Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


O da Kartal'da pişti, bize düştü!

12 Şubat 2014 - 17:25

AK Partisi'nde nihayet beklenen Belediye Meclis üyelerinin listesi de kamuoyuna açıklanırken, dikkatimi çeken çok, ama çok şey oldu.
Mesela, üzerinde daha uzun süre konuşulacak çok şeylerin olduğu Meclis üyeleri listesinde benim ilk dikkatimi çeken isim, Yakutiye'de birinci sırada gösterilen isim oldu. Hüseyin Karakaya! Sanıyorum bu işler ile ilgili çoğu kişi, Hüseyin Karakaya ismini gördüğünde 'Kim bu adam?' diye sormaktan kendini alamadı! Tıpkı ben gibi. Bulduğum ipuçlarından yola çıkarak ulaştığım bilgi, açık söyleyeyim çok şaşırttı. Ne yalan söyleyeyim, Kartal'da AK Partisi'nden aday adayı olan ancak kazanamayan, 2009'da da Saadet'ten Belediye Başkan aday adayı olan ancak 13 bin oy alabilen Karakaya'nın Erzurum'da hem de Yakutiye'nin meclis listesinin tepesine oturtulacağını sanmıyordum.
***
Evet. Kartallı Mehmet Sekmen'den sonra Kartallı Erzurum doğumlu bir partili daha Erzurum'dan aday gösteriliyordu. Mimar olduğunu öğrendiğim ve 30 yıldır Kartal'da yaşayan 1961 Horasan doğumlu Karakaya'nın, Kartal'da havalanıp Sekmen'in kontenjanından Erzurum'a konmaya hazırlandığı bilgisine ulaştım. İngilizce, Arapça, Rusça, Özbekçe ve Kazakça bildiğini söyleyen Karakaya'nın, listelerin kesinleşmesinden sonra ancak Erzurum'a gelip seçim propoğanda çalışmalarına başlayacağı öğrenildi. İddiaya göre de, seçilmeleri halinde Karakaya, kendisi gibi Milli görüş kökenli Sekmen'in vekili olacak!
***
Basına yansıyan listeyi incelediğimde Yakutiye'ye liste bir aday gösterilen Hüseyin Karakaya ile aynı ismi taşıyan 4 ayrı Hüseyin ismi de var. En ilginç isim ise Murat Kılıç'ın yardımcısı Hüseyin Koçan. O da Hüseyin Karakaya'nın ardında ikinci sırada Yakutiye adayı olarak göze çarpıyor. Bana ilginç gelen isimlerden ikisi Ömer Düzgün ile Settar Demir olurken, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ'a yakınlıkları ile bilinen bu iki isime rağmen Cafer Burucu'nun listelerde yeralmaması dikkatimi fazlasıyla çekti. Tayyip Güngör gibi Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'e yakın hiç bir meclis üyesinin yeralmadığı listelerde İl yönetiminden çok sayıda kişinin isimlerinin yazılı olması da, benim için dikkate değerdi! Hüseyin Koçan'ın yanısıra mevcut yönetimden Abubekir Aydemir, Mevlüt Doğan, Arzu Sırmacı, Abdullah Keleşoğlu ve Halil Limon gibi isimler de meclis üyesi listesinde yeraldılar.
***
Listelerde emekli Vakıfbank Müdürü Mustafa Şengün ile Kayak Kulübü eski Başkanı Fatih Tüzemen, Hacıbaba'nın ortaklarından Mikail Emeç, Türk-İş eski Bölge Temsilcisi Orhan Gözgeç, MÜSİAD Başkanı Hüseyin Bekmezci, ERGİAD eski Başkanlarından Fevzi Polat'ın da listelerde bulunması da, bayağı ilgimi çekti, en azından benim için 'sürpriz' oldu. Zafer Bülent Engin, Doğan Alp, Eyüp Tavlaşoğlu, Ferhat Mergan, Sinan Seçer, Şengül Tan, Atıf Genç gibi mevcut meclis İl Genel ve Belediye meclis üyelerine yeniden yer verilirken, Yakutiye'de İlker Özkara ve Aziziye'de de Cafer Pala'nın özellikle son sıralarda aday gösterilmeleri bana 'enterasan' geldi. Asıl ilginci de, mevcut meclis üyelerinin yüzde 90'ının yeniden aday gösterilmemesi!
***
Meclis üyeliklerine talipli olan eski tüfekler Hüseyin Tanfer, Hüseyin Bozhalil, Rıfat Bezginoğlu ve bir çok eski siyasiye yer verilmeyen listelerde İl Genel Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil'in de olmaması şaşırttı beni. Sanıyorum daha önce de Tekman'dan Meclis üyesi seçilen Taşkesenli, yine Tekman'dan aday gösterilecek. Listelerde dikkatimden kaçmayan bir şey de 3 Kocaman soyisimli aday oldu! Gençlik Kolları Başkanı Yavuz Kocaman ile aynı soyadını taşıyan üç isim, bende Gençlik Kolları'nın da listelerde etkili olduğu izlenimini uyandırdı.
***
Çok olmasa da yeteri kadar bayana da yer verilen listelere elbette ki farklı tepkiler var. En azından benim bugün görüştüğüm bazı partililer listeleri çok beğenmezken, mevcut sunulan listenin Genel Merkeze sunulacağı ve büyük bir ihtimalle de aynen onaylanarak İlçe Seçim Kurulu'na bildirileceği belirtiliyor.
---
 
NOT: Erzurum eski Büyükşehir Belediye Başkanlarından Prof.Dr. Ersan Gemalmaz, reisliğe veda ettikten sonra boş durmamış, kitap yazmış. 'Düşünceler Galeriası' adlı 3 ciltlik bir kitaba imza atan Prof.Dr. Gemalmaz, bu kitaplarını sağolsun, imzalayıp, ERVAK Başkanı Erdal Güzel aracılığıyla bana da göndermiş. Düşünceler aleminde bizi uzun bir yolculuğa çıkartan Prof.Dr. Gemalmaz hocamıza, bu değerli eserinden ötürü teşekkür ediyor, daha da yazması dileğiyle kendisine hayırlı, sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum