Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


”Ne olduysa bene oldi!”

22 Eylül 2013 - 00:15

anıdığım içi neyse dışı bir olan, samimi, mert ve dobra dobra adamlardan birisidir Süha Dengizek. Mahmut Uykusuz’un Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Başkan vekilliği de yapan Dengizek, MHP’li olmasına rağmen her partiden eşi dostu da çok olan adamdır. Hatta dibidir. Her giden için elbette öyle kötü olmamıştım. Ama bir gün o da İstanbul deyip Erzurum’u terkettiğinde içim sızlamıştı. Gerçekten üzülmüştüm. Giderek yanlızlaştığımızı hissetmiştim.

 

 

***

Yerleştiği İstanbul Maltepe’de kısa sürede kendini gösterdi ve Maltepe Vakfı’na başkan oldu. Sadece Vakıf  Başkanı değil, bir yerde Maltepe’deki Erzurumluların Belediye Başkanıydı artık o. İstanbul’da bulunduğum zaman iki defa görüşme imkanı bulabildiğim Süha Başkan, gördüm ki orada da hep gürül gürül akan gönül pınarlarından tanıdık, tanımadık herkese kana kana içiriyordu. Laf aramızda yaptıklarıyla koskoca Kadıköy Vakfı’nı bile gölgede bırakmıştı. Zerre değişmemiş olduğunu müşahade ediyordum. Bir kere daha onunla gurur duymuştum. Zaten ona da o yakışırdı. Çünkü o dadaştı. Çünkü o Erzurum’du!

 

 

 

***

Erzurum Belediyespor’un Maltepespor ile oynadığı maçta da tüm gönlünü Erzurum’dan gelen kafileye adamıştı. Sadece seyirci temin etmekle kalmadı, oyuncuların ‘yeme-içme-yatma işi’ni de üstlendi. Belediyenin 2-1 mağlubiyeti ile biten maçtan sonra telefonla Süha başkanı aradım. Ne de olsa lafı evirip çevirmeyerek, dosdoğru konuşan biri olacaktı karşımda. Evet.. Yine karşımda içi dışı bir, dobra dobra, samimi bir adam vardı. ”Onca yedirdim, içirdim, yatırdım ama bir ano Maltepe’yi yenemediler. Ne olduysa bene oldi” diyordu. Mertliğini biliyorum elbet, samimiyetinden zerre şüphem yok. Bin defa da o takım gelse yine yedirir, içirirdi ama yenilgi belli ki moralini çok bozmuştu..

 

 

 

***

”Takımı nasıl buldun?” diye sordum. Beğenmediğini söyledi. 11 ve 25 numaralı oyuncuların dışında kimseyi beğenmediğini belirten Süha Başkan, takımla ilgili olumsuz düşüncesini maçtan sonra vakıfa davet ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Kulüp Başkanı Saim Özakalın ve yöneticilere de ifade ettiğini kaydetti. Bu haliyle bu takımın ligi şampiyon birtireceğini sanmadıklarını ve kendisiyle birlikte diğer vakıf yöneticileri ve 500′ün üzerindeki Erzurumlu seyircilerin de umutsuzluğa kapıldığını söyleyen Dengizek, ne varki Başkan Özakalın ile yöneticilerin ümitvar olduğuna dikkat çekti..

 

 

 

NOT: Belediyenin Maltepe ile oynayacağı maçı izleyip izlemeyeceğini öğrenmek için sabah bizim Erzurumspor’un efsane oyuncularından Ali Rıza’yı aradım. Sancaktepe takımında yardımcı antrenör olduğunu öğrendiğim Ali Rıza Salcı, Ünye maçı için şu an Fatsa’da bulunduğunu söyledi. Sancaktepe de Belediyespor’un grubunda olduğum için sevgili Ali Rıza’ya, ligi nasıl gördüğünü sordum. ”Bu bizim grupta her takım her takımı yener. Bu grupta şampiyonluk hem çok zor hem de çok kolay” dedi.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum