Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Adaylık Kılıç ile Küçükler arasında gidip geliyor!

26 Ağustos 2013 - 21:03

Kuşkusuz yazı konusu çok. Geçen yıla göre çiftçiyi bu yıl konrpiyede bırakan patates bile bir yazı konusu! Ama sanıyorum bugünlerde Erzurum'da hiç bir mevzu Büyükşehir adaylığı kadar popüler değil! Arz-talep hesabı misali! Ben de bugün size görülen lüzum üzerine yine Büyükşehir adaylığı yarenliğini yapmak, en azından hergün yaptığınız muhabete bir katkı sağlamak istiyorum. O yüzden de herkesin artık alışkın olduğu duyumlardan yola çıkarak bir konu üzerinden olaya 'bodoslama' girmek niyetindeyim!
***
Daha önce de söylemiştim. İktidar partisinin Büyükşehir adayının ilan edileceği güne kadar herkes birilerini aday edecek, birilerinin ipini çekecek! Buna hep beraber alışmamız da gerekiyor aslında! Seçimi, aday işlerini konuşmayı çok seven bir topluluk(!) olduğumuzdan ötürü, bir gün birinin diğer gün diğerinin aday ilan edileceğini söylemek ve inanmak, bu çerçevede normal de karşılanmalı esasında! Özellikle Ramazan'da iftar sonraları Erzurum'un kahvehanelerinde dillendirilen aday isimlerinde bu günlerde indirime gidildiğini gözlemliyoruz! Son günlerde ben Büyükşehir adaylığı için en çok Ahmet Küçükler ile Murat Kılıç'ın isimlerini duyuyorum. İkisinden birinin Büyükşehir adaylığının ilan edileceği söylenip duruluyor! Hoş ben bunu sade vatandaşlar tarafından değil, partide etkili ya da yetkili kişilerden bizzat duyuyorum. Her ne kadar 'kamuoyunu yönlendirme ağırlıklı' olsa dahi en çok dillendirilen bu iki isim olduğu için bu durumu yazıya da o yüzden konu ediyorum. Belki tesadüf filandır, özellikle bir ara sıkça dillendirilen Muzaffer Gülyurt ismini daha işitmez oldum! Hele hele Ahmet Ağırman, Mustafa Ilıcalı, Recep Akdağ isimleri, ilaç için bile olsa, yok oğlu yok!
***
Diğer yandan, bu sabah bir merkez ilçedeki belediye başkanlarından biriyle konuştum. Büyükşehir adayının merkez ilçe belediye başkanlarının belirlenmesinde rol oynayıp oynamayacakları konusunda ne düşündüğünü sordum. Cevabı oldukça ilginçti. ''Kimse kimseyi kandırmasın! Şahsen ben Erzurum Büyükşehir adayı ilan edilse bile o Büyükşehir adayının illa da merkez belediye başkan adayları şunlar olsun veya şunlar olmasın diye bir dayatmasının olacağını sanmıyorum ! Bir defa böyle bir şeye hiç bir Büyükşehir adayı cesaret edemez. İlçe belediye başkan adaylarının belirlenmesini olayın akışına bırakır! Kendi durumunu riske sokar diye şu olsun, şu olmasın diye kendiliğinden bir girişime kalkışmaz, bu riski göze almaz!''dedi.
***
Öte yandan, MHP'de de Büyükşehir adaylığı konusunda belirsizlik sürüyor. Şu an için çok öne çıkan belirgin bir isim yok! Arayışın devam ettiği gözleniyor. Ancak, gördüğüm kadarıyla MHP'de yöneticiler de en az AK Partisi'ndekiler kadar iktidar partisinin Büyükşehir adayının kim olacağına kafa yoruyorlar. Onlar da herkes kadar bu ismin kim olacağının merakı içindeler. Sanıyorum iktidar partisinin Büyükşehir adayı belirlendikten sonra MHP'nin adayı belirlenecek. En azından ben öyle tahmin ediyorum. Bu tahminimin doğru olup olmadığını hep birlikte yaşayıp göreceğiz!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum