Uzundere'de beklenen göçük...

Uzundere'de beklenen göçük...
26 Şubat 2024 - 12:28
Erzurum'un Uzundere ilçesi Çaybaşı mahallesinde sabaha karşı göçük meydana geldi. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı göçükte, bazı binalar yıkıldı.

Edinilen bilgiye göre, ilçenin merkezi Artvin caddesi yolu üzerinde arka kısmındaki dik yamaçta sabah saatlerinde göçük meydana geldi.

Evlerinde uyuyan vatandaşlar, büyük bir gürültüyle uyanarak aniden ortaya çıkan tehlike karşısında evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Göçük sebebiyle yıkılan kayalar, ev ve iş yerlerinin duvarlarına çarparak binalarda hasara yol açtı. Duvarlarda oluşan çatlaklar, pencerelerin kırılması ve kaya parçalarının evlere girmesi sonucunda çevredeki yapılar güvenlik açısından risk altına girdi.
Vatandaşlar, yaşadıkları korku dolu anların ardından güvenli bir yer arayışında, evlerinden uzaklaştılar.

Göçüğün meydana geldiği bina sakinlerinden Numan Tekin, böyle bir tehlikenin olabileceğini dafalarca ilgililere bildirdiklerini belirterek, alo25'e şunları söyledi: "Yamaçtan uzun süredir küçük küçük kaya parçaları ve toprak kaymalr meydana geliyordu. Belediyeye defalarca müracaat ederek, durumu bildirdik. Ancak herhangi bir tedbir alınmadı. Bu gün de adeta beklenen göçük meydana geldi. Çok şükür herhangi bir can kaybı ya da yaralı yok. Binalarda hasar var. Derhal gerekli tedbir alınmalı ve çalışmalar yapılmalı." 


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum