Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Adım Hıdır, Elimden Gelen Budur!

09 Mart 2013 - 23:59

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek  restaurant-cafe şeklinde hizmete sokulan Müceldili Konağı’na gidenler mutlaka görmüştür!
 
Hatta yanında mutlaka bir ‘resim’ çektirdiği de olmuştur!
Neyi diye merak ediyorsunuz, değil mi?
Elbette ki oradaki şömineyi!
 
 
Acaba şöyle düşünüyorsam çok mu kızarsınız bana! Türkiye’de şömine başında resim çektirerek mutlu olan tek millet bu bizim Erzurum milletidir! Vallahi de billahi de! Kim o şöminenin başına gitse, aklına hemen fotoğraf çektirmek geliyor. Ben şahsen bunu test etmiş, onaylamışımdır!
 
 
Daha geçenlerde Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz’in basın toplantısı yaptığı Müceldili Konağında gazeteci milleti oradaki şömine yanında fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarıştı.
 
 
Sanki hiç hayatlarında şömine görmemişler gibi!
Sanki şömine başında resim çekilmek ‘iyi bir şey’miş gibi!
Sanki şömine başında resmin olması, sınıf atlaması gibi!
 
 
Yahu inanın şömine başında çektirdiği resmi Facebook’ta paylaşan arkadaşlar bile gördüm!
Mesela, Pusula Gazetesi’nin yayın yönetmeni Salih Tekin!
 
 
Vallahi kasıla kasıla geçti objektifin başına, çektirdi aslanlar gibi şömine yanında resmini, sonra da millet ile paylaştı!
Ben size sırf inanmazsınız diye Salih’in şömine başındaki o resmini de ispat olsun diye sunuyorum.
TRT’den yılların kalem ustası prodüktör İsmail Bingöl’ü görmeliydiniz hele!
 
 
Sadece kendi çektirdi yetmedi, bir de yakın arkadaşı Doktor Ali Kurt’a da çektirtti!
O da yetmedi, ikisi birden yanyana durdu, şömine başında resim çektirdi!
Sonrasını tahmin ediyorsunuz.
 
 
O resmi çeken arkadaş da sonra İsmail ağabeyiye makinesini verdi,bir de o geçti şöminenin başına, o resmini çektirdi.
 
 
O toplantıya katılan TRT Erzurum Bölge Müdüdür Salih Lütfü Şengün’ün niye resim çektirmediğini merak ettim. Doğrusu, ben şahsen bunu, Salih ağabeyininşömine başında daha önce resim çektirmiş olduğuna verdim!
 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in o şömine başında resim çektirmişliği var mı, yok mu bilmiyorum, ama biraz araştırsam Ahmet beyin de mutlaka öyle şömine başında bir resmine mutlaka ulaşırım!
 
 
Bu arada, sözkonusu toplantıya katılan Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül, daha ilginç bir şey yaptı, şöminenin başında resim çektirme yerine elini ateşe doğru uzattı ve ” Dur hele bakayım sahici mi yanıyor?!” dedi. Vallahi, kulaklarımla duydum!
 
 
Yahu anlayacağınız ‘sosyal hayat’ sıfır düzeylerinde dolaşan Erzurum’da hamsiden başka balık, kargadan başka kuş bilmişliği fazla yok. Ne edelim. Adım Hıdır, elimden gelen budur!
 
 
Sahi sizin hiç şömine başında çekilen fotoğrafınız yok mu? Yok diyorsanız çok yazık. Torunlarınızı böyle bir anıdan mahrum bırakacaksınız!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum