Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Çaycısının da Abisi!

11 Mart 2013 - 00:14

adnan-bey-a
”Allah Gecinden versin ama ayakta ölür” dediğim Adnan Yılmaz için bu düşüncemi haklı çıkartacak o kadar şey var ki! Mesela dün Meclis’te görüştüğüm Adnan Yılmaz’ın gözünden uykusu akıyor! Gözler adeta kan çanağı! Sebebini, iki gün TBMM’de gece geç saatlere kadar devam eden ‘Enerji Yasası’ görüşmelerine bağlıyor! Gece yarısı eve gittiğini, iki saatlik bir uyku sonrasında yeniden bazı görüşmeler için oradan, oraya koşturduğunu ifade ediyor. Geleni, gideni oldukça fazla. Biri geliyor, biri gidiyor. Gelenlerle birlikte çay ve kahve içiyor. Aç karnına o kadar çayı, kahveyi yudumladığını sanıyorum. Ben yemeğimi başka bir yerde yedikten sonra görüşmeye başladığımda saat henüz 13.00′dü! Saat 16.30′da da ayrıldığımda Adnan beyin halen daha yemek yemediğini biliyorum. Niye yemek yemediğini soruyorum, ” Vallahi açlığımı bile unutuyorum’. Bak şimdi bile unuttum” şeklinde konuşuyor. Gelen ziyaretçiler değil uğraşları! El sıkışıp sorunlarını dinlediği kişi kadar da telefonla görüşüyor. 5 dakika durduğu yok!
 
 
Bulunduğu katta en çok ziyareti olan milletvekilinin Adnan Yılmaz olduğunu söylesem, abarttığımı sakın zannetmeyin. Aynı katta çok popüler bir milletvekili var. MHP’li Yusuf Halaçoğlu, Adnan beyden sonra en çok ziyaretine gelinen vekil.
 
 
Bulunduğum süre içerisinde Adnan bey ile ilgili yaşadığım en ilginç şey, danışmanları! Adları Tevfik Bozkurt ve Zafer Atik. Biri sağ, diğeri sol kolu! Adnan beyin her şeyi ile ilgileniyorlar. Anlıyorum ki Adnan bey ile ilgili basına yansıyan o kadar ‘olumlu haber’, bu danışmanların eseri! Bir defa Adnan beye ”Sayın Vekilim”filan değil, ‘abi’ diyorlar! Sadece onlar mı? Meclisteki vekil arkadaşlarının da abileri! Erzurum vekillerinin de abisi olan Adnan bey de, abilik gereğini yerine getiriyor, kimi görse hal, hatır soruyor, çay, kahve ısmarlıyor! Bu arada, birinci danışman (Sağ kol) Tevfik’ten, çaycının bile Adnan Yılmaz’a ‘abi’ diye hitap ettiğini öğreniyoruz! Gelewn Adnan beyşn yanında kasmıyor!
 
 
Bu arada, günde en az iki defa da ‘ev’i araan ve eşi ile çocukların da sesini duymadan edemeyen Adnan beyin mecliste yan komşusu da bir kadın! CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven! Adnan Yılmaz’ın katında tanıdık bir isimm de var. Bu isim Erzurum Eski Başsavcısı Hakkı Köylü! Hakkı bey, AK Partisi’nin Kastamonu milletvekili olarak mecliste görev alıyor. Diğer yandan, Adnan beyin mecliste odasına geldiğinde her gün karşılaştığı isimlerden biri de Beyoğlu eski Müftüsü CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes!
 
 
AKSAK’IN KARŞILAŞTIĞI İLGİNÇ TALEP!
TBMM’ye gelenler, genelde milletvekillerinden iş, tayin, terfi taleplerinde bulunur. Eşi ile arası olmayanlardan tutun, istediği kızın verilmemesi(!)nden de yakınanlar, vekillerin boynuna biner! Kuşkusuz Muhyettin Aksak da bu tür talepler ile çok karşılaşmış vekillerden birisi. Ama Muhyettin Aksak’ın karşılaştığı bir talep var ki, diğer milletvekillerinin yanından bile geçmez! Merak ettiniz değil mi? Diğer vekillerin değil ama Aksak’ın karşılaştığı o talep ne diye? İşte yarın da sizlere o talebi ve Aksak ile ilgili şimdiye kadar hiç duymadığınız gelişmelerden bahsedeceğim. Ama yarın!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum