Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


İkitelli'de İki Adam!

20 Mart 2013 - 12:21

İkitelli'
İrfan Alyanak, Tevhit Karakaya!
Biri Erzurumlu biri komşu il Erzincanlı.
İkisi de medya dünyasında ‘bilinen’ isimler.
Ama biri silindi, biri giderek parlıyor.
 
 
***
İrfan Alyanak Erzurum’da matbaacılık sektöründe bir zamanlar ‘bir numara’ydı! Sadece kendisine ait ‘Doğan’ adında para kazanan bir matbaası, ‘Milletin Sesi’ adında da bir gazetesi vardı. Bir de DOĞU TV diye bir televizyon kanalının sahibi olmuştu! Bildiği iş’ti ama aklıyla hareket etmedi. Yerelde çıtayı yükseltemediği gibi kalktı büyük oynadı, ulusal olmaya soyundu, ‘kaş yapayım derken göz çıkarttı!’. Önünü, arkasını görmeden yüksekten uçtu, battı, sıfırı tüketti! Şimdi ne matbaası, ne gazetesi ve ne de televizyonu var. Ekmeğini yemişliğimiz vardır, inşallah yalandır. Epeydir ben de görmüyorum. Durumu bir hayli kötüymüş!
 
 
***
Tevhit Karakaya Erzincan’da matbaacılık sektöründe bir zamanlar ‘bir numara’ydı. Bugün Erzurum’da MEGA OFSET’in sahibi olan Murat Resuloğlu’nun da çalıştığı DOĞU Gazetesi ve Matbaasının ortağıydı. Erzican’a ilk ‘veb ofset’i o getirmişti! Ayrıca yerel CAN Televizyonu’nun da ortaklarındandı! Bilmediği iş’ti ama aklıyla hareket etti, şans da yanındaydı ve İstanbul’a geldi, hem KANAL 24′ün hem de Star Gazetesi’nin sahibi oldu! Mevcut iktidara da yakınlığı sebebiyle almış başını gidiyor! Gözümüz yok Allah daha da versin!
 
 
***
Bundan yaklaşık 5 yıl önceydi. İstanbul’a gelmiş, Doğu TV’yi de ziyaret etmek için İkitelli’deydim! Doğu TV olmasa, İkitelli’de hiç işim yoktu, olmazdı da. İstanbul’da stüdyo açan ‘eski patron’um İrfan Alyanak’ı ziyarete gittiğimde karşılaştığım manzara, içler acısıydı! Herşeyden önce ‘çakma bir plaza’da yayıncılık yapıyorlardı ve o İrfan Alyanak, kendini Aydın Doğan ile emsal görüyordu! Zaten en acısı da oydu! Oysa kazın ayağı hiç öyle değildi! Hem ekonomik sıkıntı çekiyorlardı hem de o gün bir-iki elemanın dışında işten anlayan bir Allahın kulunu görmemiştim! ‘Güvenlikçi’ diye alınan elemanın ‘kameraman’ olduğu, çay işlerine bakan elemanın, kamera karşısına geçip haber sunduğu hemen farkediliyordu! Batışın sinyalllerini alıyordum ve korktuğum başıma da geliyor, kısa zaman sonra benim de Erzurum’da bir süre çalıştığım bu Televizyonun kapısına kepenk vuruluyordu! Sonrası malum! Matbaası kapanıyor, gazetesi haraç mezat satılıyor, televizyonu da elinden alınıyordu!
 
 
***
Dün, 5 yıl aradan sonra ikinci defa İkitelli’deydim! Ama bu defa Erzurumlu İrfan Alyanak’ın yerine, Erzincanlı Tevhit Karakaya’nın çalışma odasındaydım. Gidiş amacım, aslında Nörolog Doktor ağabeyimiz Mehmet Yavuz’un katılacağı canlı yayın proğramına refaket etmek! Gittiğim yer, herkesin yakından tanıdığı Kanal 24 Televizyonu ve Star Gazetesi’nin binasıydı. 5 katlı bu plazadan içeri girdiğimde ‘adam gibi bir plaza’da olduğumu hissettim! Kapıdaki güvenlikçilerden, canlı yayının yapılacağı 3.kattaki stüdyoya girene kadar bize refaket eden bay ve bayan görevliler, profesyonel bir kurumda olduğumuz hissini çoktan verdiler! Bizi konuk odasına aldıklarında da gözlemlerim, Tevhit Karakaya’nın ‘doğru yolda’ olduğunu zaten ortaya koyuyordu!
 
 
***
İrfan Alyanak’ın aksine işinde ‘bir numara’ haline gelen Tevhit Karakaya, Doktor Mehmet Yavuz’un hemşehrisi olması sebebiyle, oracıkta görüşme talebimizi kabul ettiğinde hem çok sevindim hem de çok heyecanlandım. Öyle ya! Ne de olsa Tevhit Karakaya da hemşehrimiz sayılırdı ve bu başarısının sırrını öğrenme imkanı da bu sayede bulabilirdim! Öyle de oldu! 4.kattaki büyük, devasa odasında bizi kabul eden Karakaya, başarısının sırrını sabırlı olmaya bağlarken, ”Ben İlahiyatcıyım. Benim arkadaşlarımın çoğu akademisyen oldu, ben sokakta kaldım. Rabbim de bana bunu nasip etti. Sabrettim oldu, ama olanla yetinmeyeceğim! Sabredip, daha iyisi olmaya çalıaşacağım” diyordu! Karşımda ‘aklıyla hareket eden’ bir adamı görüyor ve içimden ”Ah İrfan Alyanak ahh!” çekiyordum!
 
 
***
Doktor Yavuz Kanal 24 Televizyonu ve Star Gazetesi’nin sahibi Tevhit Karakaya ile yanyana resmimizi çekerken, ”Keşke bu fotoğrafı İrfan Alyanak ile çekilseydik” diye düşündüm! Ama şunu da düşünmeden edemedim! O gün için Dr. Yavuz, bizim fotoğrafımızdan çok İrfan Alyanak’ın kaprisini çekerdi! Ne diyim! Gözün çıkmasın emi İrfan Alyanak!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum