Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Hakkı Ağabeyinin Borsası!

12 Haziran 2013 - 20:19

Yakın çevrem çok iyi bilir! Bir seçmen olarak ben oyumu çok mühimserim! Öteden beri ‘kutsal’ bellediğimden, oyumu hiç elletmem, vakti saati geldiğinde hiç bir yan etkiye filan kapılmadan, gider kullanır çıkarım! ‘Alt tarafı bir oy’dur diye yeri gelir, arkadaşımı harcar, oyumu harcamam! Oy konusunda inadım keçi inadı seviyesindedir yani! Bundan dolayıdır da yine yakın çevremden bu konuda bir yığın eleştiri alır, tepki ile karşılaşırım! Ama bu eleştiri ve tepkileri doğal da bulurum, ve fakat, sırf bu sebeple dostum küserse de yatağını ayrı sermesini öğütlerim! 

***

Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu’na bir süre önce, ”Artık aradan çekil. Bırak Borsa’yı! Yeter artık” dedim! Şu ana kadar hiç bir alaveremin olmadığı, kötülüğünden çok, iyiliğini gördüğüm Hınıslıoğlu, bildiğiniz gibi çekilmedi, aday oldu, yine seçilerek Borsa Başkanı oldu! O Borsa Başkanı Hınıslıoğlu ile, yazıdan sonra işyerinin önünde ilk defa dün yüzyüze geldik! Önce bir nezaketen selamlaşıp, tokalaştık. Sonrasında ayaküstü bir-iki sitemi ile karşılaştım. Doğal olarak seçim öncesi yazılan o yazıdan duyduğu rahatsızlığı ifade etti. Elbette ki karşında ‘istemediğin’ bir adamı görmüşsün ve haklı tepkisi ile karşılaşıyorsun. Bir yerde onu da dinlemen gerekiyor ve bir şekilde de ‘ağu’sunu kusmasını bekliyorsun! Onu da rahatlatmak için işyerine girdik, çayı da emrivaki yapıp, ‘dinleme modu’na geçtim! 

***

Şehrin burnundan kıl aldırmayan, ‘sıradışı’ ve dahi ‘ekabir’ tiplerinden olan Hınıslıoğlu’nun, Allah’ı var, başka birisi olsaydı uslubu da farklı olurdu, tavrı da! Onu yakından tanıyanlar da pekala bilir ki, Hakkı Hınıslıoğlu’na karşı haklı, haksız ‘eleştirisel’ bir söz söylenmesi, ‘cami avlusuna işemekle’ eşdeğer bir şeydir çoğu kez! Oysa aynı Hınıslıoğlu, dün son derece hoşgörülü ve sakin bir tavırla tepkisini dile getirirken, niye Borsa Başkanı olması gerektiğini de ifade etmekten geri kalmadı! Bir yerde kendini savundu! Bir sürü şey anlattı! 25 yılını verdiği Erzurum Ticaret Borsası’nı nereden nereye getirdiğini anlattı, bugün TOBB’da önemli bir konumda olduğuna vurgu yaptı!

 ***

Baştan da söyledim! Ben oyumu mühimserim diye! Aynı şekilde önüne zaman zaman ‘sabit’ de eklenen görüşlerimi de mühimserim! Düşüncelerimi, görüşlerimi, şu veya bu ne der diye belirtmekten geri kalmam! Yanlış düşünüyor olabilirim ama yanlış da olsa o yanlış düşüncelerimin doğruluğunu bilirim! Hakkı ağabeyiye de dün söyledim! Ona söylediklerimi sizinle de paylaşmak istiyorum!

***

Bak Hakkı ağabeyi! Sana ‘Hako Dayı’ diye hitap eden Sanayi Bakanı Çağlayan ve ‘Hakkı ağa’ diyen TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile ‘kanka’ olabilirsin! Türkiye’de Erzurum’u, İstanbul ve İzmir’den sonra en çok üyeye sahip il edebilirsin! G.Saray ile Fenerli yönteticileri ‘Süper Kupa’ maçı öncesi yemekte biraraya getirerek bir ilk’i gerçekleştirmiş olabilirsin! İş kolun olan Gıdacılar için müstakil bir Site de kurmayı başarabilirsin! Türkiye’de 365 Oda ve Borsa Başkanından çok mevzuatı bilebilirsin! Demokratik usullerde her seferinde işbaşına gelebilirsin! Ve de Borsa’yı bir yerden bir yere getirebilirsin! Ama.. ‘Sempati’ diye bir şey var Hakkı ağabeyi! Borsa kamuoyunda sempatik karşılanmıyor! Bu tür bir sivil toplum örgütü, şehirle de entegre olmalı! Kamuoyunun da sempatisini kazanmalı! Empati yapamıyorsan sempati yap ağabeyi! Bak bunu yap, o zaman ‘tamam’ diyeyim! Aksi halde sadece ben değil, benim gibi çoğu kişi de Borsa’yı Erzurum’un değil, ‘Hakkı ağabeyinin Borsası’ olarak yine görecek ve bilecek!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum