Vedat Refayeli

Vedat Refayeli


Şaşılacak şey var şaşılmayacak şey var!

12 Mayıs 2013 - 22:52

vedat-a
Ankara’da yapılan ‘Erzurum Günleri’nde organizasyon bozukluğu varmış. Milletvekili Muhyettin Aksak, Erzurum’da düzenlenen bir toplantıda, başkentte gördüğü eksiklikleri dile getirmiş ve bir dizi eleştiride bulunmuş. Anlayacağınız falan, filan! Bak ben buna hiç şaşırmadım. Anlarım. Çünkü bu tür organizasyonlar profesyonellik gerektirir ve açık söyleyelim, Erzurum olarak bu profesyonellikten az-biraz uzağızdır!
 
 
***
ETSO’da yapılan seçimlerde Lütfü Yücelik, bütün grupları silme götürmüş. Her grupta kendisine yakın üyeler ipi göğüslemiş. İster ‘Korku İmparatorluğunun eseri’ deyin, ister ‘sessiz çoğunluğun zaferi’ deyin, isterse de ‘rakipleri zayıftı’ deyin, hiç önemli değil. Delege istemiş, olmuş. Yücelik’in açık farkla kazanmasına şaşırmadım ve herşeyden önemlisi de o 35-0′lık skoru anladım!
 
 
 
***
İktidara tam 5 mebus veren iktidar partisinin Recep Akdağ’dan sonra Erzurum’un halen daha Bakansız bırakışını da anladım! Belki bu dönem kimse bakan edilmemiş ve bir sonraki kabine değişikliği düşünülüyor olabilir. Adnan Yılmaz da Muhyettin Aksak da Bakan olursa hiç şaşmam ve bunu ‘Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iradesidir’ der, ‘başım gözüm üstüne’ eder, bir de okkalı bir selam çakarım! Böyle bir kararı sizi bilmem ama ben anlayışla karşılar ve asla ve kata şaşa kalmam!
 
 
 
***
Büyükşehir Belediyespor,  son haftaya kadar taşıdığı 2.lig umutlarını son hafta kaybetti. Sezon içinde çok gereksiz puanlar kaybettiği için ben bu kaybını, son derece doğal karşılıyorum. Gümüşhanespor ile bir yarışa girmişti ve bu yarışta son hafta yuduzdu! Rakibi 2.lig için umutlandı. Doğrusunu isterseniz denk kuvvetlerdi ve Erzurum’un yerine Gümüşhane’nin 2.lig için grup maçlarına katılma hakkı elde etmesine hiç şaşımadım! İnanın ona da olabilir dedim.
 
 
 
***
Erzurum Valisinin Antalya’ya, Antalya Valisinin de Erzurum’a atanmasını ben hiç ‘sürpriz’ görmedim!  Son derece doğal bir atamaydı diye düşündüm. Hükümetin pekala bir mevcut ‘süreç ile ilgili politikası’dır diye oralı bile olmadım. Hatta ”Olur böyle şeyler, ara sıra devlet büyüklerimiz ülkenin bekası için böyle ederler’ dedim. İnanın, bugün iyi günümdeyim ya. Bu atamalar karşısında da asla şaşmadım!
 
 
***
Özel İdare’de İl Genel Meclis binasına dört başı mamur ‘kurnalı- murnalı’ hamam yapılmasına da ben hiç şaşırmadım. Giden Genel Sekreter Selami Altınok’un bir tercihidir. Gerek meclis üyeleri ve gerekse gelecek misafirlerin hamam keyfi yapmaları için planlanmış bir yatırım olarak görmüş, hamam haberine doğrusu hiç ‘aaa’ dememiştim. Bakın Allah sizi inandırsın, ben onu da anladım.
 
 
 
***
Hatta ben Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Zafer Ergüney’in yönetim kurulunu tanıtım toplantısında Erzurum ürünü olmayan bir şişe suyu ile masada görünmesine de şaşırmadım. Bir anlık dalgınlıktır, o anda işgüzar görevliler su lazım oldu, gitti bakkaldan bu suları aldılar diye düşündüm, pek çoğu gibi ben bu işe şaşırmadım. ‘Olur böyle şeyler’ dedim ve kimi çevrelerin ‘skandal’ diye tanımladığı bu olayı son derece anlayışla karşıladım.
 
 
 
***
Hatta ben size başka bir şey daha diyeyim. ‘Erzurum’dan bi’haber’ yazar Çetin Baydar’ın, ben ‘ermeni soykırımı’ ile ilgili Erzurumluları hedef alan ‘saçma’larını da anladım. ‘Adam dikkat çekme adına yapmış olabilir. Bu ve buna benzer geçmişte de sivri laflar etmişti. Bugün de böyle laflar etmesi doğaldı’ diye düşündüm. O yüzden onu da anladım ve söylediklerine doğrusu hiç şaşırmadım.
 
 
 
***
Amma! Siz nasıl düşünürseniz düşünün! Hiç umurumda değil! Ben hele daha Dağ Mahallesindeki seçmen ile Atatürk Üniversitesi kampüsünde oy kullanan seçmenin aynı tercihi yapmasına şaşarım! Hem de öyle böyle değil! Bayağı bir şaşarım! İyi Pazarlar..

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum