Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Katı atık işi niye yattı?

13 Ekim 2014 - 15:03

Sevgili İlker Özkara ağabeyim beni bu sabahki Müceldili Konağı'ndaki kahvaltıya davet ederken, kahvaltıda, daha önce Erzurum'a katı atık projesi yapmayı planlayan ama sonrasında ortalıktan kaybolan o Alman şirketinin Atatürk Üniversitesi ile yapacağı bir iş birliğinden söz edileceğini söyledi.

Kahvaltının akabinde mikrofonu eline alan Almanya'da faaliyette bulunan Perfect Timing Şirketi'nin Horasanlı yönetim Kurulu Başkanı Dr.Şakir Yavuz, Atatürk Üniversitesi ile işbirliği içine girdiklerini ve başta Almanca olmak üzere, İngilizce ve Türkçe eğitiminin verileceği bazı fakültelerin açılacağını belirtti. Bin dönümlük bir arsayı bedelsiz olarak Essen'de Üniversite'ye tahsis ettiklerinin altını çizen Dr.Yavuz, özellikle A.Ü Rektörü Prof.Dr. Hikmet Koçak'ın Üniversitelerine bağlı bazı bölümlerin açılması için defalarca davetlerini kırayıp Almanya'ya geldiklerini belirtti.

***

Burs, kampüs,akademisyen, yurt ve benzeri bir çok konuda düşüncelerini açıklayan Dr.Yavuz, bizim katı atık ile ilgili sorularımızla sıkça muhatap olmak zorunda kaldı. Belki de Üniversite işini çok konuşmalıydık diye düşündü, biz ise sıklıkla sözü hep iptal edilen bu katı atık projesine getirdik. Öyle ya. Erzurum'da hem elektrik üretimi yaparak hem katı atıkları değerlendirerek milli ekonomimize katkı sağlayacak hem de en az bin kişiye istihdam sağlayacak bir projeydi oysa o proje. Aynı zamanda Dünya Kick-boks Federasyonu Başkanı olduğunu da söylediğinde iyice şaşırdığımız Dr.Yavuz, bu konuda ''Bize kanun ve kuralların bu projeye uygun olmadığı söylendiği için o projeden vazgeçildiği belirtildi, biz de o defteri o yüzden kapamak zorunda kaldık'' dedi. Biz Dr.Yavuz'a ve şirketin basın sözcülüğünü yapan İlker Özkara'ya, 'Yeni başkan geldi. Bir de bu katı atık işini onunla konuşsanız' dedik ama, anladığımız kadarıyla Alman şirket o işi tamamen bırakmış. Ve de tamamen bu Üniversite ile konsensüse konsantre olmuş!

***

Şimdiii! Bir kere anlıyoruz ki bu katı atık projesine onay vermeyen, bir yerde engel çıkaran isim, eski başkan Ahmet Küçükler'miş! Erzurum kamuoyunu o günler bayağı bir meşgul eden o projeye ne olmuş da karşı çıkmış, niye önce 'olur' sonra 'olmaz' demiş, bir yerde öğrenmek hakkımız. Sanırım New-City gibi bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da suskun başkan Küçükler'in bir şeyi daha izah etme gibi bir mecburiyeti hasıl oldu. Kahvaltıda edindiğimiz havaya bakılırsa 'büyük bir balık' kaçmış! Ve de çoğu arkadaş gibi hep aynı şeyi düşündük ve yüksek sesle dile getirdik! Çok yazık olmuş, çok!

--

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum