Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


MHP, ERZURUM'DA MİTİLİ ATTI!

14 Haziran 2013 - 21:37

Hiç bir miting bu kadar önemli olmadı, 22 Haziran'daki miting kadar..

Size bir şey söyleyeyim mi? 22 Haziran tarihinde İstasyon Meydanı'nda MHP'nin yapacağı Birlik Mitingi, Türk siyasi hayatında bir dönüm noktası olabilir! MHP'nin bu mitingde toplayacağı kalabalık ve Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin vereceği mesaj, Türkiye'nin geleceğini çok etkiler gibime geliyor! Bu kanıya niye vardım? Durun onu anlatayım..
***
Demirel'inden Ecevit'ine, Erbakan'ından Türkeş'ine, Cem Uzan'ından Tansu Çiller'ine, Devlet Bahçeli'sinden Tayyip Erdoğan'ına kadar çok miting gördüm! Öncesi ve sonrası ile ilgili çok miting haberi yaptım! Ama ilk defa bir mitingi bu kadar çok mühimser oldum! Bu mitingi, MHP'nin Erzurum İl teşkilatı için değil, Türkiye için çok önemli buluyorum. Bursa, İzmir ve Adana'dan sonra MHP'nin yapacağı Birlik temalı miting, ülkenin siyasi geleceği ile birebir etkili olabilir diye düşünüyorum. Bugün Xanadu Otel'de kahvaltılı basın toplantısında da konuşan MHP Genel Sekreteri İsmet Ataman da zaten konuşmasında '3 Temmuz kongresi ruhu'na atıfta bulunarak mitingin iktidar partisi için 'sonun başlangıcı olabilir' derken, adeta bu konuda benim düşüncemi teyit ediyordu! Öyle zannediyorum ki MHP'nin de hiç bir masraf gözetmeksizin bayağı bir asılacağı bu mitingden geriye kalanlar, Türkiye'de yeni bir dönemin habercisi olacak. O yüzden de hepsi yalan! İlle de bu miting!
***
Oktay Öztürk, Atilla Kaya, Haluk Ayhan, Semih Yalçın, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Murat Başesgioğlu ve Celal Adan gibi partinin 'ağır topları'nın 22 Haziran'daki miting için gününnden önce Erzurum'a gelmesi ve iki gün bu ilde çalışma yapması, MHP'nin Erzurum'u ne denli önemsediğini de anlatıyor. İnanıyorum ki, MHP'nin bu etkili isimleri, mitingin kalabalık ve coşkulu geçmesi için kafa patlatacak, bilgi ve birikimlerini teşkilat mensupları ile paylaşacak, Ankara'da da bulundukları süre içerisinde bu mitingle yatıp bu mitingle kalkacaklar. Yine gününden önce Bahçeli'nin resminin yeraldığı 'mitinge davet' pankart ve afişlerinin şehrin muhtelif yerlerine asılması, bu konunun ne denli önemsendiğini de ortaya koyan bir 'küçük ayrıntı' daha diye düşünüyorum. Özetle, rahatlıkla diyebilirim ki, MHP vargücüyle bu miting için Erzurum'da 'mitil'i attı!
***
Biraz da kahvaltı ile ilgili bir-iki değerlendirmede bulunayım istiyorum. İlçe teşkilat başkanları ve yöneticilerinin de iştirak ettiği kahvaltıda, Erzurum milletvekili olduğu için de MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, basın mensupları ve davetliler ile yakından ilgilendi, masaları tek tek dolaştı, iyi bir ev sahipliğinin gereğini yaptı. Bayan basın mensuplarının da iştirak ettiği kahvaltıda tek bayan partili İletişim Fakültesi hocalarından, adı zaman zaman adaylık için geçen Jale Alcan Özerzurumlu'ydu! Siyasetle yatan, siyasetle kalkan, bizim rahmetli Gültekin Özerzurumlu'nun bir önceki genel seçimde aynı partiden milletvekili adayı da olan kızı Jale hanım, sempatik tavırlarıyla ilk defa karşılaştığı basın mensuplarında da iyi bir 'iz' bıraktı sanıyorum! Tek konuşmacı olan Genel Sekreter İsmet Büyükataman'ın sağında Oktay Öztürk, solunda da İl Başkanı Zekai Kaya oturdu. Önceki kahvaltıların aksine, selp servis yerine, yiyecek ve içecekler masaya getirildi! Soru-cevap bölümü de bir hayli renkliydi! Her konuda soru soruldu, bu sorular Büyükataman tarafından cevaplandı.
***
Öztürk Akkök, Mehmet Şener, Recep Kapucu, Esat Bindesan, F.Feridun Özsoy ve Nursima Özonur, gündemle ilgili, her biri de 'çok önemli' sorular sordular. Ben de 'MHP'nin Büyükşehir adayının bu mitingde açıklanıp, açıklanmayacağını' sorarken, buna ilaveten de, adayın nasıl belirleneceği konusundaki merakımı dillendirdim! Genel Sekreter, mitingde 'MHP'nin Büyükşehir adayının açıklanmayacağını' net bir dille dile getirirken, '' Herkesin 'işte benim adayım' diyeceği bir isim bulacağız. Özellikle çok aday olursa teşkilattan bir isim etrafında birleşmesini isteyeceğiz. Tek aday bize sunulmazsa, biz de genel merkez olarak, anket de yapmak suretiyle bir ismi Büyükşehir adayı diye ilan edeceğiz'' açıklamasını yaptı! Beni kahvaltıya Sayıl Narmanlıoğlu getirdi, Mehmet Şener götürdü. Gelirken de giderken de ben şahsen hep aynı şeyi düşündüm. Beni dağa getiren-götüren önemli değil! Erzurum'da Büyükşehir'i kim götürecek?

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum