Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Armut Piş, Ağzıma Düş!

29 Temmuz 2013 - 13:27

hoca-a

Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçenlerden birisi olan eski milletvekili Prof.Dr. Muzaffer Gülyurt ile de dünkü görüşmemden sonra anladım ki, ikitidar partisinde aslında herkes aynı şeyi düşünüyor: Armut piş, ağzıma düş!

 ***

Bu kanaate biraz da Murat Kılıç‘ın  önceki gün yaptığım görüşmede, ‘genel başkandan gelecek bir davet karşısında aday olacağını’ söylemesiyle vardım. İl Başkanı gibi ismi adaylar arasında sıkça geçenlerden biri olan Muzaffer Gülyurt da, ”Partim beni layık görürse elbette ki o göreve talip olurum. Onun dışında aday adayı olmayı düşünmem” dedi. Eski İl Başkanı Hüseyin Tanfer ve arkadaşlarının iftar sonraları karargahı haline gelen Terminal Caddesi’nde ki Elif Pastanesi’nde biraraya geldiğim Muzaffer Gülyurt’un da ağzını aradım! Bir süredir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen Muzaffer Gülyurt, kimseye ”adayım” demediğini söyledi ama davet gelmesi halinde bu görevi üstlenebileceğini belirtti. Anladım ki İl Başkanı Murat Kılıç gibi o da Genel merkezin ‘hüsnü teveccühünü’, yani işaretini bekliyor. Aksi halde ‘yalandan yere’ ortalığa düşüp aday adayı gibi görünmeyi istemiyor.

  ***

Ramazanın bir bölümünü geçirmek üzere geldiği Erzurum’da partili bir çok arkadaşının Belediye Başkanlığı için kendisine baskı yaptığını, bu vazife için ‘birleştirici’ özelliklere sahip ve ‘ağabey’ pozisyonunda birini aradıklarını müşahade ettiğini kaydeden Gülyurt, partisinin yetkili organlarının ancak uygun görmesi halinde ‘adayım’ diye ortaya çıkabileceğini bildirdi. 9 yıl milletvekilliği ve uzun sürede MKYK’da görev yaptığını ifade eden Muzaffer hoca, bu işleri iyi bildiğinden herhangi bir yaklaşım hissetmeden orta yerde olmayacağına işaret etti.

 ***

Eski İl Başkanı Tanfer’in de hazır bulunduğu görüşmemizde aday olması ve kazanması halinde nasıl bir belediye başkanı olacağını da anlatan Muzaffer Gülyurt, öncelikle işsizliğin öüne geçecek teknoloji üreten yatırımlara ağırlık vereceğini, tersine göçü sağlayacağını ve de müteşebbislerin hizmetinde olacağını anlattı. Büyükşehir Başkanı Ahmet Küçükler’i kırmamaya özen gösteren ama eksikliklerini de dile getiren Gülyurt, yeni yasa ile Büyükşehirlerin geniş yetkiller ile donatılacağını bildirdi, ” Asıl hedef hükümetimizin ortaya koyduğu 2023 hedeflerine ayak uyduracak yerel hedeflerdir” dedi.

 ***

Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da miting için geldiği Erzurum’da din adamı Mehmed Kırkıncı‘yı ziyareti sonrasında, ‘hocanın adayı’ söylentilerine de açıklık getiren Prof.Dr. Gülyurt, 1966 yılından beri tanıdığı hocasının Başbakan ile o görüşmede ne kendisinin ne de başka birisinin ismini vermediğini de açıkladı. Gülyurt, ” O yöndeki yayınlar, spekülasyondur. Hocam o işlere karışmaz” diye sözlerine ekledi!

 –

NOT: Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı iken tanıdığım, hatta çürük bir dişimi de çektirdiğim AK Partisi’nin iki dönem mebusluğunu yapan Prof.Dr. Muzaffer Gülyurt ile Mehmed Kırkıncı’yla olam münasebetlerini konu alan bir söyleşi de yaptım. Onu da Erzurum Gazeteciler Cemiyetimizin Bayramda çıkartacağı ‘Bayram Gazetesi’ için hazırladım. Bu konuya ilgi duyanları cemiyetin o gazetesine havale ediyorum..

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum