir etki yarattı. Daha sonra ise, Kuveyt İşitme Engelliler Milli Takım Direktörü Khaled Hussain ve heyetiyle bir araya geldik. Khaled Hussain Beyefendi, beni Kuveyt'e davet ederek şahsıma özel bir rozet hediye etti” dedi. 

Sohbette gençlere yönelik projelerini de anlatma imkanı bulan Uçar, “Meslek kurslarıyla her yaştan Erzurumluya yeni beceriler kazandırma ve şehrimizin istihdamını büyüteceğiz. Gençlerin meslek ve iş edinmelerinin önünü açacağız. Meslek Fabrikamızda girişimcilikten pazarlamaya, bilgisayar teknolojilerinden yazılım ve tasarıma, barista eğitiminden finansman okuryazarlığına kadar pek çok branşta gençlere ve kadınlara meslek kazandıracağız. Gençler ve kadınlar başta olmak üzere kursiyerlerimize yetkinlik kazandıracak, iş imkânı oluşturacağız” diye konuştu. 

Erzurum’daki gençlere kariyer planlamasında destek sözü de veren Uçar, şunları söyledi:
“Erzurum Gençlik Platformu üzerinden yapılan başvurularla gençlik merkezlerimizde fiziksel ve çevrimiçi kurslar ve dil kursları (İngilizce, Rusça, İspanyolca, İşaret dili) vereceğiz. Gençlerimizin kariyerlerine en donanımlı şekilde başlayabilmesi için yapay zeka eğitimleri düzenleyeceğiz. Ayrıca Genç Erzurum Kariyer Danışmanlığı ile gençlerin kariyer planlamasında danışmanlık hizmeti vereceğiz.
Ailesinin ekonomik durumunun yetersiz olması sebebiyle sınavlara hazırlanmak için ücretli kurs desteği alamayan başarılı öğrencilere akademi bünyesinde kurs desteği vereceğiz.  İhtiyaç sahibi öğrencilere; kıyafet, kırtasiye gibi pek çok alanda destek sunacağız.
Başarılı ve dar gelirli öğrencilere doğrudan ve dolaylı teşvik vereceğiz. Bu kapsamda barınmadan yemeğe, eğitim yardımından nakliye desteğine, kitap yardımından kültür sanat faaliyetleri ve ücretsiz internet hizmetine kadar hemen her konuda gençlere destek vereceğiz. 
Gençlerimizi Sosyal ve Kültürel açıdan desteklemek, eğitim süreçlerine katkıda bulunmak amacıyla yılda 5000 TL nakdi destek sağlayacağız”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum