Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Neticeyi bırak, Hatice'ye bak!

05 Eylül 2013 - 16:01

Değişik platformlarda Erzurum ile ilgili genel bir değerlendirme yapıldığında 'mutsuz', 'yorgun' ya da 'moralsiz şehir' ifadesi sıkça kullanılır. Bir şey de söylenir. Heyecanını kaybeden şehir! İşte bu, tam da anlatacağıma uyan, kitabın ortasından söylenegelen bir söz.
***
Bir yerde ekonomik rahatlık var. İş ve para var. Ama Atatürk Üniversitesi'ne binlerce öğrenci kayıt için geliyor, esnafta heyecanın zerresi yok. ETÜ'ye kayıt için gelenler var, Rektör Muammer Yaylalı'nın 'yalandan gülmesi' dışında bir şey yok. Büyükşehir Belediyespor Yavuz İncedal gibi şampiyon bir hoca almış, ilk maçını da yenmiş, millet, ı-ıhh! Büyükşehir adayları yarın-öbür gün ilan edilecek, nasıl olsa 'yine tepeden inme isimler gelecek'' diye vatandaşa bu, çok da, 'tın'! Havuzbaşında 140 araçlık katlı oto park yapılıyor diye sevinen bir Allahın kulu gördünüz mü hiç? Ya da Palandöken Belediyesi bugün-yarın modern bir spor kompleksini hizmete sokacak, bir yerde haber filan oldu mu sizce hiç? Fatih Çintimar'ın Atletizm Federasyon Başkanı olması 'an' meselesi, bir-iki kişi dışında bilen de yok ilgilenen de. Şehir merkesinde bir AVM daha kapılarını siz değerli Erzurumlu hemşehrilerimizin istifadesine açıyor, bunu bir 'kazanım' gören kaç kişi? Okullar bugün-yarın açılacak, Milli Eğitim'in tam teşekküllü hazır olduğuna kaçınız inanıyorsunuz? Turizm Müdürü Fikret Demir, geçen yıllara göre gelen turist sayısının arttığını söylüyor, biz bir defa kendisinden razı değiliz! Erzurum Belediyesi Tarihi'nin yanısıra Erzurum Kışlaları, Kalesi ve Tabyaları gibi önemli kitaplara imza atan Doç.Dr.Murat Küçükuğurlu'nun hazırlık içinde olduğu yeni kitabı Erzurum Özel İdaresi Tarihi kitabının çıkmasını merak eden saysanız kaç kişi çıkar acaba? Yakutiye Belediyesi tüm bağlı köy yollarını asfaltlamış, Aziziye Belediyesi tüm paraları da ödeyip kentsel dönüşümü tamamlamış, Karadayı 2 bin konutluk yeni inşaata başlıyormuş, kime ne? MNG dünyanın en kapsamlı ve modern rezidans ve alışveriş merkezini burada açacak ve satacak olsa ne olur, açmasa ne olur?
***
Hadi geçtim bunları. Sağlık Bakanımız vardı mesela. Türkiye'nin en uzun süreli Sağlık Bakanlarından olmuştu. Tarihe geçmişti. Geçen yılın son aylarında kabine dışı kalmıştı, o gün bugündür Erzurum mecliste çıplak! Farkındasınız değil mi? Neredeyse bir yıla yaklaşacak, henüz daha bir bakanımız yok! Ekim'de filan kabinede revizyon yapılacağı söyleniyor. Siz hiç bir vatandaşta ya da bir sivil toplum örgütünde 'Bir Bakanlık istiyoruz' diyen birine rastladınız mı? Ya da illa şu vekilimiz Bakan olsun diye bir ittifaka şahit oldunuz mu?
***
Anlayacağınız topa basıp top çevireceğiz. Bizim Netice ile değil, Hatice ile işimiz var, skor tabelası kuru kalabalık!
---
NOT: Nüfusları 41 ilin nüfusuna ulaşan Suriyelilerden bir dilenci, dün sabah oturduğumuz kahvehanede Sayıl Narmanlıoğlu'nun verdiği parayı yüzüne fırlattı. Bosna Caddesi'nde bizzat şahit olduğum bu olayın akabinde yanda oturan bir vatandaş, 'Daha bu iyi günleriniz' dedi. Ne bileyim, sizin de bundan haberiniz olsun istedim.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum