Uzundere de doğalgaza kavuştu

Erzurum’un tüm ilçeleri doğal gaz kullanımına kavuştu

Uzundere de doğalgaza kavuştu
15 Kasım 2023 - 22:08
Erzurum’un Uzundere ilçesinde düzenlenen törenle doğalgaz verildi. Uzundere ilçesiyle birlikte Erzurum’un tüm ilçeleri doğal gaz kullanımına kavuşmuş oldu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, düzenlenen törende yaptığı konuşmada,  kenti değiştirmenin ve dönüştürmenin gayreti içerisinde olduklarını belirterek, Uzundere ile birlikte kent ilçelerinin tamamına doğal gaz verilmiş olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ileri görüşlülüğü sayesinde bu yatırımların sağlandığını ifade eden Sekmen, şunları söyledi: “Zaman zaman hep söylenir aile bütçelerine nasıl destek sağlanır. Bugün sadece 3 ton kömür kullansak 8 bin liradan 24 bin lira eder. Şimdi ise  6 ila 8 bin lira arasında  bir masrafla kışı geçireceğiz . Aile bütçesine katkı böyle olur. Ayrıca hava kirliliğinden korumuş oluyoruz. 

Bildiğiniz gibi aylık 25 metreküp gaz kullanımından ücret alınmıyor. Bir destek de buradan sağlanıyor. Bunun yanı sıra işin temizliği var. Soba yakımı ve kömürün getirdiği kirlilikten kurtuluyoruz.
Biz Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizin her yanına hizmet götürmenin gayreti içerisindeyiz. Pazartesinden itibaren  asfalt çalışmaları ve  bakımına başlıyoruz. Önümüzdeki yıllarda belediye hizmetlerinin yanı sıra istihdam alanları oluşturulması konusunda da çalışmalarımız olacak. İlçemiz ve Erzurum daha yaşanılabilir konuma gelecek. Tarım hayvancılık sanayi de turizmde öne çıkacak. 20 ilçemizin tamamına doğalgaz getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum, hayırlı olsun” 
Uzundere Kaymakamı Kübra Demirer de konuşmasında, sakin şehir unvanlı ilçenin doğal gazla birlikte tüm kriterleri tamamlamış olacağını belirterek, doğalgaz kullanımının ekonomiye ve aile bütçelerini önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Törende daha sonra ilçeye gaz arzı ve gaz yakma işlemi yapıldı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum