Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Ha Adana maçı, ha dolapta tren bekleme işi!

26 Eylül 2013 - 12:58

Meşhur bir fıkra var. Hepiniz bilirsiniz. Dolapta tren bekleme işi. Hani tren yolu yanında geçen evde tamir için gelen tamircinin dolabın içerisinde deneme için tren beklemesi, kadının kocası tarafından bulununca da 'Şimdi desem ki tren bekliyorum, inanmazsınız' dediği o meşhur fıkra.. Ben de size diyorum ki, 'Şimdi desem Adanaspor da şaştı kaldı bu işe, inanmazsınız!'..
***
Bu öyle bir maçtı ki, uzatmaya, hele de penaltılara kalacak maç değildi esasında. Bu maç aslında 60'ncı dakikada bitecek maçtı! Ne zaman skor tabelasını Belediye takımı 3-1'e getiremedi, bu işleri başına getirdi! Hele de sahanın 3 tane en iyi oyuncularından olan Sefer'in sayesinde bu elenme işi oldu. Aynı Sefer, bu sefer bir de 90 artı 3'de maçı isteseydi bitirirdi ama yapamadı işte. Zorla değil! Belki bize o soğukta hem uzatmaları hem de penaltıları izletmek zorunda kaldı, bize yapacağını yaptı, ama o da 3.ligde kaldı, bize ne? Futbol resitali sundu bize ara ara. Ama.. Aması var işte. Şu anda bu maçı inanıyorum ki oynamaya devam eden o kalmıştır sadece. Ne dediğimi sanıyorum anladı. 'Sefer tası'yla Adana'ya turu ikram etti bu Sefer! Böyle ettiği sürece o boydan yukarı çıkmaz, öyle 3.liglerde filan sürünür durur! Yoksa siz zannedersiniz ki şimdi, Adana haketti de böyle oldu. Vallahi de yok, billahi de..
***
Bugün maç bir hayli uzun tuttu ama ben yazıyı biraz kısa tutayım istiyorum elbet. Maç ile ilgili yazılacak tek şey, dediğim gibi, o Sefer ile yakalanan 2 net pozisyon. Öbür anlatacaklarım hava-civa! Kuru kalabalık da diyebiliriz! Belediyespor'un Aksaray ile yapacağı lig maçı öncesi elde edeceği moralin ötesinde bir üst tura daha çıkıp zaten zor durumda olan yönetimin de elini biraz daha güçlendirecekti. Ama olmayınca olmuyor işte. Kaş yapayım derken göz çıkarttı adeta!
***
Belki de kupada safdışı kalışın sebebi sadece Sefer değil, teknik direktör Yavuz hocanın da saflığı oldu. Skor Belediye takımının lehine 2-1 iken, biraz da skoru koruma düşüncesiyle golcü Fatih Arat'ı çıkartmasıydı. Fatih iyi miydi, hayır! Ama ilerleyen dakikalarda gördük ki, Fatih'in ölüsü, yerine oyuna dahil edilen Abuzer'in dirisinden iyi olurdu! Ben bu Abuzer kardeşime fazla bir şey demek istemiyorum ama günde bir idman değil, hocasından üç idman talep etsin! Bunu bizden çok kendi iyiliği için istesin. Hele de sanki bu maç Kemal Akbaba'nın maçı mıydı ne? Bana öyle geldi. Sakatlığı yüzünden tribündeydi, inanıyorum ki oynasaydı şimdi omuzlardaydı!
***
Normal sürenin bitmesine az kala ceza sahasında rakibine kontrolsüz giren İsmail kardeşim de kendini biraz toparlansa iyi olur diyorum. Etken arasan işte bu İsmail kardeş de oracıkta hazır ve nazır duruyor. Sefer'in yanısıra Emrah, Ekrem ve Güner, bana büyük keyif verdiler arkadaş. Hele hele 8.dakikada gelen 1-1'den sonra ilk yarının bitimine kadar bu gençler bana Erzurumspor takımı oyuncularını hatırlattılar. Ne bileyim, onları gördükçe bir Ali Rıza, bir Muzaffer, bir Altaycan, bir Abdulkadir gözümün önüne geldiler. Ayrı ayrı teşekkür ediyorum onlara. Kaptan Fatih de yine 'sağlamcı' oyunu ile sadece 11'i değil, pazubendi de hakettiğini ortaya koydu. Bir tebrik de ona.
***
Benim çok beğendiğim, futbol zekasına hayran kaldığım oyunculardan birisi oldu bu Onur! Bir defa sorunsuz oynuyor, son derece sorumlu. Onur'un sakatlanarak oyundan çıkışı, Adana takımını bana göre biraz rahatlattı. Rakip takım, Onur'dan sonra etkili silahları Rahman, İlkem, Merthan ve Yiğitcan ile daha fazla Erzurum takımının üzerine gelmeye gelmeye başladılar. Bir şey dikkatimi çekti. Konuk takımda Rahman başta olmak üzere Adana'da kaleye çok şut çeken oyuncu olmasına rağmen, Belediye'de şut oranı neredeyse emekli maaş artışları kadardı!
***
Her neyse. Bak yine yaptım yapacağımı. Kısa dedim, maç gibi uzattıkça uzattım. Son olarak diyeceğim şu. Ben her geçen gün Erzurum temsilcisinden keyif alıyorum. Her maç bana göre oyuncular üzerlerine biraz daha koyuyorlar. Öyle sanıyorum ki önce Aksaray, ardından bir deplasman galibiyeti, Belediye takımnı tam havaya sokar. Biraz da bu işler hava ile olur. Eğer takım o havaya girerse, gördük ki seyirci de dünden razı, girecek. Ben her geçen gün Yavuz hocamın takımından keyif alırken, inanıyorum ki çok da sağlam bir gerekçeye dayanmadan adı Erzurumspor değil diye Belediyespor'u izlemeye gelmeyenler çok şey kaçırdıklarını anlayacak ama o zaman da iş işten geçmiş olacak!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum