Kadir Sabuncuoğlu

Kadir Sabuncuoğlu


Uzundere’de ‘çevre ve sanat’ dersi var

19 Nisan 2014 - 19:25

Tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü Uzundere, turizm pastasından pay almak için şimdi de Avrupa'daki 'bisiklet' ağına girmeye hazırlanıyor.

Geçen yıl 'EuroVelo Avrupa Bisiklet rotaları ağına katılım' için 'Çoruh Vadisinde Bisikletli Yaşam Çalıştayı ve Bisiklet turu' düzenleyen Uzundere'de geçtiğimiz hafta bu kez Atatürk Üniversiteli gençler pedal çevirdi.

Uzundere'den bisikletlerle 9 kilometre ötedeki Sapaca köyüne giden gençler, öğle yemeği olarak alabalık ve cağ kebap yedi.

 

PROF. KARAHAN'IN 'ÇEVRE VE SANAT' DERSİ
Çektiği fotoğrafları facebokta paylaşan Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Faris Karahan, Uzundere'nin Sapaca Köyünden.

Uzundere'nin turizme yönelik tüm hamlelerinde yer alan Prof. Dr. Faris Karahan ile hem çay içtik hem de sohbet ettik:

- Sağlık Bilimleri Fakültesindeki 4 bölümden 80 öğrenciye 'Çevre ve Sanat' dersi veriyorum.

Türkiye'nin değişik coğrafyalarından Atatürk Üniversitesinde okumak için gelen öğrencilere farklı bir pencere açmak istedik.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nadiye Özer ile birlikte bir program hazırladık.

- Bari destek bulabildiniz mi?

- Büyükşehir Belediye Başkanlığından 2 otobüs aldık ve öğrencilerle geçtiğimiz yıl turizm merkezi ilan edilen Uzundere'ye gittik.

- Otobüsle gittiniz, bisikletle mi çevreyi gezdiniz?

- Evet, Uzundere'de bisikletlere bindik ve Üngüzek Kapı Kalesi ve Sapaca köyü arasında yapımı gerçekleştirilen bisiklet yolunda pedal çevirdik.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum