Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Şaka maka başkan deseniz iyi olacak!

21 Eylül 2013 - 00:47

Şaka maka Fatih Çintimar'a Atletizm Federasyonu Başkanı gözüyle bakabiliriz..
***
Ne yalan söyleyeyim, Fatih Çintimar'ın Atletizm gibi çok önemli bir federasyona aday olduğunu öğrendiğimde çok sevinmiştim. Daha önce bir süre yaptığı Buz Hokeyi Federasyon Başkanlığına onu pek 'eğreti' görüyordum. Yıllarca atlet olarak tanıdığım, haberini yaptığım ve 'o dünyanın adamı' olarak gördüğüm Fatih Çintimar yapsa yapsa ancak Atletizm Federasyonu başkanlığını yapar diye düşünüyordum. Talip olduğu yer, onunla alakalı bir yerdi ve o yüzden ben 'tam isabet' demiştim. Şimdi bu koltuk 'cuk' oturmuştu üzerine.. Ama elbette ki o federasyon da öyle kolay elde edilmesi gereken bir federasyon değildi. Karşısında da İstanbul'dan bir adayın çıkması, o koltuğu oturmanın kolay olmadığını ortaya koyuyordu. Bugün öğleden sonra diğer adayın çekildiği haberi ile bir yerde 'altın tepsi' ile sunuldu başkanlık ona. O adayın çekilmesi, 'ballı kaymak' oldu bir yerde. Doğrusu ben gibi bir çoğunda da o adayın çekilmesi ile o algı oluşmuştu.
***
Peki, gerçekten olay sandığımız gibi miydi?
Artık Federasyon başkanlığı 'an' meselese miydi?
28 Eylül'de yapılacak kongrede başka bir aday çıkabilir mi karşısına?
Yönetimi hazır mı?
Federasyon Başkanı olursa İl Müdürlüğü görevinden ayrılacak mı?
***
İşte merak uyandıran bu sorulara bir şekilde bir cevap verilmesi gerekliydi. Tamamen iyi niyetlerle, hiç bir menfaat ve çıkar gözetmeksizin o Çintimar'ın adaylığına başından beri destek veren ben, en azından merakımı gidermeliyim diye düşündüm. Ve, Evet. Tahmin ettiğiniz gibi onunla görüştüm ve bu sorulara cevap aradaım. Sizi de bu arada ufaktan bilgilendirmiş olayım istedim. Bir defa işi biz gibi garanti görmüyor Çintimar. ''Ne de olsa seçim!'' diyor. Belki seçim esnasında bir adayın da çıkabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Federasyon Başkanı da olsa İl Müdürlüğü görevini bırakmayacağını, bu konuda Genel Müdürlük'ten de görüş aldığını söyledi. 15 kişiden oluşan yönetimi aşağı yukarı hazır. Erzurumlu kendisi ile birlikte 4 kişi yönetimde olacak. Ama bu yönetimde yer vereceği isimleri açıklamıyor. F.Bahçe, ENKA, Ankara, Kocaeli, İzmir, Bursa ve Mersin Büyükşehir Belediyelerinden de çok sayıda delege oy kullanacağı için diğer yöneticileri bu kulüplerden belirleyeceği bilgisini verdi. Ana hedefinin Türk atletizmini daha yukarılara taşımak olduğunu söyleyen Çintimar, bilhassa 'doping gölgesi'ni federasyonun üstünden atmaya çaba sarfedeceğine işaret etti.
***
Bazen Müdür, bazen başkan diye hitap ettiğim Fatih Çintimar  ile yaptığım sohbetin sonunda, ''Seni isteyen kadar istemeyen de var. Bunlara bir mesajın olacak mı?'' diye soruyorum. Önce bir duruyor, düşünüyor ve sonrasında şu cevabı yapıştırıyor: Hepsinden Allah razı olsun!
---
NOT: Erzurumlu Fatih Çintimar'ın Atletizm gibi hem de çok önemli bir Federasyon başkanlığına gelmesine nasıl çok sevineceksem, bu örnekte olduğu gibi Federasyonların siyasallaşmasına da bir o kadar üzüldüğümü belirtmekten geçemeyeceğim. Heyhat! Galiba buna da alışmamız gerekiyor ki, doğrusu spora siyasetin karışmamasında yana olan benim de yapacak bir şeyimin olmamasına, kahrediyorum da aynı zamanda!
BİR NOT DAHA: Yine bir Erzurumlu olan Boks Federasyonu Başkanı olan Eyüp Gözgeç'in Ak Partisi'nden Etimesgut Belediye Başkanılığına aday olacağı haberini aldım.. 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum