Uçar: "Talip olduğumuz vazife kimsenin tekelinde değildir"

Uçar: "Talip olduğumuz vazife kimsenin tekelinde değildir"
08 Mart 2024 - 11:56
İYİ Parti Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Canan Uçar ve beraberindeki kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Nene Hatun’un mezarını ziyaret etti.

Uçar ve beraberindeki kadınlar, 93 Harbi'nde Rus işgaline karşı halk direnişinin simgesi haline gelen Nene Hatun’u mezarı başında andılar.

Uçar, doğduğu günden başlayıp tüm ömrünü,  toplumun en önemli yapı taşı olan insanı yetiştirmeye adayan kadınları saygıyla anarak cümlelerine şöyle devam etti: “Kimi zaman fiziksel, kimi zaman sözlü şiddete maruz kalan kadınların günü. Bazı kesimlerin hiçe saydığı bir davranışla ötekileştirilmeye çalışılan buna rağmen hayattan kopmadan ailesini hayatta tutmaya çalışan kadınların günü. Yeri geldiğinde vatan müdafaasında “evladım anasız kalır ama vatansız kalamaz” diyerek düşmanla cenk eden, yeri geldiğinde ülkenin, milletin ve devletin menfaatlerini korumak adına yüreğini ortaya koyan kadınların günü”

“Sırtımızı Nene Hatuna yaslıyoruz”

Kadınları görmezden gelenlere inat arkamızı yiğitler yiğidi, analar anası, kurtuluş mücadelesinin simgesi, evinde bir ana, cephede bir kahraman olan Nene Hatuna yaslıyor diye konuşan Uçar: “Kadını toplumdan uzaklaştırma çabası içerisinde olanlara, bizleri ötekileştirmeye çalışanlara ve çıktığımız bu kutlu davada yolumuza basit ve ucuz engellerle taş koymaya çalışanlara hep birlikte haykırıyoruz.” diye konuştu.

Kadınların her alanda var olacağını da kaydeden Canan Uçar, “Elimizin hamuru ile evlatlıkta yaparız, analıkta yaparız, gardaşlıkta yaparız, vatan için millet için en ön safta da savaşırız, siyasette yaparız. Bizim talip olduğumuz vazife, kimsenin tekelinde ya da kimsenin hegemonyasında asla değildir. Biz bu aziz memleketin yönetimine talip olurken, benimsediğimiz düşünce, kimsenin kimseden üstün olmadığıdır. Vatandaşına tarafsız, eşit ve cinsiyet ayrımına girmeden yönetimdir. Unutulmasın ki, birilerinin küçümsediği bu kadınlar, bir vatan kurtardı ve bizlere emanet etti. Bu emaneti de kimsenin tekeline bırakacak değiliz. Bu memleket bizim, bu aziz şehir kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla hepimizin.” dedi.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum