Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Ahan ki hem ‘ilgili’ hem ‘bilgili’ bir Vali gördüm!

21 Haziran 2013 - 20:04

ahan-ki-a

Ne miting için gelecek olan MHP Lideri Devlet Bahçeli, ne de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan benim fazla ilgimi çekmiyor bu aralar! Gelen Vali’dir bu sıralar benim ilgimi çeken! Tavrıyla, tarzıyla, yoğurdu yiyiş şekliyle! Bakın bunu niye söylüyorum..

 

 

***

Kadir Sabuncuoğlu’nun başkanlığını yaptığı Erzurum Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu olarak yeni Vali Ahmet Alıparmak’ı, dün ziyaret ettik makamında. Bizi öncekilerin aksine makam masasına oturarak değil, misafirler için oluşturulan karşı köşede bulunan oturma alanında kabul etti. Bir defa burada otururken kasılmamızı önledi sayın Vali! Sonra çikolata ikram etti. En son giden Vali Sebahatttin Öztürk’ün döneminde tattığımız yeşil ambalajlı çikolataların tadına baktık! Sonra çayımız geldi, yudumladık. Sonra sırasıyla kendimizi tanıttık.

 

 

 

***

Yanında taşıdığı ve sürekli notlarun bulunduğu ne not tuttuğu bir küçük bloknotu dikkatimizi çekti Vali beyin! Belli ki biz anlatacak, o dinleyecek, notlar tutacaktı! Ama o da nesi? Sorular soruyor Vali bey! Çok ilgili olduğunu farkediyoruz bir anda. Mesela Nene Hatun’un öldüğü yılı sordu bize!!! Sözlüye çıkarmış talebeleri gibi! Sonra Ekspres Gazetesi sahibi Öztürk Akkök ile fotoğraf muhabbeti yaptı. Öztürk abiye kullandığı makinenin markasını sordu. O da ‘Nikon’ dedi! Nikon’un hangi model, olduğunu sorunca, birbirimizin yüzüne baktık! Bu kadar ilgili olmasıydı dikkatimizi çekti. Sonra yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızdan Zafer Ofset’in sahibi Metin Barlak’a ”Erzurum’un 3 temel sorunu nedir?” sorusunu yöneltti! Hayretler içerisindeyiz!

 

 

 

***

Bir ara, Öztürk Akkök, yeni Vali’yi 6 Temmuz’da açacakları bir fotoğraf sergisine davet etti. O da hiç tereddüt etmeden o tarihlerde yoğun proğramlarının olduğunu söyledi, nerelerde ne proğramı var, onu söyledi! Gerçekten öyle. Temmuz’un ilk hafta sonunda ERVAK’ın Oltu’da Sultan Sekisi proğramını hatırladık! Valllahi çok şaşırdık! Daha sonra gazete ortaklarının çokluğundan bahsetti Vali bey. Dikkatini çeken bu hususta bizlerden bilgi istedi. Biz konuşurken Özel Kalem görevlisi sevgili Ahmet Turhan içeri girdi, yeni bir heyetin beklemede olduğunu söyledi. Zaten biz gelmeden önce de hayırlı olsun ziyaretine gelen bir heyet vardı. Horasan Belediye Başkanı Hatem Bastem ile bir grup partili hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştu. Sanıyorum benzer ilgisini gelen ve gelecek heyetlere de belli ediyordur. Şaşırmadım desem yalan olur..

 

 

 

***

Onca Vali gördüm, onca Vali ile tanıştım, ahanki ilk defa böyle ‘ilgili’ ve dahi ‘bilgili’ bir Vali ile karşılaşıyorum. Sanıyorum Abdurrahman Zeynel hocaydı. Önceki gün ayaküstü bir görüşmemizde yeni Vali için ” Şimdilik sevdim!” diyordu. Galiba ben de yeni vali için ‘şimdilik’ son derece olumlu izlenimler edindim! İnşallah yanılmam! Ben gibi diğer Erzurum Gazeteciler Cemiyeti üyeleri de aynı duyguları taşıdığına inanıyorum. Bu kadar Erzurum ile ilgili bir Vali’nin işbaşında oması, doğrusu beni heyecanladırmaya başlattı! Dilerim bu ilgili ve bilgili tavrı, Erzurum’un makus talihinin gelişmesi için bir vesile olur!

 

 

 

***

Bu arada, yaptığımız ziyaret esnasında Vali beyin bir tesbiti de gerçekten altı çizilecek ve yazmaya değer bir şeydi. Vali bey sohbet esnasında, ”Ben Erzurum’da bulunan idarecilerin bir şey yapmalarından ziyade yaptığı şeyin gerekli mi gereksiz mi olduğuna bakıyorum. Adam gelmiş bir şey yapıyor ama bu yaptığı ne derece gerekli? Ona bakmak lazım! Bu konuda Avrupalı gibi düşünmeliyiz. Bir şey yaparken, gerekli şeylerin yapıldığına bakmalıyız”ifadesini kullandı. Vali bey, yatırım planlamasının sağlıklı olmasına dikkat çekerken, ben oturduğum yerde il idarecilerinin yeni dönemde işlerinin kolay olmadığını düşünüyordum!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum