Uluslararası İşitme Engelliler Kış Oyunları Erzurum'da yapılacak

Uluslararası İşitme Engelliler Kış Oyunları Erzurum'da yapılacak
24 Ocak 2024 - 16:12
2-12 Mart tarihleri arasında Erzurum'da yapılacak Uluslararası İşitme Engelliler Kış Oyunları için hazırlıklar devam ediyor.

Oyunlarla ilgili Palandöken Kayak Merkezi'nde yapılan basın toplantısında, hazırlıklar ve çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Erzurum Valisi Mutsafa Çitçi, oyunlar için halen 36 ülkeden 832 sporcunun şimdiye kadar müracaatta bulunduğunu belirterek, takvimin 2 Şubat'a kadar devam edeceğini kaydetti.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, oyunların Erzurum'un bir olimpiyat şehri olma yolunda  tanıklık edeceğine dikkat çekerek, kardeşlik, dostluk ve sevginin egemen olacağı bu etkinliklerdetüm imkanların seferber edileceğini bildirdi.

Sekmen, Palandöken 1 ve Palandöken 2'ye yeni tesisler kazandırılacağı müjdesini de vererek,  tesislerin 12 ay değerlendirilmesini hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) Başkanı Kerim Vural da konuşmasında, "Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olan Kış Deaflympics Olimpiyat Oyunlarının, 2-12 Mart tarihleri arasında ülkemizde düzenlenecek olmasının gurur ve heyecanını yaşadıklarını, "Sesimiz spor olsun, tüm dünya bizi duysun" parolasıyla yola çıkıldığını ifade etti.

Vural, oyunların  Palandöken ile birlikte Aşkale, Aziziye ve Yakutiye ilçelerindeki tesislerde 6 kategoride yapılacağı bilgisini verdi.

Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi Başkanı Dr. Adam Kosa ise, Pölöndeken ve Erzurum'daki tesislerden övgüyle söz ederek, etkinlikleri mümkün kılan Türkiye Cumhuriyeti Spor Teşkilatına, Erzurum Valisi, Belediye Başkanına teşekkür ederek, ""Kapsayıcılık, birlik ve adil yarışma değerlerini destekleme mirasımızı sürdüreceğiz. Onunla birlikte bu tarihi olayın büyük bir başarıya dönüşmesini sağlayabiliriz" dedi.
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum