Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Onlar bu sıralar ne İsa’ya ne Musa’ya yaranır!

31 Ağustos 2013 - 00:29

Bugünlerde kimin yerinde olmak istemezsin diye sorsanız herhalde ilçe belediye başkanlarının derim! Mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ile İl Başkanının adaylık düşüncesi, bize belki lay lay lom gelebilir ama hele bir de gelin ilçe başkanlarına sorun. Onlar iki arada bir deredeler adeta!  

***

O da benim gibi emekli bir basın emekçisi arkadaşımla öğlen yemeği yedikten sonra çayları orada içelim diye dün bir ortak dostumuzun işyerine gittik. Burada ilçe belediye başkanlarından biriyle karşılaştık. İlçe derken merkez ilçedeki başkanlardan biri değil. Hal, hatırdan sonra bu ilçe belediye başkanına, ”Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi özellikler aranmalı?” diye sordum! Zaten problem de bu noktada belirdi! Ve bu soru ile sadece o değil diğer ilçe belediye başkanlarının içinde bulunduğu zor durumu farkettim. Çünki bir yerde onlar için bu soru, ‘aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık’ misali gibiydi! Mevcut Belediye Başkanından yana tavır koysa il başkanını karşısına alacak, il başkanının yanında görünür olsa yarın Büyükşehir Başkanı yeniden aday ilan edilirse kendi durumu kritikleşecek!

 ***

Açıkçası öylesine bir durum var ki ilçe belediye başkanları için çok ama çok zor bir durum! Ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranacak bir durum! Anladınız mı şimdi niye ilçe belediye başkanlarının yerinde olmak istemediğimi!

  ***

NOT: Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı KUTLU OLSUN

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum