Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Ankara'nın bağları, büklüm büklüm yolları!

26 Mayıs 2013 - 00:35

Onca şey yaşandı ama en aklımda kalanı Fevzi Budak'ın ortaya attığı bir iddia oldu galiba! Doğu Anadolu Günleri etkinliklerine katılmak üzere davetli olarak geldiğim Ankara'da, ikinci günüm de dolu dolu geçti. 2 saatimizin de TBMM'de geçtiği başkentte ki bu ikinci günümde 'güne damgasını vuran şey ne oldu?' dersen, Fevzi Budak'ın o lafı oldu dersem, yalan olmaz! Ankara Aşağı Eğlence Semtindeki ESAV'ın Erzurum Şubesini ziyaretimiz sırasında Budak, özellikle milletvekillerinin Erzurum etkinliklerine 'ilgisiz' kaldığını öne sürdü ve ''Öyleleri var ki yanıbaşındaki etkinliğe katılmıyor, telgraf çekiyor! Gören de diyecek Paris'teler!'' iddiasını ortaya attı. Bunun doğru olup olmadığını orada bulunan ESAV'ın Genel Başkanı Veysel Karani Aksungur'a soruyorum, cevap vermiyor, susmayı tercih ediyor! Fesatlık içime işlemiş! Suskunluğunu, iddianın doğruluğuna yoruyorum! Düşünebiliyor musunuz? Ortak amaçları Erzurum olan kurumların etkinliklerine milletvekilleri 'niyedir bilinmez' gelmeye tenezzül etmiyor, göstermelik bir telgrafla durumu kurtarmaya çalışıyor! Çok komik! Bana göre aslında bu, 'büyük fotoğraf!'.. Erzurum'u ,içinde bulunduğu sıkıntıları özetleyen geniş açıyla çekili bir fotoğraf!
***
Sabah kaldığımız Enerji Otel'de kahvaltıya indiğimizde Ali Korkut sürprizi ile karşılaştık. Son günlerde adı Dumlu Mağazası önündeki tadilat ile gündeme gelen Korkut ile kahvaltı sonrasında tüm hazırlıklarımız, DHA'nın temsilcisi Kadir Sabuncuoğlu'nu TBMM'ye sokmak içindi. Öyle ya! Onca yılın gazetecisi hayatında hiç TBMM'yi görmemiş ve mecburen bu ilk ziyaretine biz de eşlik etmek zorundaydık. Heyecanlı oluşu her halinden belliydi. Meclisin Çankaya kapısından içeri girdiğimizde biz de bir tarihe tanıklık ediyorduk. Kadir abi Meclis'e ilk defa geliyor ve biz de yanındayız. Milletvekili Adnan Yılmaz haber alıyor gelişimizi. Danışmanlarından Zafer geliyor buluyor, Meclis bahçesinde bizi. Doğru yemeğe götürüyor. Adnan bey, başka misafirleri ile birlikte olduğu halde yemeği yemiyor, bizi bekliyor! Kadir Sabuncuoğlu, Esat Bindesen, Öztürk Akkök, Behzat Çakır, Orhan Bozkurt, Levent Akpınar, Ömer Nazmi Yavuz ve ben, az sonra buluşuyoruz, yemek için büyük bir bahçede! Ama o da ne? Karşımızda kim olsa iyi?
***
Evet. Adnan Yılmaz'ın misafirlerinden biri bizi çok şaşırtıyor. O kişi Ahmet Küçükler! Selam, sabahtan sonra yemeğe başlıyoruz. Adnan Yılmaz, adeta nazımızla oynuyor. Masada yok yok! Yemekler yeniliyor, çaylar-kahveler içiliyor. Sohbet gırla! Ahmet Küçükler'in bir hayli moralli olduğunu görüyorum. Bunu fırsat bilerek Büyükşehir Belediyespor ile ilgili düşüncelerini soruyorum. Gönderdikleri hocaları Taşkın Güngör'ü methediyor ama 'riske girmemekle' de suçlamayı ihmal etmiyor! Ona göre Belediyespor eğer play-off'a çıkamamışsa bunu sebebi Taşkın hocanın riski göze almaması! Sonra hangi hocalar ile görüştüklerini merak ediyor, soruyorum. 'Gümüşhane'nin hocası' ile yakından ilgilendiğini hissediyorum. Ondan söz ediyor! Ama adını bilemiyor, diyemiyor.. Sadi Tekelioğlu'ndan sitayişle bahsediyor ama 'Sevdiğimiz ve yakından tanıdığımız biri. Anlaşabiliriz fakat kendisi ile ilgili bazı sorunlar var'' diyor. Mevcut takıma takviye düşündüklerini kaydeden Küçükler, yönetimde de bazı isimleri kadroya dahil edeceklerini bildiriyor. Kulüp başkanlığı için Hamza Cimilli'nin isminin geçtiğine işaret ediyorum, 'Yok. Öyle bir şey yok. Ben ilk defa duyuyorum' diyor. Saim Özakalın'ın başkanlığa Belediyespor'da devam edeceğini kaydediyor.
***
Ben Ahmet Küçükler ile spor muhabbeti yaparken, diğer arkadaşlarım da hazır Ahmet beyi orada bulurken, başka konular ile ilgili sorular soruyor. Buna Adnan Yılmaz çok şaşırıyor! ''Yahu siz hiç görüşmüyor musunuz?'' diye soruyor. Kimse bu konuda sorunun muhatabı taraflar konuşmuyor, susmayı tercih ediyor! Yemek bitiyor ve biz tam veda edip ayrılmaya hazırlanırken tanıdık bir daha geliyor masamıza. Boks Federasyonu Başkanı sevgili Eyüp Gözgeç. Mecburen biraz da uzun zamandır görmediğimiz Eyüp abi için orada kalıyoruz. Sohbet ilerliyor. Adnan beye kızının düğün davetisini veriyor. Burada ilginç bir şey öğreniyoruz. Eyüp Gözgeç'in kızı 16 Haziran'da, Muhyettin Aksak'ın kızı 17 Haziran'da, Recep Akdağ'ın kızı da 18 Haziran'da dünya evine giriyor. İlginç bir tesadüf. 3 yakın dostun kızları bir gün aralıklarla evleniyor.
***
Meclisten ayrıldıktan sonra Aşağı Eğlence ESAV Erzurum Şubesine ziyarete gidiyoruz. Burası da vakfın kendi öz tapulu malı. Burada Erzurumlu yöneticiler bizi çok iyi karşılıyor. Genel Başkan Veysel Karani Aksungur, çalışmalarından, bu defa öncekilerden farklı detaylı bir şekilde bahsediyor. Bu sohbette Milli Eğitim eski Müdürlerimizden Fevzi Budak da var. Müşavir olan ve bir süredir Ankara'da bulunan Budak'ın vakıfları boş bırakmadığını, her gün bir binaya ziyarete gittiğini öğreniyoruz. Burada daha çok Kış Oyunları öncesi ve sonrası masaya yatırılıyor, onca hengameye rağmen 'elde var sıfır' deniliyor!
***
Bu ziyaretin akabinde Etlik'e geçiyoruz. Burada bugün için Erzurum'un tanıtımı var. Standlar kurulu ve genelde yöresel yiyeceklerin satışı ve teşhiri oluyor. Aynı zamanda o alanda kurulan dev konser sahnesi için son hazırlıkların yapıldığını görüyoruz. Birazdan Nurullah Akçayır'ın da içinde yeralacağı konser olacak. Nurullah Akçayır, çok önceden geliyor. Bir süre sohbet ediyoruz. Nefesli saz ekibiden birine kendi eliyle cağ yediriyor. 'Ye ki iyi üfleyesin!' diye espri yapıyor. Birazdan Büyükşehir Başkanı Ahmet Küçükler, ardından Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut Fuar alanında görülüyor. Aynı masada oturuyorlar ve daha önce aralarnı açık gördüğümüz Küçükler ile Korkut, foto muhabirlerine samimi pozlar veriyor! Bu bizim çok ama çok dikkatimizi çekiyor! Dünün Düşman kardeşlerinin böyle son zamanlarda birbirine yakınlaşmasına şaşırdığımız gibi doğrusu seviniyoruz da.. Küçükler'e basın mensubu arkadaşlarımız cağ kestiriyor, resim çekiyor. Cağa doyuyoruz adeta. Gazeteci Yaşar Çelik, basın mensubu arkadaşlarına cağ ve ayranlarını kendi eliyle taşıyor. Bu arada, arada bir de o cağlardan bazılarını ayakta götürdüğüne(!) şahit oluyoruz! Zaten TBMM'de tıka basa yiyen biz, ancak burada iki cağ götürebiliyoruz. Aşıklar çıkıyor önce sahneye. Sonra konuşmalar yapılıyor. Ardından halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve türkü ziyafeti. Vekillerin yine ilgisi yok. Son anlarda sadece Cengiz Yavilioğlu katılıyor proğrama. Ama konsere ilgi büyük. Hatta o kadar il yaptı orada konser, en kalabalığı Erzurum oluşturdu deniliyor..
***
Davetlisi olarak geldiğimiz Ankara'da bizim bir dediğimizi iki etmeyen ESAV'ın Başkanı Veysel Karani Aksungur, biz basın mensuplarına bugün Kızılcahamam sürprizi yapıyor. Arkadaşlarımı çoğu kafile halinde Kızılcahamam'a gitti! Ama ben, Metin Barlak, Necdet Çakır, Orhan Bozkurt, Levent Akpınar, Ömer Nazmi Yavuz ve Fatma Feyzioğlu, otelde kaldık. Öğleden sonra başkentte çalışan gazeteci arkadaşımız Yusuf Ziya Eraslan ile buluşacağız. Yusuf bizi 'çok seveceğimiz' bir yere götürecek. Ah bilsem, gideceğimiz yeri size de söyleyeceğim..
***
Yarın burada işimiz bitiyor ve artık Bağları ile de meşhur Ankara'nın büklüm büklüm yollarını terkedip, Erzurum'a döneceğiz. Belki dönmeden size anlatacağım yeni şeyler olur. Hele şimdilik hoşçakalın..

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum