Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Niyeyse bana Erzurum’un adayı ‘belli gibi’ geliyor!

27 Eylül 2013 - 16:03

Affınıza sığınıyorum. Başlığa bakıp ”madem adayın belli olduğunu sanıyorsun, bari bir de ismini söyle” diye söylendiğinizi, söylenirken de ”Hadi ordan be!” dediğinizi de duyar gibiyim! Olsun, ne düşünürseniz düşünün, canınız sağolsun. Ama Allah’ın bildiğini kuldan niye saklıyayım. Ben bu sıralar Büyükşehir adayının belli gibi olduğunu sanıyorum. Ya da belli değilse de ‘eli kulağındadır’ diye düşünüyorum. Ama isim sormayın, vallahi de bir fikrim yok, billahi de. Önce bir peşinen bunu söyleyeyim de, sonra niye iktidar partisinin adayı bana belli diye geliyor, onu anlatmaya çalışayım..

 ***

Yazı yazma işine başladığım günlerde kendi kendime söz verdim. Neredeyse yakında bir yıla yaklaşacak, hep içimden geçenleri, eğip bükmeden yazmak istedim, Allah sizi inandırsın hep de öyle yaptım. Zaman zaman bir şehri karşıma alacağımı bilsem dahi samimi düşüncelerimi kaleme almaya çalıştım ve doğrusu bu konuda hiç de bir rahatsızlık duymadım. Nihayetinde yazdıklarım benim kişisel görüşlerimdi ve ne getirir-götürür hesabına kalkışmadım. Eskiz yapmam genelde. Çoğu kez de zaten klavyenin başına oturduğumda ne yazmışsam bir iki tashih hatası hariç, hiç değiştirmeden öyle servis ettim. Bu yazı da işte o cinsten bir yazı. Ne derece kabul görür, ne derece görmez, bu çok da umrumda değil. O yüzden de Erzurum Büyükşehir adayının belli gibi olduğu düşüncem sadece benim şahsi kanaatim.

 

 ***

Daha seçime var.. Henüz aday adayları netleşmiş değil.. Bildiğimiz isimlerin dışında gün geçmiyor ki yeni bir aday ismi duymayalım.. (Daha dün gece sevgili Ufuk Demir’in Daşhanesi’nde bile yeni bir Büyükşehir adayından sözedildi. Hem de ciddi ciddi..) Bunun yanında bir çok anket yapıldı. Çoğu da bizzat parti kanalıyla. Belki seçime kadar bir sürü anket daha yapılacak. Bütün bunlara rağmen ben sanki Genel Başkanın kafasında bir ismin olduğunu sanıyorum. Hem de Menderes Türel’in tanımladığı ‘en iyi’ değil ama ‘en uygun’ bir aday. Bunu biraz da Erzurum’u önemsediğinden düşünüyorum. Bir şekilde Başbakan, Erzurum için bir ismi kafasına şimdiden koymuştur. Henüz koymamışsa da o ismin belirlenmesi ‘eli kulağındadır’ diye düşünüyorum. Gerisi teferruattır. Bu isim Ahmet Küçükler de olur, Murat Kılıç veya Recep Akdağ da. Hatta Muzaffer Gülyurt da, bir başkası da. Belki de hiç adını anmadığımız biri. Ama dedim ya, isim kim, sormayın, inanın hiç bir fikrim yok. Siz nasılsanız ben de öyle.

 

***

Diğer taraftan, bir düşüncemi daha belirteyim, içimde kalmasın. Şimdi bu aday adaylığı işleri, partiler için olmazsa olmaz bir şey. Ne de olsa partilere ekonomik girdi sağlıyor. ‘Ne kadar çok aday adayı, o kadar çok para’ demek. Kuşkusuz Ak Partisi de bu aday adaylığı müessesesini çalıştıracaktır. Her ne kadar önceden belirlenmiş isimler olsa dahi böyle bir yola girilir ki para gelsin, o para seçim işlerinde kullanılsın, el güçlensin.

 

***

Bu durumda çok da aday adaylığına sıcak bakmasa dahi Büyükşehir adaylığını kovalayan isimlerden İl Başkanı Murat Kılıç ile eski mebus Muzaffer Gülyurt da mecbur kalabilir. Ancak… Gerçekten özellikle Murat Kılıç’ın aday adaylık için görevinden istifası benim açımdan çok önem kazanacak. Zira ben, Murat Kılıç’ın görevinden istifa ettiği gün Büyükşehir adayı olacağına inananlardanım. Bundan daha önce bir yazımda bahsettim. Sözümdeyim gene. Kılıç aday adayı da olsa bu aday adaylığının ‘formalite’ olacağını düşünür, onu ben aday diye sanarım.

 

NOT: Kısmetse bugün Beylikdüzü eski Belediye Başkanı Vehbi Orakçı ile, düzenleyeceği basın toplantısında beraber olacağız. Yaptırdığı anketlerde yüzde 50′nin üzerinde çıkan ve o sebeple yeniden Beylikdüzü’nde adaylığı düşünen, köyünde yaptırdığı okulun açılışı için gelen hemşehrimiz Orakçı’ya hem teşekkür edecek hem de başarı dileğinde bulunacağım. Ayrıca, MHP’den Yakutiye Belediye Başkanlığına adaylığını koyan İlçe Başkanı Cihan Aksakal’a da başarılar diliyor, yolun açık olsun diyorum..

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum