Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


ETSO Seçiminden Taze Dedikodular

03 Mart 2013 - 22:51

Her ne kadar seçilecek başkanının bize, mutluluktan takla attıracak veya üzüntüden karalar bağlatacak olmayacağına rağmen, yine de ETSO seçimine ‘alakadar olabileceklere’ bir-iki tane kulis haberi verelim sevabına..

 Bu hafta içinde grup listeleri açıklanıyor. Üst kuruluş TOBB onaylı grup listeleri güncellenmiş olarak ilan edilecek ve kim hangi grupta seçime girecek, bu belli olacak.

 Sanıyorum bu, siz alakadarları çok ‘tın’latmadı!

Peki, sıkı durun, kulağımıza gelen taze bir kulis haberini anlatalım da hem bu sayfada kalın hem de biraz dedikodudan nasiplenin!

Mevcut başkan Lütfü Yücelik’in karşısına çıkan iki aday Murat Resuloğlu ve Mustafa Güvenli, ‘güvenilir kaynaklar’dan aldığımız bilgiye göre, biraraya getirilmişler ve birleşmeleri konuşulmuş!

 Biraraya getirildikleri yer Organize Sanayi Bölgesi’nde, çevresinde saygınlığı ile tanınan bir işadamının ofisi!

‘Fındık, kuru üzüm ve limonlu çay’ eşliğinde gerçekleşen bu birleşme görüşmesi, Mustafa Güvenli’nin ”Benim başkanlığımda olursa olur” diye diretmesiyle, olumsuz neticelenmiş, çocuk ölü doğmuş!

 Aslında başından beri ittifak arayışlarına karşı çıkan ama araya ‘hatırlı bir kişi’nin girmesi ile Mustafa Güvenli’yle görüşmeye giren Murat Resuloğlu, karşı tarafın şartlı desteği karşısında,

” Beni bir daha böyle görüşmeler için rahatsız etmeyin” demiş ve fena halde bozulmuş. Resuloğlu, hem araya giren bu ‘hatırlı kişi’ye sitem etmiş, hem de görüşmeden duyduğu pişmanlığı oracıkta belirtmiş!

 Bunlar başka yerde yok ha! Kıymetini bilin! Hadi size bir ‘kulis bilgisi’ daha verelim.

MÜSİAD Başkanlığından istifa ederek ETSO Başkanlığına talip olan Mustafa Güvenli’nin yanında yeralan isimlerden birisi, Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Vekillerinden Elektrik Mühendisi Şekip Yavuz. Ayrıca, Bosna Caddesi’nde Bal ticareti yapan Ziraat Mühendisi Taner Bayer ile Sıddık Tatar, Enver Mutlu ve Kadir Demirbüken de Güvenli ile birlikte hareket eden isimler.

 Eski Başkanlardan Muammer Cindilli’nin de desteklediği öğrenilen Murat Resuloğlu’nun yanında açıkça yeralan isimler ise Ömer Çalıkuşu, Zafer Ergüney, Salih Koç, Necati Korkmaz, Metin Efe ve İnşaat Mühendiseri Odası eski Başkanlarından Ünal Kıraç!

Mevcut Başkan Lütfü Yücelik ile birlikte hareket edenler arasında Süleyman Çizmelioğlu, Vakur Alemdar, Cevat Özer, Şevket Demir, Hüseyin Polat, Macit Demircan, Hakkı Hacıosmanoğlu gibi isimler mevcut.

 Bu arada, 3 adaylı ETSO kongresi için bir adayın daha çıkabileceği, kulislerde konuşuluyor.

Bu isim, kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim: Vahit Bingöl!

 Anavatan Partisi’nde uzun yıllar il başkanlığı yapan Vahit Bingöl’ün aday olabileceği konuşulurken, ancak bu konuda henüz bir karara varmadığı da ifade ediliyor. Zaman zaman yakın çevresiyle ve iş dünyasının önde gelen isimleriyle bu mevzuyu konuştuğu belirtilen Vahit Bingöl’ü, iktidar partisinin üst düzey yöneticilerinin de destekleyebileceği, sızan haberler arasında yeralıyor.

 Dün Vahit Bingöl ile telefoonda görüştüm. ”Adaylık sözkonusu oldu ama henüz kesin kararımı vermedim. Olabilir de olmayabilir de. Biraz daha beklemem lazım” diyordu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum