Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Biraz da bu Ahmet!

14 Mart 2013 - 13:25

 
İSTON'un Erzurumlu Genel Müdürü Ahmet Ağırman'ın, Büyükşehir adayı olacağı söyleniyor.. 
Önce Ankara, ardından İstanbul! Bir kaç günden beri İstanbul'dayım ve Erzurum'u buradan yaşamaya çalışıyorum.
Doğrusunu isterseniz şunu anlıyorum ki İstanbul'daki Erzurumlular, Erzurum'u çok seviyor.
Belki Erzurum'daki Erzurumlular'dan bile çok.
Çünkü karını, kışını çekmiyorlar. Böyle olunca da haliyle sevmesi de kolay oluyor. Onlar için soğuk, kar,kış Nazım Hikmet'in dizelerinde var: Erzurum'un kışı zorludur balam. Buz tutar yiğitlerin bıyığı. Erzurum'un kışı zorludur balam. Kaskatı, dimdik ölür adam!
Ben geldiğimde ''Artık havaya cemre düştü. Bahar geldi sayılır'' deniliyordu ama 27 santim yeni bir kar yağmıştı ve saçakların altından geçerken yine korka korka geçiyordum! Galiba oradayken yazdığım son yazının başlığı da '' Eğer bugün de kafanıza buz düşmemişse yine şanslı günündesiniz!'' idi!
Geçenlerde eğitimci, şair, yazar arkadaşım Murat Ertaş, ''Erzurum, zorlu kış esnasında batıya gidip, bir müddet sonra geldiğinde çekilmiyor!'' demişti. Ne de güzel ifade etmişti. Gerçekten batı baharı yaşarken, Erzurum alabildiğine kışı yaşamak zorunda! O yüzden de eğer soğuk yüzünden moralinizi kaybetmek istemiyorsanız, kış ortasında Erzurum'dan ayrılmayın! Döndüğünüzde psikolojiniz çok bozuluyor. Çıkacaksanız kış bittikten sonra çıkın!
Ve bu arada anlıyorum ki Erzurum uzaktan bakınca daha çok seviliyor. Şekil a'da görülüyor. İçerideyken o kadar sevemiyor insan! Kadıköy'ünde, Maltepe'sinde, Pendik'inde , o güzelim bahar havasında keyif çatan Kenan Gülerci çok sever elbette Erzurum'u! Ben o karın, kışın içinde onun kadar sevme gerekçem yok çünkü!
Bakın yine ne anlatacaktım ne anlatıyorum! Siz şimdi Erzurum'da sıkıntıdan patlamışsınızdır! Büyükşehir adayı kim olacak diye dönüp, dolaşıp aynı isimlere geliyorsunuz, canınız fena halde sıkılıyordur!
Hadi yine bendensiniz.
Size bir isim daha söyleyeyim de bir süre de bununla meşgul olun!
'Meşgul, muşgul'
derken sakın dalga geçtiğimi, işi sulandırdığımı sanmayın.
Söyleyeceğim isim ciddi bir isimdir ve belki de Ahmet Küçükler'in yerine gelecek isimdir!

Vereceğim kişinin de ismi Ahmet! Ama bu Ahmet başka Ahmet! Bu Ahmetlerin Ağırman'ı! Soyadı gibi 'ağır' abilerden.
Erzurum'un tanınmış ilahiyatçılarından Mustafa Ağırman'ın küçük kardeşi.
İnşaat Mühendisi.
Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ciddi ciddi konuşulan Ahmet Ağırman, şu anda İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeralan kısa adı İSTON olan Şirketin Genel Müdürü!
Şirket ama bu öyle, böyle bir şirket değil. Boru değil! Erzurum Belediyesi'nin bütçesi kadar bir bütçeye sahip bir şirket.
Bir defa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da öteden beri çalışmaları dikkatle ve büyük bir beğeni ile izlenen Ağırman'ın adı, seçim zamanı çok konuşulacak, haberiniz olsun!
Çok yakın bir arkadaşıyla konuştum ve Başbakanın Ahmet Ağırman'a ''Erzurum için hazır ol!'' diyebileceğine işaret ediyordu!
Ben bu Ahmet Ağırman'ı ilk olarak 1990'lı yıllarda tanıdım.
O sıra çok daha gençti. Belki de İl Genel Meclisi'nin en genç üyesiydi. Refah Partisi'nden Oltu Meclis üyesiydi ve o zaman da böyle sakallıydı!
Çok sakin ve sessiz bir yapısı vardı. Konuştuğunu duyan pek azdı. Bizim Hayati Bilge, Vilayet Basın Müdürü Ziyaettin Uçan, Seyfullah Uğurlu ve şimdi Maltepe Erzurumlular Vakfı Başkanı Süha Dengizek, o'nun 'kanka'larıdır!
Yaklaşık 3 yıl önce AB tarafından organize edilen Sivil Gözetim Toplantısı için davetli olarak İstanbul'a gelen biz basın mensuplarını, Beyoğlu'ndaki makam odasında kabul etmiş ve öğlen yemeği ikramında bulunmuştu.
Yıllar geçmişti. İsmimi söyleyince hatırladı. Çok kısa sürede büyük işlere imza attığını ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın gözdelerinden olduğunu gözlemlemiştim.
İnanın doğru söylüyorum. Sadece emrinde 75 tane Harita Mühendisi olduğunu duyduğumda, neredeyse küçük dilimi yutacaktım!

Ahmet Küçükler'
in seçildiği ilk seçimde aday adayı olan Süreyya Polat gibi İstanbul'da görevde kaldığı süre içerisinde Erzurum ile irtibatını hiç koparmayan ve her fırsatta Erzurum'da geçirdiği günleri yadeden Ağırman, ciddi görüntüsüne rağmen son derece espritüel bir kişilik. Erzurum fıkrası anlatmaya da dinlemeye de bayılıyor. Sosyal faaliyetleri ile de dikkat çeken Ağırman, Maltepe Vakfı yönetimine girerken, Basketbol Federasyonu'nun da yönetim kurulu üyesi! Bu arada, merakılarına son bir not daha vereyim. İston'un açılımı 'İstanbul Beton Elemanları ve Hazır Beton Fakrikaları Sanayi Anonim Şirketi'dir. Bu şirket, beton işinden tutun, tasarıma, kent mobilyalarından tut, laboratuar hzmetlerine kadar bir çok hizmeti sunuyor.
---
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum