Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Prof. Dr. Çomaklı da illa 'bi şe' olacak!

06 Mart 2013 - 23:53

Bayburt Üniversitesi’ne rektör olmak isteyen ve ismi 2 kişi ile birlikte Köşk’e sunulan Prof.Dr.Ömer Çomaklı’nın ismi her gündeme geldiğinde nedense Prof.Dr.Muammer Yaylalı aklıma gelir! Şimdi diyeceksiniz ne alaka? Durun anlatayım..
 
Şu anda Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Muammer Yaylalı, taa MHP’li Mahmut Uykusuz’un Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği o seçimde RP’den Başkan adayı olarak ismi geçerdi. O isim olmadı, onun yerine o dönem il başkanı da olan Mustafa Bilgen aday olmuş ama kaybetmişti.
 
 
Adını ilk defa kamuoyunun Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olarak duyuran Prof.Dr.Yaylalı’nın ismi daha sonra Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü seçiminde Rektör adayı olarak lanse edildi. Gerek Prof.Dr.Yaşar Sütbeyaz’ın gerekse şimdiki rektör Prof.Dr.Hikmet Koçak’ın seçildiği seçimde de adaylığı vardı ve ismi hep konuşuluyordu!
 
 
İşletme Fakültesi’nde ‘sade bir hoca’ iken ismi hem Büyükşehir hem de rektör adaylıkları için geçen Prof.Dr.Yaylalı,  ismini gene konuşturmasını bildi ve bu defa da AKP’den milletvekili adayı olarak duyurdu. Ağabeyisi eski ANAP Milletvekili Rıfkı Yaylalı’nın da ‘kankası’ olan eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın kardeşi Korkut Özal’ın kontenjanından AKP’den milletvekili olacağı ‘sanılan’ Prof.Dr. Yaylalı, aday edilmiyordu ama bu defa bir yolunu buluyor ismini bu defa başka bir ‘yer’ için duyurmayı başarıyordu: ETÜ!
 
 
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) kuruluyor ve dolayısıyla buraya bir rektör gerekiyordu! Mevcut siyasal iktidarın da ‘kafasına göre’ adam o’ydu ve o da bu defa bu işi kovalamaya başlamıştı! İsmi geçen adaylara göre Prof.Dr Muammer Yaylalı ismi daha şanslıydı ve öyle de oldu! Prof.Dr.Yaylalı, tabiri caizse nihayet bir yere ‘kapağı atıyor’ ve ‘oh be!’ iyi bir ‘şey’ oluyordu! Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha önce de ismini çok da duyduğu ve tanıdığı Prof.Dr.Muammer Yaylalı’yı ETÜ’ye rektör atıyordu!
 
 
Yıllar süren mücadelenin akabinde Muammer hoca bir yerde görev alıyordu ve herhangi bir yere gelmek için ‘artık’ mücadele etmek zorunda kalmayacaktı! O şimdi, güzel bir koltukta oturmanın keyfini yaşayacaktı! (Ne yalan söyleyeyim. Bir ara Muammer hoca bir şey olamayınca, ETÜ’yü sırf o rektör olsun diye kurduklarını bile düşündüm!)
 
 
Prof.Dr.Yaylalı’ya benzer bir isimi daha görüyorum! Prof.Dr.Ömer Çomaklı! Prof.Dr.Yaylalı ile iyi tanışırız. Bir ara Fırfırik’i Vakıf İşhanı’nda çıkartırken yan komşumuzdu! Ama Prof. Dr.Çomaklı ile sanıyorum hiç tanışmadım! Belki hocam beni onu tanıdığım gibi ismen tanıyordur. Kesinlikle aramızda bir ala-vere yoktur! Prof.Dr.Çomaklı’nın adını da ‘son yıllarda’ çok duyar oldum! Tıpkı Muammer hoca gibi! Çevresinde de sevildiğine inandığım ve bir hayli de çevresi olduğunu duyduğum Ömer hocanın adını Belediye Başkan adaylığında da duyuyordum, Atatürk Üniversite Rektörlüğü’nde de, AKP’den Milletvekilliğine de! Belli ki Prof.Dr. Çomaklı da ‘illa bir şey’ olacak! Ve O’nun adını şimdi eskisi intihar ettiği için boş kalan Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü koltuğu için duyuyorum! Ve aldığım taze bilgiye göre ismi şu anda Köşk’te, Abdulah Gül’ün onayını bekliyor!
 
 
Ne diyelim, Muammer hocadan sonra Ömer hoca da bir yere gide de onlar da rahat etsin, biz de!

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum