Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Havada bulut, sen adayı Yılbaşına kadar unut!

28 Ağustos 2013 - 19:04

Aksaray'a Vali olan Selami Altınok'tan boşalan Özel İdare Genel Sekreterlik koltuğunda birinci yılını dolduran Adnan Yazıcı'ya hayırlı olsuna gitmiştim dün. Tam da Erzurum'un sıra dışı adamlarından olduğunu bildiğim ve o yüzden yüreğine ve beynine hep hayranlık duyduğum Yazıcı ile ilgili düşüncelerimi sizlere aktarmaya hazırlanıyordum ki, yine siyasete takıldım! İl Genel Meclis Başkanı Bülent Taşkesenli ile karşılaştım, Özel İdare kampüsünü terkederken yolda. Ne zamandır onu da göremiyordum. Sohbet ettim bir süre. Oradan, buradan.. Sonra söz döndü, dolaştı, adaylık mevzusuna geldi. Geçen hafta başı Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı toplantıya İl Başkanı Murat Kılıç ve Büyükşehir Başkanı Ahmet Küçükler'le beraber iştirak ettiğini söyleyen Taşkesenli, burada edindiği bir izlenimi benimle paylaştı. Baktım, çok da kayde değer bir bilgiydi, pas geçemedim. Sevgili Taşkesenligil'e göre, Ocak ayına kadar bir çok ilin aksine Erzurum Büyükşehir adayı ilan edilmeyecekti!
***
Başbakanın, basına 'Bana eş,dost, akraba adaylığı için gelmeyin' açıklamasıyla yansıyan o toplantıda seçim gezi proğramını açıkladığını söyleyen Taşkesenli, bu konuşmasında Başbakanın Erzurum'u açıklamadığını bildirdi. Erzurum Büyükşehir adaylığı için ince eleyip sık dokuduğuna işaret eden Bülent Taşkesenli, ''O konuşmasında anladık ki Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan adayının ilanı ancak Yılbaşından sonra. Sanıyorum bu konuda o toplantıda bulunan gerek İl Başkanımız ve gerekse Büyükşehir Başkanımız da benim gibi o kanaata vardı'' diye konuştu. Bu toplantı sonrasında kendisinin Başbakanın kafasında ki Erzurum adayının aşağı yukarı belli olduğu kanaatini taşıdığını da söyleyen İl Genel Meclis Başkanı, ancak kim olacağı konusunda ise doğrusu bir fikrinin olmadığını da sözlerine ekledi!
***
Bülent Taşkesenligil bu bilgiyi verirken ne yalan söyleyeyim bana da çok gerçekçi geldi. Daha önümüzdeki yılın Mart ayında yapılacak bir seçim için daha 6 aydan önce Büyükşehir adayının açıklanacağını ben de çok sanmıyordum. Mantıklı da gelmiyor doğrusu. Ancak Taşkesenligil gibi iktidar partisinin Erzurum'daki bu çok önemli isimlerinden birisi tarafından yapılan bu açıklama üzerine doğrusu 'Desene, yılbaşına kadar her gün halimiz bu!'demekten kendimi alamadım!
---

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum