Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


AK Parti'de Kısa Film Festivali!

21 Kasım 2014 - 23:31


İsmi lazım değil, dün öğleyin AK Partisi'nden tanınmış esnaf olan bir delege ile konuşuyorum. Aynı iktidar partisinde geçmişte il yönetim kurulu üyeliği ve belediye meclis üyeliği yapmış. İl kongresinin 29 Kasım tarihinde yapılacağını söylüyorum, şaşırıyor. ''Yani bu ayın sonunda mı?'' diye de soruyor, söylediğimden emin olmak istiyor. ''Evet'' diyorum, tarihi ilk defa benden öğrendiğini belirtiyor. Aslında iç siyaset ile de ilgili biri. Ama nedense 29 Kasım tarihindeki 5.olağan il kongresinden haberdar değil. O'nun kadar ben de şaşıyorum tabiiki. Benim şaşkınlığım, onun bir hafta sonra yapılacak olan kongre tarihini benden öğreniyor olması. Kaldı ki o partinin Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da ilk defa Erzurum'a gelip katılacağı bir kongre!

***

Birilerini itibarsızlaştırmak veya birilerini anlamlandırmak değil maksadım. Ama görünen bir fotoğraf var, o da yapılacak olan il kongresinin çoğu kişi için çok da 'tın' olması. Her ne kadar geçen dönemlerde de iktidar partisinin il kongrelerinde (kazananlar belli olduğu için!) heyecan o kadar aman aman olmasa da ilk defa sönük bir kongreye imza atılıyor. Kuşkusuz bu kongrenin böyle sönük geçiyor olması, en azından kulislerde filan konuşulmuyor olması sadece atama ile şu an görevde bulunan İl Başkanı Fatih Yeşilyurt'un hatası, kusuru değil. Sanırım Yeşilyurt'un yönetimi de en az o konuda sorumlu. Herhangi bir sinerji oluşturamayan mevcut yönetimin yeni dönemde de görevde olup olmayacağını elbette bilmiyorum. Ama Allahın bildiğini kuldan saklamayayım. Hiç bir şey bilmiyor olsam dahi yine de bildiğim bir şey var, o da Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra o parti ve çevresinde ışığın 'loş'laştığı! Bunu Erzurum'da bile görebiliyorum!

***

Aslında ilçe kongrelerinin de eskisi gibi çok parlak geçtiği söylenemez. Kısa film festivali gibiydi herbiri! Şipşak yapıldı, bitti geldi bana! Şehirde hiç bir yansıma falan görmedim, duymadım. Sadece bazılarına Büyükşehir Başkanı Mehmet Sekmen'in katıldığını hatırlıyorum, o kadar! Kaç ilçede başkan ve yönetim değişti, ben bilmiyor olabilirim ama çoğu eski partilinin de bildiğini veya ilgilendiğini sanmıyorum. Hangi milletvekili kaç kongreye katıldı, bilen var mı, söylesin. Onlar bile gördüğüm kadarıyla ilgisiz! Yahu bir kaç tane sağda, solda dedikodusu yapıldı bu seçimlerin. O bile yok! Sadece dünden beri bir-iki dedikodu kulağıma geliyor, o kadar! O da Büyükşehir Başkanının başka, eski Sağlık Bakanının başka ismi il başkanı olarak düşünmesi! Bir de Meclis Başkanı Fevzi Polat'ın İl Başkanlığı için ismi geçmesi! Vallahi de billahi de yaklaşan kongre ile ilgili duyabildiğim dedikodular, ancak bunlar!

---

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum