Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Fatih Yeşilyurt Murat Kılıç'ın kiracısı mı olacak!

21 Haziran 2014 - 16:53

Belki çoğu kişi bilmez ama şu an çiçeği burnundaki İl Başkanı Fatih Yeşilyurt'un kurulduğu o koltuk ve il binası, eski Başkan Murat Kılıç'a ait!

İl Başkanı olduktan sonra partiyi kira derdinden kurtaran, uzun zamandır da mülkiyeti kendisine ait şimdiki il binasını kullandıran ve şu ana kadar il teşkilatına da o sıkıntıyı hiç hissettirmeyen  Murat Kılıç'ın bundan sonra mevcut daireden kira alıp, almayacağını, kimse olmasa da en azından ben merak ediyorum!

Bildiğim kadarıyla sadece bina değil, orada bulunan mefruşatın büyük bir bölümü de istifa eden eski başkana ait. Yeni dönemde sadece kira işi değil, o mefruşatın akibeti de fena halde meraklarım arasında!

***

Geçen gün Paleryum AVM'de Kılıç'a çok yakın bir isime, il binasının durumunu sordum. ''Kılıç kendisine ait o binayı yine ücretsiz kullandırır mı?'' diye sordum. Cevabı şu oldu:

''Sanmıyorum. İl Başkanıyken partisine öyle bir jest yapmış olabilir ama bu satten sonra sanmam Murat bey yine il binasını bedelsiz kullandırsın. Kesin kira ile verir. Zaten bundan sonra kira alması da anormal olmamalı. Ne de olsa mülk kendisine ait''.

Doğrusu Murat Kılıç ile bu konuyu konuşukluğum olmadı. Ne diyor, ne düşünüyor, bilmiyorum. Ama bildiğim Fatih Yeşilyurt ve yeni teşkilatı, büyük sayılmasa da böyle bir problem ile karşı karşıya kalabilir! Dün parti il binasında Fatih Yeşilyurt'un son derece rahat bir şekilde koltukta oturduğunu görünce ilk aklıma o geldi nedense. Devir teslim töreninde de bulunmayan ve o iş için yardımcısı Dursun Yıldız'ı görevlendiren Kılıç'da top artık! Bakalım ne yönde bir karar alınacak, bekleyip göreceğim artıkın!

***

Bu arada, meraklarım arasında olan konulardan biri de Yeşilyurt'un ekibi! Nasıl ve kimlerden oluşan bir yönetim oluşturacağını, en azından New City'nin akibeti kadar merak ediyorum. Oluşturacağı liste, biraz da herkeslerin de merak ettiği kime yakın olduğu, onu o koltuğa kimlerin önerdiği konusunda da ipucu vereceği için de ayrıca çok önemli. 'Bana listeni göster, sana kimin yanında olduğunu söyleyeyim' durumu tam da! Zaten öyle 'ahım şahım' bir ilçe başkanlığı da yapmadığını düşündüğüm, en azından ilçe başkanlığı ile çok da iz bırakmamış olan sevgili başkanın nasıl bir il başkanlığı yapacağını da çoğu kişi gibi elbette ki ben de merak etmiyor değilim elbette ki. Zaten en çok da işinin Murat Kılıç'dan sonra o koltuğa olmasından dolayı zor görüyorum. Murat Kılıç kim ne derse desin kesinlikle başarılı bir il başkanıydı ve yerine gelecek olan başkanın da bir çok anlamda etkin ve de yetkin olması gerektiğini düşünüyorum. Önceki gün de dedim. Nazik, 'sıfır ego'ya sahip ama bir o kadar da hırslı birisi olarak tanıdığım Yeşilyurt'u bu görevinden dolayı kutluyor, samimiyetle başarılı olmasını istediğimi belirtiyorum.

***

Diğer tarafdan Karadayı İnşaat ile Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan sorunu artık bilmeyen yok. Maşallah milletin derdi de yok gördüğüm kadarıyla. Nerede olursa gündemlerinde bu mesele var. İlgili olsun olmasın, bunu konuşuyor, bu konunun yarenliğini yapıyorlar. Dün ve bugün o sorun ile ilgili gerek telefonla ve gerekse yüz,yüze görüşmelerim oldu. Bu görüşmeler ışığında demem odur ki, sanırım bu cenazeyi mahkeme de kaldıramayacak! Bu iş mahkemede de çözülemeyecek gibi! En iyisi, her ne kadar Ahmet Metin Karadayı, 'Daha olmaz, ok yaydan çıkmış' diyorsa da uzlaşma! En güzelidir uzlaşma diyorum ve meselenin halli konusunda tarafların sağduyulu hareket edip bir kere daha masaya oturmaları gerektiğine olan inanç ve düşüncemi belirtmek istiyorum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum