Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Benim kalabalığım senin kalabalığını döver!

19 Haziran 2013 - 09:03

kalabalık-a

Erzurum’da yayın yapan yerel bir gazetenin ofisindeydim dün öğleden sonra. Uzun zamandır yerel bir gazetede bu kadar oturmuşluğum yoktu. Bir hayli zamandır görüşemediğim dostlarımla oturdum, sohbet ettim, sıcak çorbalarından yudumladım. Onlar yarının (bugünün) gazetesini hazırlarken, ben de son günlerde alışkanlık yapan facebook’da sörf yaptım, o arada da günlük yazımı aradan çıkardım!

 

 

***

İster istemez bu ziyaret esnasında arkadaşların haberlerine ve başlıklarına şahitlik ettim. Oradaki gazeteci arkadaşlarımla 22 Haziran tarihinde MHP’nin yapacağı mitingin akabinde ertesi gün AKP’nin gerçekleştireceği mitingin yarenliğini yaptık. Hatta MHP lideri Devlet Bahçeli ile AKP Lideri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir gün aralıklarla aynı alanda konuşma yapacak olmasından dolayı, nasıl bir başlık atılacağı konusundaki sohbete de iştirak ettim. Acaba bu ‘sürpriz’ gelişme karşısında okuyucuların huzuruna nasıl bir başlıkla çıkılması konusunda beyin jimnastiği yaptık. Başlık konusunda hassas olduğumu bildiğinden arkadaşlardan birisi, ‘Sen olsan nasıl bir başlık atarsın?’ sorusunu yöneltti. Ben de kısa süre düşündükten sonra aklıma gelen ” Sahne senin Erzurum!” başlığının uygun olacağını söyledim. Ancak arkadaşların bu başlığa dudak büktüklerini ve çok hoşnut olmadıklarını gözlemledim.

 

 

 

***

Bunun üzerine başlık konusunda başka bir şey düşünmeye başlarken, genç arkadaşlarımdan birisinden ”Erken Final” başlığı önerisi geldi. Gerçekten, o gelişmeye ‘cuk’ oturacak bir başlıktı! Ben de hemen ‘okey’ verdim. Doğruya doğru! Mahalli İdareler Genel seçimi eğer bir müsabaka ise, bu musabakada iki önemli rakip de biir gün aralıklarla Erzurum’da mücadele edecekse, elbette ki bunun adı bal gibi ‘erken final’dir! Aylar öncesinden maçın skorunu da belirleyeceği sanılan bir final! Bugün o gazeteyi henüz görmüş değilim ama bence de ‘erken final’ başlığı, olayı net anlatan bir başlık oldu.

 

 

 

***

Elbette ki şimdi iki rakip takım, 22 ve 23 Haziran tarihlerinde gerçekleştirecekleri mitinge motive oldular. Kuşkusuz miting, ilerisi için kendilerine büyük ölçü olacak. Ve kuşkusuz bu konuda iktidar partisi biraz daha avantajlı! Her şeyden önce ‘saha ve seyirci(!) avantajı’nı elinde bulunduruyor. Bana göre MHP’nin 22 Temmuz’da yapacağı mitingde toplayacağı kalabalık, bu partiye olumlu veya olumsuz etki yapacak. Ne kadar çok kalabalık toplarsa o kadar seçimlerde iddialı olacak. Ve galiba Başbakan’ın katılacağı bir sonraki günde oluşacak kalabalığın 4′de 3′ünü bulsa dahi, yine başarılı ve de iddialı sayılacaktır! O açıdan bu hafta sonu kalabalıkların savaşına sahne olacak. Bakalım kimin kalabalığı diğerinin kalabalığını dövecek? Hep birlikte izleyip göreceğiz!


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum