Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


İstanbul’daki Vakıfları biraz karıştırmaya geldim!

19 Mart 2013 - 00:10

hacı
Allah yalanı sevmez! Nedense rahmetli Ethem Seven ve Hayati Urluoğlu’dan sonra İstanbul’daki Erzurumluların kurduğu ve yürüttüğü şu ‘vakıf-makıf işleri’ne daha bir türlü ısınamıyorum! Zorla değil! Bir türlü elektrik alamıyorum! Ne ‘parasıyla’ ne de ‘kaçak’! Belki Maltepe Vakfı’na başkan olan Erzurum’dan çok sevdiğim ağabeyim Süha Dengizek sayesinde biraz fikrim değişebilir! Ne bileyim! Belli mi olur! Süha ağabeyi o! Bir bakarsınız bu vakıf-makıf işlerine ‘sallam seyit’ duranbeni de sokmuş, daha da çıkartamıyor! Olur mu olur!
 
 
***
Kısmet olursa bugün gideceğim Maltepe’de ”Büyük Erzurum Şöleni” var ve ben o şöleni izlemeye davet edildim! Davet edilmekten ziyade ‘Başlarına bela edildim’ de diyebilirsiniz ona! Canıma! Daveti de, bizzatihi proğramı tertipleyen Maltepe Vakfı’nın Başkanı Süha ağabeyi yaptı! 12 Mart Kurtuluş proğramı çerçevesinde düzenlenen şölen, benim için ‘bulunmaz Bursa kumaşı’ gibi bir şey! Bundan iyi saha çalışması olmaz, olamazdı! Bu bir ‘büyük fotoğraf’ aynı zamanda! ‘Anya’yı, Konya’yı’ ancak bu sayede de anlayabilirdim!
 
 
***
Her ne kadar ‘Kemal Kılıçdaroğlu(!!!)’ gibi görünüyorsam da vakıfların illa ki İstanbul’da Erzurumlulara faydası oluyordur! Hoş belki de bu benim kuruntumdur! Belki de önceki yıllara göre bu vakıflarımızın dünya kadar işi, hayır, hasenatı vardır da, ben bilmiyor, kendi kendime atıp tutuyor oluyorumdur da ! Doğrusu haddimi de fazla aşmadan kalkıp o topa da girip sağa, sola ‘akil adam’ afraları ve tafraları da yapacağım yok Allah için! Ama hazır İstanbul’a gelmişken ve elim de değmişken ‘ıssısı ıssısına’ bir süredir doğrusu yapamadığım ‘fesatlık hakkımı’ da bu şekilde kullanmak isterim!  Bu vakıflarımız ‘ne yer, ne içer’, burada kalacağım kısa süre içerisinde didecek, öğrenecek, eğer gerekli de görürsem, siz Erzurum’da oturan hemşehrilerime ileteceğim. (Size de ne kadar gerekli olduğu da şüpheli ya!) Hadi neyse!
 
 
 
***
Siz bu satırları okurken muhtemelen ben Bostancı Gösteri Merkezi’ndeki Erzurumlular Şölenine ya gidiyor, ya da gitmiş, ‘söz’ün, ‘horata’nın tam ‘tumbunda’  olmuş olacağım!  Hele de bizim Murat Balkuş’ u ve kendisi de bir süredir İstanbul’a yerleşen Erzurum’dan gazeteci arkadaşım Cahit Hınıslıoğlu’nu da yanıma alıyorum  ki, dedikodunun ‘bini bir para’ olacak! Belki de ” kazana odun atıcılarım” Murat’la Cahit deşecek, ben Akbabalık edeceğim, mala çuvallanacağım! Vallahi yandılar! İstanbul’daki Erzurum Vakıflarının çekeceği var bugün bizden!
 
 
***
Hangi vakıf hangi vakıfla konuşmuyor? Hangi vakıf ne yapmış, hangi vakıf ne yapmıyor? Kim kime niye karşı? Bütün bunlar, gün yüzüne çıkacak ve biz vakıflarımızın durumlarının  fotusunu çekeceğiz, banyosunu yaptıktan sonra kurulatıp, duvara asacağız! Hele bir her bölgeden bir kaç tane ahbabımızı bulalım, durum ne merkezde ‘az-çok’ belli olur! Ne başınızı daha ağırtayım! Anlayacağınız, ben buraya biraz da vakıfları karıştırmaya gelmişim! İbrahim Erkal veya bizim Vahit Alkır’ın sahnede çığırdıkları saatlerde biz fis-kos’da tavan yapmış, (size vereceğimiz bilgiler sayesinde) asıl büyük alkışı biz almış, siz kocaman ‘efferim!’ demiş olacaksınız! (Not: Belki böyle yaparak vakıflarımıza bakarsınız bir iyiliğimiz dokunur! Kim bile?)
 
 
***
Aslında bu vakıf işini ‘dındıklama’mın bir sebebi de şu. Galiba biraz da Ahmet Ağırman fitili ateşledi, o tahrik etti! ”Biraz da bu Ahmet!” (bknz.arşiv) başlığıyla yazdığım o yazıdan sonra genelde İstanbul’daki Erzurumlular ayaklandı! Hepsi de söz birliği etmişcesine Ağırman’ın Büyükşehir adaylığı için ‘Erzurum’a yakışır’ dediler! İstanbul’da yaşayan birinin Erzurum’a Belediye Başkanı olması doğal da, acaba İstanbul’daki Erzurumlular bu işin neresinde diye bakmak istiyorum! Öyle ya!  Ahmet Ağırman da olsa onu nihayetinde seçecekler de Erzurum’daki Erzurumlular olacak. Bu durumda İstanbul’da ki Ahmet Ağırman’ı isteyen Erzurumlular, nasıl duruyorlar, durdukları yer nere, buna bakma amacım da var, dolaylı olarak. Eğer Ağırman’da da bir ‘nakısa’ hissedersem, ”Erzurum adaylığına İstanbul karışmasın!!” bile diyebilirim de, benden demesi!
 
 
***
İşte Bostancı Gösteri Merkezi’nde gelirse eğer Erzurum Büyükşehir Belediye Bakan adaylığı için ismi geçen İSTON’un Genel Müdürü Ahmet Ağırman ile de görüşeceğim, bir ‘ağzını’ arayacağım! Zaten ‘yüksek protokol’ de katılacak deniyor! Ahmet Küçükler de gelirse iyice ballı kaymak olur! Yeme de yanında yat artık! Körün istediği bir göz, Allah vermiş iki göz durumu, ki , buna kim atlamaz ki!  Küçükler’e de ‘ne oluyor, neler oluyor?’ türünden şeyler sorarsam hiç şaşırmayın! Ama ben bunları soarsam, o da hiç bir şey söylemezse de şaşırmayın. Başkanımın bazen günü gününe uymayabiliyor! Vallahi söz! Bunu biraz da sizin için yapacağım!
 
 
***
Bu arada ‘Seksenler Dizisi’nde Bekçi rolünü oynayan biri var. Dizideki adı Bekir! Googol’a baktım, öyle sokaktan bulup çıkarttıkları biri değil. Bir sürü dizide oynamış ve en önemlisi de eğitimli. Asıl adı Hacı Ali Konuk! Proğrama, o da davet edilmiş! Kısmetse orada olursa onunla da tanışmak istiyorum! Tanışmak istiyorum, çünkü ‘Erzurumlu bile artık bu kadar güzel Erzurum diliyle konuşmuyor’! Bunu nasıl başardığını öğrenecek ve nasipse kendisini tebrik edeceğim!
 
 
****
Çok, çok!  Çok işimiz var bugün! Daha fazla tutmayın beni! Biraz dinleneyim, öyle yola çıkacağım!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum