Ulaşıma bayram zammı

Uçak bilet fiyatları cep yakarken özellikle karayolu ulaşımında fiyatlar bayram öncesine göre yüzde 50 arttı.

Ulaşıma bayram zammı
21 Nisan 2023 - 13:48
Kara ve hava yolu taşımacılığında bilet fiyatları sezon üstüne çıktı. Uçak bilet fiyatları cep yakarken özellikle karayolu ulaşımında fiyatlar bayram öncesine göre yüzde 50 arttı.

Ramazan Bayramı arifesinde tatil hazırlıkları başladı. Özel sektörde birçok şirketin bayram tatilini tüm haftaya yayması, milyonlarca vatandaşın memleketlerine ya da tatil beldelerine gitme planı yapmasına yol açtı.

Bu durum, hem hava hem kara ulaşımında hareketlilik yaşanmasına neden oldu.
Bayramda özel aracı ile yolculuk yapmayacak olanlar, otobüs ve havayolu firmalarının yolunu tuttu. Ancak karşılarına yarı yarıya varan zamlı tarifeler çıktı. Bilet fiyatlarına geçtiğimiz haftaya göre yüzde 50’ye ulaşan oranda zam yapıldı.

Tatil dönemlerinde otobüs firmalarının devreye soktuğu ek sefer uygulaması bu kez konulmadı. Bayramda yolculuk yapmak isteyenleri zamlı bilet fiyatları karşıladı. Geçtiğimiz hafta Erzurum-İstanbul ve Erzurum-İzmir arası 400 TL iken bu hafta 550 TL, Erzurum-Ankara arası 330 TL iken 450 TL oldu. Uçak fiyatları ise aynı güzergâhlarda 1000 ila 1500 TL arasında değişiklik gösterdi. 

Erzurum Esadaş firma yetkilisi Metin Daldal, bayram sonrası fiyatların düşmeyeceğini söyleyerek, “Tarife üzerinden bakanlıkça onaylı şekilde belirlenmiş fiyatları uyguluyoruz. Bayram öncesi her dönem böyle bir artış yaşanıyor. Bu bayramda daha çok Erzurum’a gelişler çoğaldı. Erzurum’dan başka şehirlere ek sefer düzenlemedik. Öyle bir karar alınmadı. Hali hazırdaki seferler şimdilik yeterli. Bayramdan sonra da fiyatların düşeceğini düşünmüyoruz. Bayram sonrası seçimlerden dolayı ulaşımda hareketlilik devam edecektir. Fiyatlar biraz daha yükselebilir” dedi.
(kaynak:zirve2000)

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum