Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Korkut'un aday olmasına en çok MHP'liler sevinmiş!

15 Şubat 2014 - 21:14

MHP'de Yakutiye İlçe Başkanı Cihan Aksakal ile konuşuyorum.
Nasıl gidiyor seçim çalışmaları diye.
''Süper'' tanımlamasını yapıyor.
Bir defa ayakları yere basıyor.
Temkinli ama özgüveni müthiş.
''Bu iş bitti, bitecek. Az kaldı'' diyor.
***
Ne yaptınız şu ana kadar, nerelere gittiniz diyorum.
Rakamlar veriyor.
80 kahvahane konuşması, 34 köy ziyareti yaptıklarını söylüyor.
Bunun yanında resmi kurum ziyaretleri ve esnaf gezilerini de yaptıklarını açıklıyor.
5 irtibat bürosu açtıklarını, 3 sesli araç ile gündüz şehir merkezini dolaştıklarını belirtiyor.
***
Özellikle köylerde nasıl karşılandıklarını soruyorum bu defa.
''Çok iyi, hem de çok'' diyor.
''Eskiden gidip sadece bizim konuştuğumuz, onların dinlediği köylerde şimdi biz susuyoruz, köylü seçmenler konuşuyor, biz dinliyoruz. Eskiye göre durum çok farklı, çok'' ifadesini kullanıyor.
Daha başka diyorum.
''Dahası, gittiğimiz köylerde bizi illa yemeğe alıyorlar. Yemek yemeden bizi bırakmıyorlar. Yemeği bir evde, çayı da ısrarlar üzerine başka bir evde içmek durumunda kalıyoruz'' diye anlatıyor.
***
Gittikleri yerlerde genelde vatandaştan ''Çok kibirliler, çok. Burunları çok havada. Bunların iyi bir ders almaları lazım'' şeklinde sözler duyduklarını da ifade eden MHP Yakutiye İlçe Başkanı Cihan Aksakal, sadece yerel anlamda değil, genel anlamda da mevcut iktidar mensuplarından bir bıkkınlık ve yılgınlık müşahade ettiklerini kaydediyor. Görüştükleri her vatandaşın mutlaka iktidardan ve mevcut belediye yönetimlerinden dert yandığını da kaydeden Aksakal, ''Mesela Dağ ve Kavak Mahallelerinde görüştüğümüz vatandaşlar, MHP'li Uykusuz döneminde atılan asfalttan sözediyorlar. Ondan sonra asfalt dökülmediğinden yakınıyorlar'' diye konuşuyor.
***
AK Partisi'nin Büyükşehir adayı Mehmet Sekmen ile ilgili gittiğiniz yerlerde tepki var mı diye soruyorum bu defa.
''İnanılmaz'' diyor.
''Tepki de öyle böyle tepki değil. İnsanlar, bu dayatmanın mutlaka karşılığının verilmesini istiyor. Herkes de Sekmen'e ithal gözü ile bakıyor. Meclis üyelerini de dışarıdan getiriyor olmaları, vatandaşın iyice moralini bozmuş'' şeklinde konuşuyor.
***
Belediye meclis üye belirlemelerinin nasıl olacağını soruyorum bu defa sevgili başkana.
''Biz, kesinlikle kazanacak liste yapacağız. İnanılmaz bir talep var. Şu ana kadar sadece bizim Yakutiye'de 80'e yakın müracaat oldu''diyen başkan, bir çok köy ve mahalle muhtarının da kendilerine geldiğini, meclis üyeliği için isimler verdiğine de işaret etti. İyi bir meclis üye listesi için kılı kırk yaptıklarını da söyleyen İlçe Başkanı, Ali Korkut'un yeniden aday gösterilmesinin de kendi işlerine geldiğini belirtti. Başarısız olduğunu iddİa ettiği Korkut'un aday gösterilmesine kendilerinin daha çok sevindiğini de anlatan Cihan Başkan, Yakutiye'yi kazanılmış bir seçim bölgesi olarak yavaş yavaş görmeye başladıklarını, diğer ilçelerde de durumun Yakutiye'den farksız olmadığını kaydediyor.
***
Görüşmemizin sonunda yeni bir bilgiyi bizimle paylaşıyor başkan.
30 Mart'ta yapılacak olan seçimde Yakutiye bölgesinde oy kullanacak seçmen sayısının 110 bin 290 olduğunu söylüyor.
Aksakal ayrıca, seçmenlerin toplam 383 sandıkta oy kullanacağını da sözlerine ekliyor.
--
NOT: Bugün bir ilçemizde AK Partisi'nden adaylığı için memuriyetten istifa ederek aday adayı olan bir ile konuştum. ''4 ay önce istifa etmiş, 50 milyar liraya yakın da masraf etmiştim. Daha 3 gün önce yeniden işime dönebildim. Nihayetinde aday göstermediler, aynı başkanı, hem de başarısız olan ve bunu ben aday adayı olurken yüzüme milletvekilleri de söylemesine rağmen aynı kişiyi yine aday ettiler. İşin en üzücü tarafı, aday adaylık sürecimde hiç bir milletvekili veya genel merkezde yetkili kurullardan bir yönetici, bir dakika bile beni dinlemedi'' serzenişinde bulundu. Aynı kişi, kendisi gibi çok sayıda devlet memurunun istifa ettiğini ama tek devlet memurunun dahi aday edilmediğinden de yakındı.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum