Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Ölü şehre 2 kala!..

06 Ağustos 2013 - 21:28

ölü-a

Oldukça ‘renkli’ ve de bir hayli ‘zevkli’ geçen mübarek bir Ramazan’da daha sona geliyoruz! Bütün planlar artık bayram ve bayram ertesine ait. Kent Meydanında artık gelenekselleşen ve bu yıl üçücüsü yapılan Ramazan eğlence proğramlarında da finaller yapılmaya başlandı. Ekibiyle beraber tüm enerjisini bu etkinlikler için kullanan Ali Korkut’un önderliğindeki Yakutiye Belediyesi, son mermilerini de sıkmaya başladı! Dün usta sanatçı Ahmet Özhan sahnedeydi. Bugün de hemşehrimiz TRT sanatçısı Nurullah Akçayır sahne alacak. Tasavvuf Musikisinden örnekler verdi Ahmet Özhan. Bir hayli kilo aldığı gözlerden kaçmadı. Sesi yaşı ilerledikçe bayağı bir kalınlanmış. Yine de birbirinden güzel eserleri ile yine de kulaklarımızın pasını sildi! Bir çokları gibi ilk defa Ahmet Özhan’ı sahnede ben de canlı izledim. İlerleyen yaşına rağmen performansına hayran kaldım. Özellikle Alvarlı Efe Hazretlerinin eseriyle sahnesini noktalaması, bizim için güzel bir jestti!

  

***

Daha önce de dedim ya. Gerçekten evde iftarın tadı başka oluyor. Ama bazen de ister istemez dışarıda yapıyorsunuz. Dün İzci Temsilcisi dostum, değerli arkadaşım Özcan Işık’ın davetine gidememezlik edemezdim. Uzun zaman sonra izci kardeşlerimle ve de Zekeriye, Naci, Halis ve Nevzat, Nimet, Oktay ile Özkan ağabeylerimle birlikte oldum. Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü’ndeki Kayakevi tesislerinde güzel bir iftar akşamı yaşadım. Yıllardır adını duyduğum ama görmediğim siyahi ünlü atlet Elvan ile aynı salonda iftar açtım. Kız aynı biz gibi! Kibirin ki’si yok! Sadece Elvan mı, bir çok ülkeden kamp için gelen atletlerle de beraber olduk. Birleşmiş Milletler gibiydi Kayakevi! Her renkten her dilden her yaştan sporcular ile biraradaydık.

 

***

Öteden beridir 2011 oyunları için yapılan spor tesislerinin boş olduğu söyenir dururdu. Gerçekten de boş mu, dolu mu, merak eder dururdum! Hazır iftarımızı açmış, dışarıda ‘sigaramızı da tellendirip’ kendimize de gelmişken ve de Spor İl Müdür Fatih Çintımar’ı oracıkta hazır bulmuşken, müdürden o tesisleri gezdirmesini talep ettim. Çintımar ile öteden beri bir tanışıklığım vardır. Taa daha o ortaokul talebesiyken haberini yapardım. Kıracak değil ya! Erinmedi, beni aracıyla aldı, gezdirdi. Biraz da bu talebimden memnun kaldığını gözlemledim. Körün istediği bir gözdü, Allah vermişti iki göz misali! Gerçekten şaşırdım. İftar sonrası yüzlerce minik ve genç kayak sporlarına meraklı, akın etmişti tesislere.. ”Tüm Ramazan boyunca bu tesisler hep böyle cıvı cıvıldı” dedi Müdür. Sonra, ilk geldiğinde bu spor tesisleri boş yatıyor diye yeni Vali’ye ‘kendini gammazlayanlara’ sitemdir etti!

   

***

Ramazan akşamları boş geçmiyor dedim ya Erzurum’da. Gerçekten dün de dolu doluydu. Her taraf yine insan kaynıyordu! Gecenin finalini de Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ile yaptım. İl Başkanı Murat Kılıç’ın sahibi olduğu ARZEN’de oturduk. Saatler gece 02.00′yi gösterirken biz yine oradaydık ve konuşuyorduk. Görüşmemizin ilerlemesi, biraz da uzun süredir biraraya gelememişliğimizdi zaar! Genelde konuştuğumuz konular Aziziye’ye yönelikti. Belediye çalışmaları, filan.. 4 yılı aşkın süre içerisinde yaptığı çalışmaları anlatırken, ileriye dönük mesajlar da verdi ve bundan elbette ki bir dönem daha görevde kalma isteğine yordum! Elbette ki onu istemek hakkı. Hele ki açık konuşmak gerekirse bir önceki Belediye Başkanından çok daha başarılı olmuş olması, onu elbette ki adaylığa itiyor! Ne diyelim, hayırlı olsun!

  

***

Bugün için özellikle Büyükşehir mevzusu yapmadım. O yüzden de benim Büyükşehir adaylıkları ile ilgili yazdıklarım karşısında ‘face’de, ‘mace’de ‘hoppulayanlar’ bugün öksüz kalacak! Gene ne yapar yapar bu yazıya da sallayacak bir şey bulurlar elbet! Olsun, okadar da hakları var. Ben aslında en çok da cıvıl cıvıl bir şehirden bahsederken, bayram ertesi nasıl bir şehir ile karşılaşacağım merakı da içerisindeyim. Öyle zannediyorum ki yine ‘ölü bir şehir’ ile karşı karşıya kalacağız! Sizi bilmiyorum ama, karanlığa gömülmüş, saat 21.00 itibariyle üzerine ‘ölü toprağı serilmiş’ bir şehire ben şimdiden kendimi hazırlıyorum. Ve şimdiden bayram ertesi için başlığımı atıyorum: Esselaaa!

  

***

NOT: Belki basit görürsünüz ama sanıyorum hiç bir ilde yok bu sorun! Bayramlar güzeldir ama fırıncılar her seferinde benim bayramımı zehir etmişlerdir! Dört günlük bayram ise ancak dördüncü günü öğleden sonra fırınlarını açan fırıncılar, adı Büyükşehir olan bu şehire güzel ‘oturmuyor’ diye düşünüyorum! İnsanları çuvallarla bayram öncesi ekmek almaya zorlayan ve dört gün boyunca bayat ekmeğe milleti talim ettiren fırıncıların da, en azından bu bayramda Büyükşehir’de yaşadıklarının ‘farkına varmalarını’ diliyorum!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum